Δυστυχώς, πολύ συχνά, το μαγείρεμα γίνεται μια ρουτίνα που μας στερεί τη δημιουργικότητα και τη χαρά. Υπάρχουν μερικές συμβουλές μαγειρικής που θα κάνουν τα πιάτα σας εξαιρετικά νόστιμα. 15 Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Κάνουν Επαγγελματία της Κουζίνας
Για να έχετε μια επίπεδη κορυφή σε ένα κέικ αντί για σχήμα θόλου, τυλίξτε τη φόρμα ψησίματος με μια λωρίδα βρεγμένου ανθεκτικού υφάσματος (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια παλιά πετσέτα). Επίσης, αυτό το κόλπο θα σας βοηθήσει να ψήσετε ιδανικά επίπεδα μπισκότα.
Για να μην κολλήσουν τα ψάρια σε ένα τηγάνι κατά το μαγείρεμα, ακολουθήστε αυτόν τον κανόνα: ζεστό τηγάνι, κρύο λάδι.
Η ζάχαρη επηρεάζει πολύ τη γεύση των αρτοσκευασμάτων. Η ελαφρώς τηγανισμένη ζάχαρη θα προσθέσει μια λαμπερή νότα καραμέλας στα προϊόντα ζαχαροπλαστικής. Για παράδειγμα, μια ώρα ζεσταίνοντας τη ζάχαρη στο μάτι της κουζίνας της δίνει μια ελαφριά καραμελένια χροιά, ενώ 5 ώρες δημιουργεί κρυσταλλική καραμέλα με μοναδικό άρωμα.
Μπορείτε να αποφύγετε να μπουν οι σπόροι στο χυμό λεμονιού, εάν τυλίξετε τα εσπεριδοειδή με ένα τουλπάνι πριν τα στύψετε.
Η καστανή ζάχαρη τείνει να σβολιάζει και να σκληραίνει γρήγορα. Για να το αποφύγετε, τοποθετήστε ένα marshmallow στο δοχείο με τη ζάχαρη. Θα διατηρήσει τη ζάχαρη απαλή χάρη στην υγρασία που έχει.
Για να διατηρήσετε το σχήμα και τα διακοσμητικά μιας τούρτας σε καλή κατάσταση κατά τη μεταφορά της, τοποθετήστε την σε ένα πιάτο, κολλήστε ξύλινα καλαμάκια στις άκρες και καλύψτε την με μια πλαστική μεμβράνη. Η τούρτα δεν θα καταστραφεί ούτε θα ξεραθεί.
Δείτε ακόμη 12 Λάθη Μαγειρικής που Καταστρέφουν τα Φαγητά
Μπορείτε να λιώσετε κομμάτια σοκολάτας σε ηλεκτρική γάστρα. Τοποθετήστε τη σοκολάτα σε ανθεκτικά στη θερμότητα μπολ και βάλτε τα μέσα. Προσθέστε ζεστό νερό και μην κλείσετε το καπάκι.
Για να μην ξεραθεί ένα κομμένο κέικ, χρησιμοποιήστε κομμάτια ψωμιού και οδοντογλυφίδες. Προσαρμόστε το ψωμί με τη βοήθεια οδοντογλυφίδων στις κομμένες άκρες του κέικ. Το ψωμί θα στεγνώσει, αλλά το κέικ θα διατηρήσει την υγρασία και, ως εκ τούτου, θα παραμείνει νόστιμο.
Όταν φτιάχνετε μακαρόν, αφήστε έξω για τουλάχιστον 20 λεπτά (ή μέχρι να κάνουν κρούστα) στο ταψί πριν τα βάλετε στο φούρνο. Θα βοηθήσει τα μακαρόν να φουσκώσουν καλύτερα και να αποκτήσουν καλύτερο σχήμα.
Δεν υπάρχει σχεδόν καμία συνταγή αρτοζαχαροπλαστικής που να μην έχει ζάχαρη. Δεν επηρεάζει μόνο τη γεύση, αλλά και τον όγκο και το άρωμα των κέικ και των πιτών. Για παράδειγμα, μια πίτα χωρίς ζάχαρη θα είναι πυκνή και σχεδόν χωρίς άρωμα. Παράλληλα, οι πίτες με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε ζάχαρη έχουν πιο βαθιά γεύση, είναι πιο αφράτες και ψηλές.
Συνδυάζοντας μόνο 2 υλικά: σοκολάτα και κρέμα σαντιγί, μπορείτε να δημιουργήσετε γλάσο, γέμιση για κέικ και βάση για τρούφες. Το κύριο πράγμα είναι να γνωρίζουμε τις σωστές αναλογίες και θερμοκρασίες.
Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας ίσα μέρη σοκολάτας και σαντιγί, μπορείτε να φτιάξετε μια γέμιση για ένα κέικ. Και αργότερα, όταν μάζα κρυώσει, μπορείτε να φτιάξετε τρούφες.
Η διαδικασία μαγειρέματος των ζυμαρικών φαίνεται τόσο προφανής: νερό + ζυμαρικά = νόστιμο πιάτο. Ωστόσο, για να έχετε το τέλειο πιάτο, πρέπει να χρησιμοποιήσετε μερικά κόλπα:
Δείτε επίσης 19 έξυπνα κόλπα μαγειρικής που ξέρουν μόνο επαγγελματίες σεφ και δύσκολα μοιράζονται με όλους τους άλλους
Οι χρωστικές, μεταξύ των άλλων πρόσθετων τροφίμων, είναι ουσίες φυσικές ή συνθετικές που προστίθενται σε τροφές έτοιμες προς… Read More
Πολλοί πορτοφολάδες περιμένουν πλήθος κόσμου στα εμπορικά κέντρα. Απασχολημένοι ψάχνοντας για τέλεια δώρα, πέφτουν θύματα… Read More
Εκτός από τα λιπάσματα που βρίσκουμε σε γεωπονικά καταστήματα, υπάρχουν πολλά καθημερινά υλικά, οικιακά υπολείμματα… Read More
Πολλοί κάνουν τις διακοπές τους στη θάλασσα ή σε μια λίμνη. Δυστυχώς, το καλοκαίρι συχνά… Read More
Το καλοκαίρι έρχεται επιτέλους όμως οι υψηλότερες θερμοκρασίες σημαίνουν ότι πολλά έντομα θα επισκεφθούν τα… Read More
Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies.
Περισσότερα