Το να αποφύγετε αυτά τα απλά μαγειρικά λάθη μπορεί να βελτιώσει τη γεύση και την ποιότητα για να έχετε πιο νόστιμα φαγητά. Αν δεν είστε σεφ ή απόφοιτος σχολής μαγειρικής, κανείς δεν περιμένει από εσάς να είστε ειδικός σε όσα σχετίζονται με τη μαγειρική. 12 Εύκολες και Αποτελεσματικές Συμβουλές Μαγειρικής από Master Chef
7 Μαγειρικά λάθη που καταστρέφουν το φαγητό σας
Ανοίγετε συνεχώς την πόρτα του φούρνου
Είναι καλό να προσέχετε το φαγητό σας καθώς ψήνεται, αλλά δεν πρέπει να ανοίγετε την πόρτα του φούρνου κάθε φορά που το κάνετε καθώς η θερμοκρασία πέφτει αρκετά και θα επιβραδύνει τη διαδικασία μαγειρέματος. Αυτές οι διακυμάνσεις μπορούν επίσης να δημιουργήσουν ζεστά ή κρύα σημεία και να προκαλέσουν ανομοιόμορφο ψήσιμο.
Αν θέλετε να ελέγξετε το φαγητό σας, ανάψτε το φως του φούρνου και κοιτάξτε μέσα. Εάν πρέπει να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου, κάντε το σπάνια και γρήγορα για να ελαχιστοποιήσετε την απώλεια θερμότητας.
Χρησιμοποιείτε ένα στομωμένο μαχαίρι
Όσο παράξενο και αν ακούγεται, η χρήση ενός στομωμένου μαχαιριού μπορεί να είναι πιο επικίνδυνη από τη χρήση ενός αιχμηρού. Αυτό συμβαίνει επειδή πρέπει να χρησιμοποιήσετε περισσότερη δύναμη για να κόψετε κάτι και αυτή η επιπλέον δύναμη μπορεί να γλιστρήσει το μαχαίρι σας, το ξύλο κοπής ή το ίδιο το φαγητό, με αποτέλεσμα τραυματισμό.
Αλλά με ένα κοφτερό μαχαίρι, το βάρος της λεπίδας κάνει το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς και οι κοπές είναι ευκολότερες. Ακονίστε τα μαχαίρια σας με μια ξύστρα μαχαιριών.
Δεν αποθηκεύετε σωστά τα τρόφιμα
Η χρήση φρέσκων υλικών στη μαγειρική σας δεν εγγυάται απαραίτητα ένα νόστιμο πιάτο, αλλά σίγουρα βοηθάει! Η αποθήκευση των τροφίμων σας με τον σωστό τρόπο θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε φρέσκια γεύση για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Δείτε ακόμη Velveting: Το Κινέζικο Μυστικό Μαγειρικής για να Μαλακώσετε το πιο Σκληρό Μοσχαρίσιο Κρέας
Δεν δοκιμάζετε όσο μαγειρεύετε
Ακόμη και όταν ακολουθείτε μια συνταγή, είναι σημαντικό να δοκιμάζετε αυτό που μαγειρεύετε καθώς προχωράτε! Η δοκιμή σε κάθε βήμα σάς επιτρέπει να κάνετε προσαρμογές για να τελειοποιήσετε τα καρυκεύματα, την ποσότητα νερού και άλλα στοιχεία ανάλογα με τις ανάγκες.
Οι συσκευές και τα μαγειρικά σκεύη σας είναι βρώμικα
Το μαγείρεμα με βρώμικα εργαλεία και συσκευές μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του φαγητού σας. Καθαρίστε τυχόν καμένο φαγητό από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια σας και διατηρείτε τις συσκευές απαλλαγμένες από καμένα τρόφιμα και λίπη.
Και μην ξεχνάτε να καθαρίζετε τακτικά την καφετιέρα σας! Η συσσώρευση αλάτων μπορεί γρήγορα να βλάψει τη γεύση του πρωινού σας φλιτζανιού καφέ.
Διαβάζετε λάθος τις συνταγές
Φροντίστε να διαβάσετε προσεκτικά τις συνταγές σας και δώστε ιδιαίτερη προσοχή στη διατύπωση κάθε συστατικού! Για παράδειγμα, εάν μια συνταγή απαιτεί «1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα», αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μετρήσετε τα καρύδια πριν τα ψιλοκόψετε. Εάν απαιτεί «1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια», αυτό σημαίνει ότι πρέπει πρώτα να ψιλοκόψετε τα καρύδια και μετά να τα μετρήσετε.
Μπορεί να είναι μια μικρή διαφορά σε ορισμένες συνταγές, αλλά σε άλλες, θα μπορούσε να αλλάξει τη γεύση με απροσδόκητους τρόπους!
Χρησιμοποιείτε το ίδιο λάδι για όλα
Ορισμένα μαγειρικά λάδια ταιριάζουν καλύτερα σε ορισμένες συνταγές από άλλα. Για παράδειγμα, το λάδι αβοκάντο έχει υψηλό σημείο καπνού, επομένως είναι μια καλή επιλογή για το τηγάνισμα και μαγείρεμα σε υψηλή θερμοκρασία. Εάν χρησιμοποιούσατε ένα λάδι με χαμηλό σημείο καπνού (όπως το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο) για να μαγειρέψετε κάτι σε δυνατή φωτιά, θα μπορούσε εύκολα να προκαλέσει κάψιμο του λαδιού και να καεί όλο το πιάτο σας.
Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να μάθετε ποιο λάδι να χρησιμοποιήσετε και πότε να το αποφύγετε στο μαγείρεμα.
πηγή φωτογραφιών
Δείτε επίσης 10 Έξυπνα Κόλπα Μαγειρικής που θα σας Είναι Χρήσιμα Κάθε Μέρα