Το διαδίκτυο προσφέρει μυριάδες συμβουλές και κόλπα ώστε η μαγειρική να είναι πιο εύκολη και είναι χρήσιμα κάθε μέρα. Το Μυστικό των Σεφ: Μαγειρική Σόδα στη Σάλτσα Ντομάτας
Καταψύξτε το βούτυρο, το σκόρδο ή το τζίντζερ πριν το τρίψετε
Αν η συνταγή σας λέει να τρίψετε αυτά τα υλικά, αφήστε τα πρώτα για 20 λεπτά μέσα στην κατάψυξη. Αυτό θα πολύ πιο εύκολο το τρίψιμο.
Παγώστε το κρεμμύδι
Αν το κρεμμύδι σας συγκινεί περισσότερο από τις ρομαντικές ταινίες, βάλτε το στην κατάψυξη για 15 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.
Καταψύξτε τα βότανα σε παγοθήκες
Αν έχετε φρέσκα μυρωδικά ψιλοκόψτε τα και παγώστε τα με ελαιόλαδο μέσα σε παγοθήκες.
Πάρα πολλά αυγά για να βράσουν
Αν χρειαστεί να βράσετε μεγάλο αριθμό αυγών, μπορείτε να τα βάλετε σε φούρνο που έχει προθερμανθεί στους 160 βαθμούς C και να τα αφήσετε για 30 λεπτά.
Πώς ο φούρνος μικροκυμάτων κάνει εύκολο το κόψιμο της κολοκύθας
Καντε μερικές κοντές τομές στην επιφάνειά της (αλλιώς θα εκραγεί!) και βάλτε τη σε φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά. Το να την κόψετε μετά δεν θα είναι τόσο δύσκολο.
Δείτε ακόμη Κάθε Φορά που Βράζετε Πατάτες, Προσθέστε Λίγο Ξύδι – Ένα Κόλπο Μαγειρικής Που Έχει Προταθεί Από Αρκετούς Σεφ
Σάλτσα σόγιας ως μπαχαρικό
Η σάλτσα σόγιας περιέχει πολύ umami που την καθιστά τέλειο μπαχαρικό για πολλά πιάτα, όπως σούπες, γκούλας, λαχανικά τουρσί ή ακόμα και ποπ κορν, εάν προστεθούν στο βούτυρο.
Τίποτα δεν δροσίζει καλύτερα το κρασί από τα κρύα σταφύλια
Αντί να ρίξετε πάγο στο κρασί, καλύτερα να προσθέσετε μερικές κατεψυγμένες ρώγες σταφυλιού. Θα φαίνεται και θα έχει πολύ καλύτερη γεύση.
Ζεστάνετε το ταψί πριν ψήσετε
Αφήστε το ταψί στο φούρνο όσο προθερμαίνεται. Το ψήσιμο ειδών όπως το μπρόκολο, ο σολομός, οι γλυκοπατάτες ή το κοτόπουλο όχι μόνο θα πάρει λιγότερο χρόνο, αλλά θα είναι πιο νόστιμα και πιο μαλακά.
Λίγος καφές θα εμπλουτίσει τη γεύση του μπράουνι
Η σοκολάτα και ο καφές ταιριάζουν τέλεια. Έτσι, αν θέλετε να βελτιώσετε τη γεύση του μπράουνι, προσθέστε μια κουταλιά εσπρέσο ή άλλο δυνατό καφέ.
Ανακυκλώστε το νερό των ζυμαρικών
Το νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών είναι υγρός χρυσός που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να ποτίσετε φασόλια ή να φτιάξετε ένα ψωμί που ονομάζεται φοκάτσια.
Δείτε επίσης Το Απολυτό Κόλπο Μαγειρικής Για να μην Βρωμάει το Κουνουπίδι