Η μηδενική σπατάλη στην κουζίνα είναι μια υπέροχη ιδέα. Τόσα πολλά νόστιμα τρόφιμα καταλήγουν στα σκουπίδια επειδή απλώς δεν γνωρίζετε τις δυνατότητές τους. Αν έχετε συνηθίσει να πετάτε φύλλα κουνουπιδιού, αφού διαβάσετε αυτό το άρθρο δεν πρόκειται να το ξανακάνετε! Μην Πετάτε τα Φύλλα Καρότου: 8 Λόγοι για να Αρχίσετε να τα Καταναλώνετε
Λίγοι γνωρίζουν ότι τα φύλλα του κουνουπιδιού πόσα θρεπτικά συστατικά περιέχουν. Αυτά περιλαμβάνουν βιταμίνες και μικροστοιχεία όπως ασβέστιο, σίδηρος και φυτικές ίνες.
Γρήγορα τσιπς
Σε όλους αρέσει να παρακολουθούν μια ταινία με ένα πακέτο πατατάκια στην αγκαλιά. Λοιπόν, ξέρετε ότι δεν είναι πολύ υγιεινό, έτσι δεν είναι; Αντίθετα, προτιμήστε… φύλλα κουνουπιδιού!
Πλύντε τα προσεκτικά και κόψτε τα σε μικρά κομμάτια. Αλείψτε τα με λάδι και μπαχαρικά (γλυκιά πάπρικα, λίγο δεντρολίβανο και θυμάρι) και τα βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς C για 10 λεπτά.
Στη σούπα
Δείτε ακόμη Πώς να Καλλιεργήσετε Ξανά το Μπρόκολο από το Κοτσάνι του
Η σούπα λαχανικών καλωσορίζει τα πάντα. Ρίξτε μερικά φύλλα κουνουπιδιού και βράστε τα όλα μαζί. Μπορείτε επίσης να τα καταψύξετε. Απλώς θυμηθείτε – στραγγίστε τα καλά πριν τα καταψύξετε – πολύ νερό θα τα μετατρέψει σε ένα μεγάλο κομμάτι πάγου.
Μαριναρισμένα
Αν σας αρέσουν οι ανατολίτικες γεύσεις, μαρινάρετε τα φύλλα κουνουπιδιού σε σάλτσα σόγιας και φάτε τα με νουντλς .
Έχετε χαρίσα; Προσθέστε μισή κουταλιά στα φύλλα του κουνουπιδιού, συν μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ψήστε τα.
Μπορείτε να βάλετε τα φύλλα κουνουπιδιού σε μια φέτα ψωμί και να το φάτε σαν σάντουιτς. Ή χρησιμοποιήστε τα για να φτιάξετε ρολά λαχανικών.
Δείτε επίσης Food Waste: Μην Αφήνετε τις Ντομάτες σας να Πάνε Χαμένες και τις πετάτε – Μετατρέψτε τις σε Γευστική Σκόνη