in , ,

Υπόθεση Κούραση: 5 Πρωινές Συνήθειες που Εξαντλούν Όλη την Ενέργειά σας

Υπόθεση Κούραση: 5 Πρωινές Συνήθειες που Εξαντλούν Όλη την Ενέργειά σας
Υπόθεση Κούραση: 5 Πρωινές Συνήθειες που Εξαντλούν Όλη την Ενέργειά σας

Μερικοί νιώθουν σαν να έχουν δουλέψει όλη τη νύχτα όταν ξυπνάνε και αυτές οι λίγες ώρες ύπνου δεν έχουν αναγεννήσει καθόλου το σώμα. Αν συμβαίνει αυτό, υπάρχουν μερικές πρωινές συνήθειες, οι οποίες μπορεί να ευθύνονται για την έλλειψη ενέργειας όταν σηκωθείτε από το κρεβάτι. 6 Νυχτερινές Συνήθειες που Μπορούν να Εγγυηθούν έναν Ξεκούραστο Ύπνο

«Πέντε λεπτά ακόμα…»

pexels

Οι περισσότεροι χρησιμοποιούν τη λειτουργία αναβολής στα τηλέφωνά τους. Θέλετε απλώς να κοιμηθειτε λίγο περισσότερο και να μείνετε στο κρεβάτι τουλάχιστον 5 λεπτά παραπάνω. Εάν το κάνετε αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι υποφέρετε από χρόνια στέρηση ύπνου. Υπολογίζεται ότι ένας ενήλικας χρειάζεται να κοιμάται από 6 έως 9 ώρες την ημέρα. Εάν κοιμούνται λιγότερο, η γενική τους ευεξία και οι επιδόσεις τους πέφτουν δραματικά (χειρότερη συγκέντρωση, προβλήματα δημιουργικότητας, χειρότερος μεταβολισμός, προβλήματα μνήμης). Το να μείνετε ξύπνιοι μέχρι αργά τα Σαββατοκύριακα μπορεί να είναι εξίσου επιζήμιο στο ρολόι του σώματός σας. Το σώμα λατρεύει τις ρουτίνες και τον τακτικό τρόπο ζωής. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που θα ακούσετε το ξυπνητήρι, Απλώς σηκωθείτε.

«Τι νέα σήμερα το πρωί;»

pexels

Το πρώτο πράγμα που κάνουν πολλοί άνθρωποι όταν ξυπνούν είναι να πιάσουν το τηλέφωνο. Σύμφωνα με έρευνα αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε κακή διάθεση. Μια εισροή μηνυμάτων αμέσως μετά το ξύπνημα δεν είναι καλό για τον εγκέφαλο που μόλις αφυπνίστηκε και η υπερφόρτωσή του με πληροφορίες (συχνά αρνητικές) μπορεί να είναι πηγή άγχους. Επομένως, το πρωί είναι καλύτερα να αφιερώσετε στον εαυτό σας λίγα λεπτά για να ξυπνήσετε ήσυχα.

Δείτε ακόμη 8 Κακές Συνήθειες στο Μπάνιο που Αρρωσταίνουν Εσάς και την Οικογένειά σας

Δεν υπάρχει χρόνος για πρωινό

pexels

Πολλοί άνθρωποι τρώνε το πρώτο τους γεύμα στο διάλειμμα στη δουλειά τους, επειδή θέλουν να κοιμούνται όσο το δυνατόν περισσότερο το πρωί και δεν έχουν σκοπό να σπαταλήσουν χρόνο στο πρωινό. Αυτή η συνήθεια επηρεάζει αρνητικά τις πνευματικές σας ικανότητες, καθώς και την ποιότητα της εργασίας. Το σώμα χρειάζεται τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται σε ένα υγιεινό, ισορροπημένο πρωινό για να λειτουργήσει καλά.

Πρωινό πλούσιο σε απλά σάκχαρα

pexels

Αυτό είναι ακόμα χειρότερο από το να μην τρώτε καθόλου πρωινό. Τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε απλά σάκχαρα είναι κυρίως τα ανθρακούχα ποτά και τα γλυκά. Τα κρουασάν, τα μάφιν και τα ζαχαρούχα δημητριακά μπορούν να σας δώσουν πολλή ενέργεια πολύ γρήγορα, αλλά μόνο για μικρό χρονικό διάστημα. Μετά από ένα πρωινό γεμάτο γλυκά, ήδη πριν από το μεσημεριανό γεύμα θα νιώθετε υπνηλία, κούραση και πείνα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Πηγαίνετε για τζόκινγκ αργότερα

pexels

Το να ξεκινάτε τη μέρα σας με άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να θέσετε το σώμα σας σε κίνηση. Η πρωινή δραστηριότητα βελτιώνει τη συγκέντρωσή σας, οξυγονώνει το σώμα και είναι μια πραγματική ώθηση ενέργειας. Κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης, το επίπεδο των ενδορφινών (ορμόνη της ευτυχίας) αυξάνεται, οπότε όλες οι αρνητικές σκέψεις θα εξαφανιστούν.

Δείτε επίσης 9 Φαινομενικά Αθώες Συνήθειες που Καταστρέφουν Κρυφά την Υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Φυτά που Έχουν Καεί από τον Ήλιο: Πώς να τα Σώσετε

Μην Πετάτε τα Φύλλα του Κουνουπιδιού: Είναι Ένα Συστατικό που Ππορείτε Χρησιμοποιείτε

Μην Πετάτε τα Φύλλα του Κουνουπιδιού: Είναι Ένα Συστατικό που Ππορείτε Χρησιμοποιείτε