in , , , ,

9 Φαινομενικά Αθώες Συνήθειες που Καταστρέφουν Κρυφά την Υγεία

επιβλαβείς συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,
επιβλαβείς συνήθειες,συμβουλές υγείας,υγεία,

Οι περισσότεροι είμαστε συνήθως σίγουροι ότι τα κάνουμε όλα σωστά. Όμως με βάση επιστημονικά δεδομένα, ορισμένες καθημερινές συνήθειες μπορεί να φαίνονται εντελώς αθώες αλλά στην πραγματικότητα είναι εξαιρετικά ανθυγιεινές. 9 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Απαλλαγείτε από Αυτές το Συντομότερο

Μουλιάζετε τα πιάτα σε νεροχύτη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Ο νεροχύτης είναι ένα τέλειο περιβάλλον για βακτήρια: εκεί μπορείτε να βρείτε σαλμονέλα, βάκιλο του παχέος εντέρου ή σταφυλόκοκκο. Είναι απαραίτητο να πλένετε τον νεροχύτη όχι μόνο μετά το πλύσιμο των πιάτων αλλά και αφού έρθει σε επαφή με τρόφιμα όπως ψάρια, ωμό κρέας, γαλακτοκομικά προϊόντα και λαχανικά. Ένα σωρός μουλιασμένα πιάτα είναι μια εύκολη αλλά μη ασφαλής λύση.

Πλύσιμο χεριών με ζεστό νερό

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικοί ερευνητές λένε ότι η θερμοκρασία του νερού δεν επηρεάζει την εξόντωση των μικροβίων. Ο χρόνος που αφιερώνετε στο πλύσιμο των χεριών είναι πιο σημαντικός σε αυτή την περίπτωση: σε 5 δευτερόλεπτα δεν θα καθαρίσετε τίποτα, αλλά σε 30 δευτερόλεπτα θα μπορούσατε να σκοτώσετε όλα τα βακτήρια στα χέρια σας. Πλένοντας συχνά τα χέρια σε ζεστό νερό, μειώνετε τις προστατευτικές λειτουργίες του δέρματός σας και μπορεί να εμφανιστεί ερεθισμός ή δερματίτιδα.

Ασκήστε με μακιγιάζ

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικές φορές βιαζόμαστε από το γραφείο στο γυμναστήριο και πιστεύουμε ότι το να αφιερώνουμε χρόνο στο ντεμακιγιάζ είναι άσκοπο, αφού ούτως ή άλλως θα κάνουμε ντους μετά. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της άσκησης, το δέρμα μας χρειάζεται να αναπνέει και να καθαρίζεται. Εάν φοράτε μακιγιάζ, μπορεί να φράξει τους πόρους. Ως αποτέλεσμα, μπορεί να γίνετε επιρρεπείς σε δερματικά προβλήματα. Αφαιρέστε το μακιγιάζ σας πριν από την άσκηση.

Χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο χεριών

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το γεγονός ότι δεν αγγίζουμε ένα στεγνωτήριο με τα χέρια μας είναι απλώς μια ψευδαίσθηση καθαριότητας. Στην πραγματικότητα είναι αρκετά ανθυγιεινά: έχουν πολλά βακτήρια και τα εξαπλώνουν με ροή αέρα και μπορεί να εισχωρήσουν στους πνεύμονες ή το δέρμα. Οι χαρτοπετσέτες είναι πιο αποτελεσματικές και πιο καθαρές από τα ηλεκτρικά στεγνωτήρια χεριών.

Δείτε ακόμη Μεγάλη προσοχή: 15 Υγιεινές Συνήθειες που Θέτουν σε Κίνδυνο την Υγεία σας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Χρήση σακούλας τροφίμων περισσότερες από μία φορές

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Εάν αγοράσατε ωμό κρέας σε σακούλα (ακόμα και αν ήταν τυλιγμένο), οι πιθανότητες είναι ότι τα βακτήρια θα εξαπλωθούν σε άλλα προϊόντα, ειδικά στα φρούτα και τα λαχανικά. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε μια τσάντα μιας χρήσης ή μια τσάντα που θα πρέπει να πλένετε κάθε φορά.

Κόψιμο κρέατος και λαχανικών στην ίδια σανίδα κοπής

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια σανίδα κοπής μπορεί να περιέχει 200 φορές περισσότερα βακτήρια από ένα κάθισμα τουαλέτας, γι’ αυτό δεν είναι ασφαλές να κόψετε σαλάτα πάνω του. Μετά το κόψιμο ωμού κρέατος, μολύνεται με σαλμονέλα και καμπυλοβακτηρίδιο – τους δύο πιο διαδεδομένους λόγους τροφικής δηλητηρίασης. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσετε 2 διαφορετικές σανίδες κοπής για κρέας και λαχανικά και να επιλέξετε γυάλινες σανίδες αντί ξύλινες.

Χρήση καφετιέρας γραφείου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μια δεξαμενή νερού καφετιέρας είναι το κατάλληλο περιβάλλον για διαφορετικούς τύπους βακτηρίων. Υπάρχουν περισσότερα μικρόβια σε μια καφετιέρα γραφείου παρά σε ένα πόμολο μπάνιου στο σπίτι σας. Για να προστατεύσετε την υγεία σας, πλένετε τη δεξαμενή όσο πιο συχνά γίνεται χρησιμοποιώντας πολύ ζεστό νερό και σαπούνι πιάτων. Είναι πιο ασφαλές να φτιάξετε μια μερίδα καφέ.

Βάζετε το τηλέφωνό σας στην τσάντα σας

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μπορεί να φαίνεται ότι η τσάντα ή το σακίδιό σας είναι ένα ωραίο και καθαρό μέρος όπου το τηλέφωνό σας προστατεύεται πλήρως από το περιβάλλον, αλλά αυτό δεν είναι αλήθεια. Είναι καλύτερα να το κρατάτε σε μια τσέπη και να το βάζετε σε μια θήκη — έτσι μολύνεται λιγότερο από μικρόβια. Ένα τηλέφωνο μπορεί να είναι 10 φορές πιο βρώμικο από ένα κάθισμα τουαλέτας. Είναι καλύτερα να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας με ένα υγρό μαντηλάκι κάθε μέρα.

Καθαρισμός χειμερινών ρούχων την άνοιξη

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Πόσο συχνά αποφασίζετε να αφήσετε γάντια και ένα κασκόλ σε ένα καλάθι ρούχων; Οι ειδικοί συνιστούν να πλένετε καπέλα, κασκόλ και γάντια μία φορά κάθε 1-2 εβδομάδες. Αυτά τα είδη ένδυσης έρχονται σε επαφή με το στόμα και τη μύτη μας αρκετά συχνά. Συσσωρεύουν μικρόβια και το ανοσοποιητικό σύστημα μπορεί να εξασθενήσει εάν υπάρχει συνεχής επαφή.

Δείτε επίσης 10 Συνήθειες που Δεν Συνειδητοποιειτε ότι Μπορούν να σας Εθίσουν

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 9

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY αποσμητικές ταμπλέτες ψυγείου,καθαρισμός ψυγείου,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα,

DIY Αποσμητικές Ταμπλέτες Ψυγείου με Αιθέρια Έλαια

66 Ιδέες Βιομηχανικής Διακόσμησης Σπιτιού με Σωλήνες

66 Ιδέες Βιομηχανικής Διακόσμησης Σπιτιού με Σωλήνες