in , , , ,

Μεγάλη προσοχή: 15 Υγιεινές Συνήθειες που Θέτουν σε Κίνδυνο την Υγεία σας

Τρώτε υγιεινά, πηγαίνετε τακτικά στο γυμναστήριο και ξεκουράζεστε – όλα αυτά ακούγονται αρκετά υγιεινά. Όμως, οποιαδήποτε από τις υγιεινές σας συνήθειες μπορεί να στραφεί εναντίον σας αν δεν γνωρίζετε τι είναι πραγματικά κατάλληλο για εσάς. 9 Φαινομενικά Υγιείς Συνήθειες που Προκαλούν Πολλά Προβλήματα

Βούρτσισμα δοντιών μετά από κάθε γεύμα

© Depositphotos, © Depositphotos

Σύμφωνα με έρευνα, εάν έχετε καταναλώσει οτιδήποτε όξινο θα πρέπει να αποφύγετε το βούρτσισμα των δοντιών για τουλάχιστον 30 λεπτά. Οι τροφές που περιέχουν κιτρικό οξύ, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ και τα λεμόνια αποδυναμώνουν το σμάλτο των δοντιών. Το βούρτσισμα αμέσως μετά την κατανάλωσή τους μπορεί να βλάψει το σμάλτο. Αλλά είναι σημαντικό να βουρτσίζετε τα δόντια τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα, ειδικά το βράδυ.

Παρασύρεστε από «υγιεινές» ετικέτες τροφίμων

© depositphotos, © eastnews, © depositphotos

Οι ισχυρισμοί στις ετικέτες τροφίμων στα σούπερ μάρκετ, όπως “φυσικά”, “χαμηλά σε υδατάνθρακες” και “υγιεινά” μπορεί να είναι απλά μάρκετινγκ. Το χρήσιμο σε μια ετικέτα είναι τα συστατικά. Έτσι, όταν επιλέγετε προϊόντα, βεβαιωθείτε ότι εστιάζετε στη λίστα των συστατικών.

Μόνο κάρδιο ασκήσεις

© depositphotos, © depositphotos

Είναι πολύ σημαντικό να έχετε ποικιλία ασκήσεων και να μην εστιάζετε μόνο στις κάρδιο. Εκτός από το τρέξιμο προσθέστε βάρη ή ασκήσεις αντίστασης για να αυξήσετε τη μυϊκή μάζα, να μειώσετε τη λιπώδη μάζα και να αυξήσετε τη δύναμη.

Κοιμάστε επιπλέον τα Σαββατοκύριακα

© depositphotos, © depositphotos

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, ο ύπνος μερικές επιπλέον ώρες το Σαββατοκύριακο είναι στην πραγματικότητα βλαβερός και μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα υγείας μακροπρόθεσμα. Έτσι, αντί να καλύψετε το έλλειμμα ύπνου στοχεύστε για τουλάχιστον 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

Υγιεινή διατροφή δεν σημαίνει κοινωνική απομόνωση

brightside

Υγιεινή διατροφή σημαίνει να λαμβάνετε αρκετή ποσότητα από όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά και να αποφεύγετε τα υπερβολικά λιπαρά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το αλκοόλ. Αλλά δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγετε τις εξόδους με τους φίλους και την οικογένειά σας. Αυτό ξεκινά όταν ασυνείδητα αρχίζετε να ακυρώνετε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις, ώστε να μπορείτε να συνεχίσετε να τηρείτε την «υγιεινή διατροφή» σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Για να το αποφύγετε αυτό, μπορείτε να σχεδιάσετε και να φτιάξετε τη διατροφής σας με τρόπο που να μπορείτε να απολαμβάνετε την κοινωνική σας ζωή.

Παράλειψη γεύματος

brightside

Είναι πολύ συνηθισμένο να παραλείπετε γεύμα εάν προσπαθείτε να χάσετε βάρος ή να μειώσετε θερμίδες, αλλά αυτή η στρατηγική σπάνια λειτουργεί. Σύμφωνα με το Δίκτυο Ελέγχου Βάρους, τα άτομα που τείνουν να παραλείπουν τακτικά γεύματα έχουν περισσότερο βάρος από τα άτομα που τρώνε συχνά όλη την ημέρα. Η παράλειψη του μεσημεριανού γεύματος μπορεί να αυξήσει την όρεξη αργότερα, προκαλώντας υπερφαγία ή επιλογή τροφών με χαμηλή θρεπτική αξία.

Πίνετε ένα πρωτεϊνικό ρόφημα μετά την άσκηση

© depositphotos

Είναι αλήθεια ότι η πρωτεΐνη μετά από άσκηση μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη των μυών και να μειώσει τον πόνο, αλλά αν γυμνάζεστε μετά τη δουλειά ή τη νύχτα, μπορεί να διακινδυνεύσετε την υπερκατανάλωση τροφής. Επίσης, ορισμένες ασκήσεις χαμηλότερης έντασης μπορεί να μην απαιτούν λήψη πρωτεΐνης.

Ζυγίζεστε καθημερινά

brightside

Εάν ζυγίζεστε καθημερινά ενώ είστε σε δίαιτα, πιθανότατα θα αισθανθείτε απογοήτευση μη βλέποντας άμεση πρόοδο. Επιπλέον, μπορεί να αισθάνεστε ότι πρέπει να αρχίσετε να ελαττώνετε τα γεύματά σας ακόμη περισσότερο ή να εκνευρίζεστε τόσο πολύ ώστε να εγκαταλείψετε εντελώς τη δίαιτα. Λοιπόν, μην κάνετε τίποτα. Απλά σταματήστε να ζυγίζεστε καθημερινά και θα δείτε τα αποτελέσματα της δίαιτά σας αρκετά σύντομα.

Υπάρχει επίσης ένα κόλπο για να αισθάνεστε περισσότερο ικανοποιημένοι με τον εαυτό σας και το φαγητό: τρώτε αργά. Ο εγκέφαλος χρειάζεται χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι το στομάχι είναι γεμάτο. Αν μασάτε πολύ γρήγορα, δεν θα αισθάνεστε χορτάτοι μέχρι να συνειδητοποιήσετε ξαφνικά ότι έχετε φάει πολύ. Αφιερώστε τουλάχιστον 20 λεπτά μασώντας και καταπίνοντας τα γεύματά σας και θα χρειαστείτε πολύ λιγότερο φαγητό για να νιώσετε χορτάτοι

Δείτε ακόμη 8 Κακές Συνήθειες Που Γερνούν Γρηγορότερα το Δέρμα σας

Ξεφλουδίζετε τα μήλα

© depositphotos, © depositphotos

Σύμφωνα με την εθνική βάση δεδομένων θρεπτικών συστατικών του USDA, ένα αξεφλούδιστο μήλο έχει σχεδόν διπλάσιες φυτικές ίνες, 25% περισσότερο κάλιο και 40% περισσότερη βιταμίνη Α από ένα ξεφλουδισμένο μήλο. Σχεδόν το 100% της κερσετίνης ενός μήλου (ένα αντιοξειδωτικό που υποστηρίζει την υγεία της καρδιάς) βρίσκεται στη φλούδα.

Πίνετε αναψυκτικά διαίτης

© depositphotos, © depositphotos

Το αναψυκτικό διαίτης μοιάζει με μια συνειδητή επιλογή για δίαιτα, αλλά υπάρχουν περισσότερα σε αυτό το χημικό κοκτέιλ από ό, τι φαίνεται. Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν πιο έντονη γεύση από την πραγματική ζάχαρη, οπότε με την πάροδο του χρόνου θαμπώνουν τις αισθήσεις μας για φυσικές γλυκές τροφές όπως τα φρούτα. Επίσης, θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους και όχι απώλεια του.

Τρώτε μπέικον γαλοπούλας αντί κανονικού

© depositphotos, © depositphotos

Το μπέικον γαλοπούλας είναι επεξεργασμένο κρέας. Είναι το μόνο είδος κρέατος που το Αμερικανικό Ινστιτούτο για την Έρευνα για τον Καρκίνο συνιστά να αποφεύγεται εντελώς καθώς παρέχει μηδενικά γραμμάρια φυτικών ινών.

Αποφυγή του ήλιου

gettyimages

Ο υπερβολικός ήλιος μπορεί να προκαλέσει ηλιακό έγκαυμα, αλλά το να μην λαμβάνετε ήλιο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ασθένειες και επίσης να οδηγήσει σε έλλειψη βιταμίνης D. Σύμφωνα με τον Pelle Lindqvist, MD και τους συνεργάτες του, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Karolinska στο Huddinge της Σουηδίας, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες που λάμβαναν ήλιο είχαν γενικά χαμηλότερο κίνδυνο για καρδιαγγειακές παθήσεις (CVD) και μη καρκινικές/μη CVD ασθένειες όπως ο διαβήτης, η σκλήρυνση κατά πλάκας και οι πνευμονικές παθήσεις από εκείνες που απέφευγαν την έκθεση στον ήλιο.

Υπερβολική άσκηση στο γυμναστήριο

© depositphotos

Η τακτική άσκηση είναι ευεργετική για την υγεία, αλλά η υπερβολή σε οτιδήποτε είναι βλαβερή. Η υπεράσκηση μπορεί να αφήσει λιγότερο χρόνο στους μυς για να αποκατασταθούν, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ύπνο και για τις γυναίκες μπορεί επίσης να βλάψει τον εμμηνορροϊκό κύκλο. Αναπαυθείτε τουλάχιστον 1 ή 2 ημέρες.

Χρήση φούρνου μικροκυμάτων

© depositphotos

Η ευκολία που προσφέρει ο φούρνος μικροκυμάτων είναι αδιαμφισβήτητη. Αλλά το μαγείρεμα τροφών σε αυτούς καταστρέφει τα θρεπτικα συστατικά τους.

Πίνετε εμφιαλωμένο νερό

© depositphotos, © depositphotos

Δείγματα 1000 διαφορετικών εμπορικών σημάτων εμφιαλωμένου νερού περιείχαν βακτήρια ή χημικές ουσίες σε επίπεδα που θεωρήθηκαν ανασφαλή επειδή ενδέχεται να προκαλέσουν καρκίνο ή άλλες ασθένειες. Επομένως, επιλέξτε φιλτραρισμένο νερό ή καθαρισμένο νερό βρύσης.

Δείτε επίσης 12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.2 / 5. Αξιολογήσεις: 5

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

"Επανέρχονται" τα Πλαστικά Καλαμάκια ή απλά δεν έφυγαν ποτέ

“Επανέρχονται” τα Πλαστικά Καλαμάκια ή απλά δεν έφυγαν ποτέ

χρήση ανθρώπινων ούρων στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα

4 Αποδεδειγμένες Χρήσεις Ανθρώπινων Ούρων στον Κήπο