in , ,

4 Αποδεδειγμένες Χρήσεις Ανθρώπινων Ούρων στον Κήπο

χρήση ανθρώπινων ούρων στον κήπο,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο,χρήσιμα
4 Αποδεδειγμένες Χρήσεις Ανθρώπινων Ούρων στον Κήπο

Γνωρίζετε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ούρα σας για φυτά; Ακούγεται περίεργο? Δεν είναι! Είναι αποδεδειγμένο από την επιστήμη, σε πολλές πρόσφατες μελέτες. Περιέχει 95% νερό, 2,5% ουρία και 2,5% άλατα και μέταλλα. Λόγω της υψηλής συγκέντρωσης αζώτου στα ούρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υγρό λίπασμα για να κάνει τα φυτά πιο παραγωγικά. Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

Γιατί να χρησιμοποιήσετε ούρα στον κήπο

Τα ούρα περιέχουν υψηλή ποσότητα αζώτου, μέτρια ποσότητα μαγγανίου και χαμηλή ποσότητα καλίου. Λειτουργεί ως αποτελεσματικό φυσικό λίπασμα, με αναλογία NPK 10:1:4, η οποία είναι ευεργετική για την ανάπτυξη των φυτών.

Τα φρέσκα ούρα είναι αποστειρωμένα και μη τοξικά και πρέπει να χρησιμοποιούνται καλύτερα εντός 24 ωρών. Τα ούρα, σε συνδυασμό με το κομπόστ, μπορούν να σας βοηθήσουν στην βιολογική καλλιέργεια λαχανικών όπως το αγγούρι, η πιπεριά, το λάχανο και οι ντομάτες.

Ως λίπασμα

4 Αποδεδειγμένες Χρήσεις Ανθρώπινων Ούρων στον Κήπο

Τα χημικά λιπάσματα, ενώ έχουν κάποιες βλαβερές συνέπειες, είναι επίσης ακριβά. Τα ούρα, από την άλλη, είναι μια δωρεάν εναλλακτική και φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Όντας πλούσιο σε άζωτο και κάλιο, βοηθά στο να γίνει το φυτό πιο παραγωγικό.

Για παράδειγμα, η χρήση καθαρών ούρων μπορεί να είναι πολύ ευεργετική για τα αγγούρια. Επίσης βοηθά στην καλύτερη ανάπτυξη και το ύψος των φυτών, ιδιαίτερα των φασολιών. Επιπλέον, είναι αποδεδειγμένο σε μελέτη, ότι λειτουργεί καλά ως λίπασμα σε συνδυασμό με κομπόστ για πιπεριές.

  • Για να χρησιμοποιήσετε τα ούρα στον κήπο ως λίπασμα, αραιώστε τα σε αναλογία 10:1, δηλαδή 10 μέρη νερού με 1 μέρος ούρων.
  • Για σπορόφυτα και μικρά φυτά σε δοχεία, αραιώστε τα σε αναλογία 20:1 (νερό και ούρα).
  • Μην το χρησιμοποιείτε περισσότερο από μία φορά σε 10-14 ημέρες. Διαφορετικά, η περίσσεια αζώτου θα οδηγήσει σε κιτρίνισμα των φυτών.

Ως σύνθετος επιταχυντής

Το ξηρό κομπόστ αποσυντίθεται αργά. Αλλά η εφαρμογή ούρων σε αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της αποσύνθεσης των υλικών που υπάρχουν σε αυτό. Λειτουργεί προσθέτοντας υγρασία και άζωτο σε αυτό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ούρα με ένα δέμα άχυρο ή πριονίδι στην παραγωγή κομπόστ. Είναι ακίνδυνο και φιλικό προς το περιβάλλον.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Απίθανες Χρήσεις της Coca Cola στον Κήπο

Ως οργανικό φυτοφάρμακο και ζιζανιοκτόνο

Τα ανθρώπινα ούρα έχουν εντομοκτόνες ιδιότητες που βοηθούν στη διατήρηση του εδάφους απαλλαγμένο από παθογόνους μύκητες και παράσιτα. Σε αντίθεση με άλλα εμπορικά διαθέσιμα φυτοφάρμακα, δεν παραμένει στο έδαφος για μεγάλο χρονικό διάστημα ούτε έχει κινδύνους για την υγεία, βραχυπρόθεσμα ή μακροπρόθεσμα, στα φυτά. Επίσης, τα μη αραιωμένα ούρα μπορούν να λειτουργήσει ως ζιζανιοκτόνο.

Ως ζωοαπωθητικό

Τα ούρα εκτός από το ότι λειτουργούν ως λίπασμα λειτουργούν και ως φυσικό ζωοαπωθητικό λόγω της μυρωδιάς τους. Τα αραιωμένα ούρα μπορούν να εφαρμοστούν κοντά σε φυτά. Είναι απαρατήρητο για τον άνθρωπο, αλλά αποτρέπει τα ζώα που τρώνε φυτά όπως τα κουνέλια.

Τρόπος χρήσης:

  • Αραιώστε το διάλυμα, με 1 μέρος ούρων και 10 μέρη νερού, και ραντίστε το στην περίμετρο του κήπου σας για να αποτρέψετε την είσοδο ζώων.
  • Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μπάλες βαμβακιού εμποτισμένες με το διάλυμα και τοποθετήστε τις στις άκρες του κήπου.

Φυτά που προτιμούν το λίπασμα ούρων για καλύτερη ανάπτυξη

Το λάχανο, η παπάγια, τα φασόλια, η ντομάτα, ο ιβίσκος, οι μπάμιες, το καλαμπόκι, η κολοκύθα, το φρούτο του πάθους και το αγγούρι έδειξαν σημάδια καλύτερης ανάπτυξης κατά την εφαρμογή λιπάσματος ούρων. Παράγουν επίσης μεγάλου μεγέθους φρούτα και λαχανικά λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε άζωτο στα ούρα.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Επιστημονικά Αποδεδειγμένα Οφέλη από το Ρυζόνερο στα Φυτά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μεγάλη προσοχή: 15 Υγιεινές Συνήθειες που Θέτουν σε Κίνδυνο την Υγεία σας

πλύσιμο σουτιέν,καθαρισμός σουτιέν,συμβουλές για σουτιέν,ρούχα,χρήσιμα

Τι θα Συμβεί αν Δεν Πλένετε το Σουτιέν σας Κάθε Φορά που το Φοράτε