in , , ,

10 ΣΠΙΤΙΚΑ Λιπάσματα για ΦΥΤΑ Εσωτερικού Χώρου

σπιτικά λιπάσματα,λιπάσματα για φυτά εσωτερικού χώρου,φροντίδα φυτών,χρήσιμα
10 Σπιτικά Λιπάσματα για Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Είστε οπαδός των οργανικών λιπασμάτων και θέλετε τα φυτά εσωτερικού χώρου σας να μεγαλώνουν με φυσικό τρόπο; Αντί να αγοράζετε πανάκριβα προϊόντα, μπορείτε να φτιάξετε σπιτικά λιπάσματα με εύκολο και οικονομικό τρόπο καθώς τα περισσότερα υλικά υπάρχουν ήδη στο σπίτι σας. Έτσι, θα προστατέψετε όχι μόνο τα φυτα σας, αλλά και την υγεία σας στον περιορισμένο χώρο του σπιτιού από χημικά λιπάσματα φορτωμένα με επιβλαβή χημικά. 7 Συμβουλές για Φυτά Γεμάτα Ζωντάνια

Ρυζόνερο

Beauty and Makeup

Το νερό από το βράσιμο ρυζιού περιέχει κάλιο, ασβέστιο, μέταλλα και βιταμίνες που αναπληρώνουν τα θρεπτικά συστατικά των φυτών.

Ζελατίνη

Balconygardenweb

Η ζελατίνη είναι μια καλή πηγή αζώτου. Απλώς διαλύστε 1 φλιτζάνι ζελατίνη χωρίς άρωμα σε ένα ζεστό φλιτζάνι νερό, προσθέστε 6-8 φλιτζάνια κρύο νερό στο μείγμα και απλώστε το στο χώμα μια φορά το μήνα.

Μαύρος καφές ή τσάι

Thebetterindia

Ο μαύρος καφές ή το τσάι είναι μια εξαιρετική πηγή αζώτου για πλούσιο πράσινο φύλλωμα. Βάλτε το μαύρο καφέ ή το τσάι που σας έχει περισσέψει σε ένα μπολ, προσθέστε νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού μηλόξυδο. Βάλτε το διάλυμα σε αεροστεγές δοχείο. Χρησιμοποιήστε το στα φυτά μια φορά το μήνα.

Τσόφλια αυγών

Rediscover

Τα τσόφλια αυγών είναι μια εξαιρετική πηγή ασβεστίου. Μουλιάστε 10-12 τσόφλια αυγών όλη τη νύχτα και αλέστε τα. Βράστε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και προσθέστε τα αλεσμένα τσόφλια. Στραγγίστε το διάλυμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε το κάθε 10-14 ημέρες.

Πράσινο τσάι

Bareminerals

Το πράσινο τσάι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, κάλιο, φώσφορο και μαγνήσιο. Τα χρησιμοποιημένα σακουλάκια πράσινου τσαγιού αυξάνουν επίσης τα επίπεδα θρεπτικών ουσιών στο χώμα, βελτιώνοντας παράλληλα την οξυγόνωση, βοηθώντας στην ανάπτυξη των ριζών. Βάλτε 1 σακουλάκι τσαγιού σε 4,5 λίτρα νερού και χρησιμοποιήστε το στα φυτά κάθε 4 εβδομάδες.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Ρίξτε Ξύδι στα Φυτά σας και Δείτε τι θα Συμβεί

Νερό από βράσιμο λαχανικών

Jooinn

Το νερό από βράσιμο λαχανικών παρέχει βασικά μέταλλα και βιταμίνες. Χρησιμοποιήστε το κάθε 7-10 ημέρες.

Τσάι κομπόστ

Nowastenutrition

Το τσάι κομπόστ είναι ένα ευεργετικό οργανικό λίπασμα. Για να το φτιάξετε, πάρτε ένα τουλουπάνι, γεμίστε το με κομπόστ, δέστε το, βυθίστε το σε έναν κουβά με 9 λίτρα νερό χωρίς χλώριο και αφήστε το όλη τη νύχτα. Όταν το νερό γίνει ανοιχτό καφέ, είναι έτοιμο για χρήση.

Άλατα Epsom

Gardening Know How

Τα άλατα Epsom περιέχουν μαγνήσιο και θείο. Απλώς αναμίξτε 2 κουταλιές της σούπας άλατα σε 4,5 λίτρα νερού, γεμίστε με το διάλυμα ένα μπουκάλι ψεκασμού και χρησιμοποιήστε στα φυτά σας.

Σπρέι φυλλώματος από αποξηραμένες φλούδες μπανάνας

Honestlymodern

Οι φλούδες μπανάνας είναι μια πλούσια πηγή καλίου και παρέχουν πολύ απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Πάρτε δύο κουταλιές της σούπας αποξηραμένες φλούδες μπανάνας, μια κουταλιά της σούπας τσόφλια αυγών και μια κουταλιά της σούπας άλατα Epsom. Ανακατέψτε τα σε ένα μύλο και ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Προσθέστε νερό, ανακινήστε καλά και χρησιμοποιήστε το σε φυτά.

Νερό ενυδρείου

Thesprucepets

Το νερό του ενυδρείου είναι μια εξαιρετική πηγή αζώτου, φωσφόρου και αμμωνίας. Όταν δεν το αλλάζετε για 5-8 ημέρες, εμπλουτίζετε σε συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη των φυτών. Χρησιμοποιήστε το νερό ενυδρείου κάθε 3-4 εβδομάδες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 10 Φυτά που Δεν θα Ξεραθούν εάν Δεν Ποτίζονται για Μια ή Δύο Εβδομάδες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αυτό Είναι το Ακριβές Ποσό Χρημάτων που Πρέπει να Έχετε Πάντα στην Άκρη!

Αυτό Είναι το Ακριβές Ποσό Χρημάτων που Πρέπει να Έχετε Πάντα στην Άκρη!

κανόνες ομορφιάς για νεανικό δέρμα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

12 Κανόνες Ομορφιάς από Κορεάτισσες για Νεανικό Δέρμα