in , , ,

10 Φυτά που Δεν θα Ξεραθούν εάν Δεν Ποτίζονται για Μια ή Δύο Εβδομάδες

10 Φυτά που Δεν θα Ξεραθούν εάν Δεν Ποτίζονται για Μια ή Δύο Εβδομάδες
10 Φυτά που Δεν θα Ξεραθούν εάν Δεν Ποτίζονται για Μια ή Δύο Εβδομάδες

Είναι συχνά δύσκολο για τους ενήλικες να βρουν χρόνο για χόμπι – ειδικά όταν έχουν παιδιά. Συνήθως, κάθε ελεύθερος χρόνος τους που δαπανάται στις δραστηριότητες των παιδιών. Ωστόσο, είναι πολύ σημαντικό να κάνετε τουλάχιστον ένα πράγμα για τον εαυτό σας. Θα μπορούσε να είναι πλέξιμο, χειροτεχνία ή απλά κηπουρική. Τα φυτά που δεν ξεραίνονται τόσο εύκολα θα κάνουν το χώρο σας πολύ πιο υγιή ειδικά αν είστε κλεισμένοι μέσα. Για να ξεκινήσετε , δείτε παρακάτω μια λίστα με 10 Φυτά που Δεν θα Ξεραθούν εάν Δεν Ποτίζονται για Μια ή Δύο Εβδομάδες.

60 Ιδέες Διακόσμησης Μπάνιου με Φυτά, Πρασινάδα και Λουλούδια

Αγλαόνημα (Chinese Evergreen)

Είναι γνωστό ως «φυτό για αρχάριους» καθώς απαιτεί λίγο φως και νερό. Επομένως, αν ζείτε σε ένα μέρος που ο ήλιος δεν σας χτυπά, σκεφτείτε να το αγοράσετε για να ζωντανέψτε το σπίτι σας.

Αγλαόνημα (Chinese Evergreen)

Σαιντπώλια (African violets)

Υπάρχουν σε μια μικρή ποικιλία χρωμάτων, αν και το μωβ είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Ενώ προτιμούν πολύ φως, δεν χρειάζονται τόσο πολύ για να επιβιώσουν. Το χώμα πρέπει να παραμείνει ελαφρώς υγρό και βεβαιωθείτε ότι το νερό δεν παραμένει στα φύλλα του για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθώς ενδέχεται να σαπίσουν.

Σαιντπώλια (African violets)

Χλωρόφυτο (Spider Plant)

Εάν ήσασταν σε μια τάξη δημοτικού σχολείου τη δεκαετία του ’80 ή του ’90, ίσως είστε εξοικειωμένοι με αυτά τα φυτά. Είναι εξαιρετικά χαριτωμένα και ήταν πολύ συνηθισμένα τότε. Κάθε φυτό είχε «μωρά» που οι μαθητές μπορούσαν να πάρουν σπίτι. Γιατί να μην τα επαναφέρετε στη ζωή σας; Αναπτύσσονται γρήγορα και απαιτούν μόνο περιστασιακά νερό και λίγο έμμεσο ήλιο.

Χλωρόφυτο (Spider Plant)

Αλόη

Η αλόη είναι καταπληκτική, αφού παρέχει τόσα πολλά και απαιτεί τόσο λίγα. Χρειάζεται ήλιο και μεγαλώνει αρκετά γρήγορα, οπότε είναι ένα φυτό που αξίζει να προσθέσετε στο σπίτι σας. Απλά να είστε φειδωλοί με το νερό. Έλληνας δείχνει πως μετατρέπουμε σε τζελ το φυτό της αλόης και το βίντεο κάνει το γύρο του διαδικτύου

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αλόη

Κυρτόφυλλος μπουκαρνέα (Ponytail palm)

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα φυτά εσωτερικού χώρου. Ευδοκιμούν με πολύ ηλιακό φως, οπότε η τοποθέτηση κοντά σε ένα παράθυρο είναι η καλύτερη. Αλλά μην ανησυχείτε για τον ήλιο που αφυδατώνει το φυτό. Οι ανάγκες τους σε νερό είναι πολύ μικρές. Εάν το φυτό αρχίσει να σαπίζει στη βάση, σημαίνει ότι το έχετε παραποτίσει.

12 Φυτά που μεγαλώνουν στο νερό & θα σε εκπλήξουν!

Κυρτόφυλλος μπουκαρνέα (Ponytail palm)

Πιλέα (Pancake Plant)

Επειδή συχνά είναι δύσκολο να το βρείτε, ο καλύτερος τρόπος είναι να πάρετε ένα κομμάτι από έναν φίλο που μπορεί να έχει το φυτό. Αλλά δεν έχει κανένας, μπορείτε να κοιτάξετε στο διαδίκτυο. Είναι μια καλή επένδυση, καθώς είναι ένα φυτό που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα ή άμεσο ηλιακό φως.

Πιλέα (Pancake Plant)

Φιλόδεντρο (Philodendron)

Τα φύλλα ενός φιλόδενδρου θα σας πουν εάν τα ποτίζετε πάρα πολύ ή πολύ λίγο. Το κίτρινο σημαίνει ότι έχει πολύ νερό. Εάν τα φύλλα είναι καφέ, χρειάζεται περισσότερο. Επειδή πολλαπλασιάζεται ευκολά μπορεί να δημιουργήσει ακόμη περισσότερα φιλόδεντρα για το σπίτι σας ή ακόμα και να τα δώσετε ως δώρα.

Φιλόδεντρο (Philodendron)

Γιούκα

Είναι ψηλό τροπικό φυτό που μπορεί να επιβιώσει σε ξηρασία. Δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε χώμα, αρκεί να έχει καλή αποστράγγιση. Χρειάζεται λίγο νερό εβδομαδιαίως τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού και κάθε 2 εβδομάδες το χειμώνα. Επειδή έχει μυτερά φύλλα πρέπει να αποφεύγετε η φύτευση του σε χώρους που παίζουν παιδιά για την αποφυγή τραυματισμών.

Γιούκα

Υπομονή ή κάκτος των Χριστουγέννων

Ονομάζεται και κάκτος των Χριστουγέννων διότι ανθίζει εκείνη την εποχή. Χρειάζεται αρκετό πότισμα άθολη τη διάρκεια του χρόνου με εξαίρεση την περίοδο μετά την ανθοφορία όπου για περίπου 10-15 μέρες το φυτό χρειάζεται ελάχιστο νερό. Το χώμα θα πρέπει πάντα να είναι υγρό, αλλά όχι λασπωμένο. Είναι ιδανικό φυτό για κρεμαστά καλάθια και γλάστρες.

Υπομονή ή κάκτος των Χριστουγέννων

Αγκάθι του Χριστού (Crown of Thorns)

Αυτό το φυτό είναι σχετικά εύκολο στη φροντίδα του. Χρειάζεται ήλιο αλλά μπορεί να αναπτυχθεί επαρκώς και σε μερική σκιά. Αντέχει χωρίς πότισμα αλλά το τακτικό πότισμα θα ενισχύσει το φυτό σε πιθανή πτώση των φύλλων που παρατηρείται συχνά. Δυστυχώς, δεν είναι για κατοικίδια ζώα ή μικρά παιδιά. Ειδικά κατά το κλάδεμα πρέπει να φοράτε γάντια καθώς περιέχει ένα δηλητηριώδη χυμό, που ερεθίζει το δέρμα όταν έρθει σε επαφή.

Αγκάθι του Χριστού (Crown of Thorns)

18 ΦΥΤΑ Εσωτερικού Χώρου που ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ το Σπίτι σας!

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Το IKEA Κυκλοφόρησε τη Συνταγή για τα Διάσημα Καφεδάκια τους

DIY Γλάστρα από Χαρτόνι και Παλιά Εφημερίδα

DIY Γλάστρα από Χαρτόνι και Παλιά Εφημερίδα