in , ,

Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

βότκα για βλάστηση σπόρων,βότκα για πολλαπλασιασμό μοσχευμάτων,βότκα και φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο
Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

Γνωρίζετε ότι τα φυτά σας αγαπούν τα σφηνάκια βότκας όσο εσείς; Ακούγεται τρελό; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε τη βότκα για να πολλαπλασιάσετε φυτά και να βλαστήσετε σπόρους γρήγορα! 8 DIY Γυαλιστικά για Πλούσια και Γυαλιστερά Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη βότκα για τον πολλαπλασιασμό των μοσχευμάτων

Η βότκα μπορεί να διατηρήσει το κόψιμο του μοσχεύματος ασφαλές από βακτήρια, καθώς περιέχει αιθανόλη, βοηθώντας το φυτό να πολλαπλασιαστεί με ασφαλή τρόπο. Αφού πάρετε το μόσχευμα διατηρήστε σε ένα βάζο ανακατεύοντας μισό κουταλάκι του γλυκού βότκα σε ένα 4 λίτρα νερό.

Εάν πολλαπλασιάζετε μοσχεύματα στο χώμα, μπορείτε επίσης να βουτήξετε τα κομμένα άκρα στο αραιωμένο διάλυμα βότκας-νερού το οποίο θα λειτουργήσει ως μυκητοκτόνο και θα αυξήσει επίσης τη διαδικασία ριζώσεις. Μετά από αυτό, φυτέψτε τα μοσχεύματα σας στο καλλιεργητικό μέσο με τον τρόπο που κάνετε συνήθως.

Προσοχή: Μην προσθέσετε περισσότερο από μισό κουταλάκι του γλυκού γιατί η υπερβολική δόση αλκοόλ θα σταματήσει την παραγωγή ρίζας.

Πώς βοηθά η βότκα στον πολλαπλασιασμό;

Μετά από μια ή δύο ημέρες, θα παρατηρήσετε ορατές αλλαγές στα κοψίματα και θα γεμίσουν με νέες ρίζες σε μια εβδομάδα ενώ διαφορετικά θα χρειάζονταν τουλάχιστον 12-15 ημέρες.

Η βότκα περιέχει 40-50% αιθανόλη που δρα ως μυκητοκτόνο και σκοτώνει τα βακτήρια στο ανοιχτό άκρο του μοσχεύματος. Αυτή η διαδικασία επιταχύνει τον πολλαπλασιασμό που οδηγεί σε ταχύτερη ανάπτυξη των ριζών των φυτών που καλλιεργείτε στο νερό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη 6 Συμβουλές για Φυτά Εσωτερικού Χώρου

Πώς βοηθά η βότκα στη βλάστηση των σπόρων;

Μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Shiraz του Ιράν, αναφέρει ότι το ποσοστό βλάστησης των σπόρων αυξάνεται με τη χρήση αιθανόλης. Αυτό γίνεται με τη διάσπαση των αποθεμάτων υδατανθράκων στους σπόρους του φυτού.

Μια άλλη έκθεση του Ινστιτούτου Βιολογικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Johns Hopkins στη Βαλτιμόρη αναφέρει ότι οι υπερβολικά μικρές ποσότητες αλκοόλ βοηθούν στη διείσδυση στο έμβρυο και τους κοτυληδόνες, διεγείροντας την ανάπτυξη, είτε επηρεάζοντας την κυτταρική διαίρεση άμεσα ή έμμεσα μέσω της βελτίωσης του μεταβολισμού της αποθηκευμένης κοτυληδόνας τροφής στους σπόρους.

Ανακατέψτε μισό κουταλάκι του γλυκού βότκα σε 4 λίτρα νερό και μουλιάστε τους σπόρους σε αυτό το διάλυμα για 20-30 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά τους σπόρους με απεσταγμένο νερό πριν από τη σπορά. Αυτό θα αυξήσει τον ρυθμό βλάστησης κατά ένα σημαντικό περιθώριο.

Βότκα για κομμένα λουλούδια

Καθώς η βότκα έχει την ικανότητα να μειώνει την παραγωγή αιθυλενίου, ένα φυσικό αέριο που είναι υπεύθυνο για την ωρίμανση των φρούτων και των λουλουδιών. Προσθέτοντας μερικές σταγόνες σε βάζο με κομμένα λουλούδια μπορεί να τα διατηρήσει φρέσκα λίγο περισσότερο.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Υγιή φυτά: 6 συμβουλές γεωπόνων για όμορφα και γεμάτα ζωντάνια φυτά που διαρκούν για περισσότερο καιρό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

κόλπα εντοπισμού απομιμήσεων,αναγνώριση απομιμήσεων,απομιμήσεις επώνυμων ειδών,χρήσιμα

10 Κόλπα για να Εντοπίσετε Εύκολα μια Απομίμηση Επώνυμων Ειδών

αντιμετώπιση χαλάρωσης δέρματος στο πρόσωπο,αντιμετώπιση χαλάρωσης δέρματος στο λαιμό,φροντίδα δέρματος,συμβουλές για το δέρμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τη Χαλάρωση του Δέρματος στο Πρόσωπο και το Λαιμό