in , ,

10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τη Χαλάρωση του Δέρματος στο Πρόσωπο και το Λαιμό

αντιμετώπιση χαλάρωσης δέρματος στο πρόσωπο,αντιμετώπιση χαλάρωσης δέρματος στο λαιμό,φροντίδα δέρματος,συμβουλές για το δέρμα,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά
10 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τη Χαλάρωση του Δέρματος στο Πρόσωπο και το Λαιμό

Παρόλο που το Botox μπορεί να είναι η εύκολη διέξοδος, ειδικά όταν κάποιος έχει την οικονομική δυνατότητα, υπάρχουν μερικοί φυσικοί τρόποι που δεν είναι ευρέως γνωστοί για να απαλλαγείτε από τη χαλάρωση του δέρματος στο πρόσωπο και στο λαιμό σε οποιαδήποτε ηλικία και να την αποτρέψετε στο μέλλον χωρίς να καταφύγετε σε αισθητικές επεμβάσεις ή βελόνες. Κυρίως επειδή απαιτεί χρόνο, αφοσίωση και θυσίες. Αλλά όταν δοκιμάσετε αυτές τις συμβουλές, όχι μόνο θα απαλλαγείτε από τη χαλάρωση αλλά θα βελτιωθεί και η γενική υγεία σας. Ασιατικό Μασάζ που Συσφίγγει το Δέρμα του Προσώπου σε Μόνο 2 Εβδομάδες

Περιορίστε τη ζάχαρη

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Μαθαίνουμε όλο και περισσότερες αρνητικές επιπτώσεις που έχει η ζάχαρη στην υγεία και όταν πρόκειται για το δέρμα κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Η τακτική κατανάλωση ζάχαρης ξεκινά μια διαδικασία στο πεπτικό σύστημα που ονομάζεται γλυκοζυλίωση που οδηγεί σε AGE. Αυτά τα AGE διασπούν το κολλαγόνο που παράγει το σώμα (η οποία είναι η πρωτεΐνη που κρατά το δέρμα σφιχτό) ακόμα πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε και εμποδίζει την αναπαραγωγή του όσο τακτικά χρειάζεται.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο χαλαρό και να εμφανίζονται ρυτίδες. Όταν μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης, η παραγωγή κολλαγόνου θα εξισορροπηθεί εκ νέου και τόσο το δέρμα όσο και το σώμα θα είναι δυνατά και ενυδατωμένα.

  • Η μέγιστη ποσότητα ζάχαρης που χρειάζεται το σώμα χωρίς να βλάψετε την υγεία σας είναι 6 κουταλιές της σούπας ημερησίως.
  • Αλλά να έχετε κατά νου ότι σχεδόν όλα τα τρόφιμα που τρώμε μπορεί να περιέχουν ζάχαρη, επομένως είναι σημαντικό να το αποφεύγετε με τον πρωινό σας καφέ ή τσάι.

Δοκιμάστε λάδι καρύδας

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το λάδι καρύδας είναι η απόλυτη ενυδατική κρέμα. Λόγω της συνοχής του, όταν το απλώνετε στο δέρμα, γεμίζει τους πόρους και τις ρυτίδες που μπορεί να αρχίσουν να εμφανίζονται διατηρώντας το δέρμα λείο και ενυδατωμένο, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Επιπλέον, τα λιπαρά οξέα που υπάρχουν στο λάδι καρύδας μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα λόγω του χαμηλού μοριακού του βάρους, σε αντίθεση με όλες τις ενυδατικές κρέμες με βάση το νερό, και μπορούν να προστατεύσουν τις φυσικές πρωτεΐνες του δέρματος. Σύμφωνα με μια μελέτη το λάδι καρύδας μπορεί να θεραπεύσει αποτελεσματικά το ξηρό δέρμα, να αποτρέψει τη χαλάρωση του δέρματος και να εξαλείψει τις ρυτίδες.

  • Μπορείτε να απλώσετε μια μικρή ποσότητα λαδιού καρύδας στο δέρμα το πρωί και να διπλασιάσετε την ποσότητα το βράδυ ακριβώς πριν τον ύπνο.
  • Είναι σημαντικό να αναζητήσετε ένα βιολογικό λάδι καρύδας που δεν έχει υποστεί απόσμηση ή επεξεργασία με κανέναν τρόπο!
  • Μην ξεχάσετε να το εφαρμόσετε και στον λαιμό σας γιατί μερικές φορές παραμελείτε η περιοχή του λαιμού όσον αφορά την ενυδάτωση.

Διπλασιάστε τα αντιοξειδωτικά

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο στο ανθρώπινο σώμα και εκτίθεται περισσότερο στην οξείδωση, πράγμα που σημαίνει ότι φθείρεται απλώς και μόνο με την καθημερινή ρουτίνα. Τροφές που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της βλάβης που έχει προκαλέσει το οξειδωτικό στρες στο δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Παρόλο που μπορεί να έχετε μια ενυδατική κρέμα που υποτίθεται ότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και μπορεί να σας βοηθήσει να αναζωογονήσετε το δέρμα σας, όταν πρόκειται για αντιοξειδωτικά, η καλύτερη φροντίδα ξεκινά από μέσα. Αντί να ξοδεύετε για μια ακριβή ενυδατική κρέμα, ξεκινήστε να τρώτε τροφές που θα επαναφέρουν το δέρμα σας σε καλό δρόμο και θα μειώσουν τυχόν σημάδια γήρανσης.

Δοκιμάστε να τρώτε πολλά βατόμουρα, σταφύλια, φράουλες, βατόμουρα, κόκκινα φασόλια, σπανάκι και λάχανο.

Πλύνετε το πρόσωπό σας

Σε όλες σχεδόν έχει συμβεί να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ επειδή ήσασταν πολύ κουρασμένες ή πολύ τεμπέλες για να το αφαιρέσετε. Αλλά είναι σημαντικό να αφιερώσετε μερικά επιπλέον λεπτά το πρωί και το βράδυ για να πλύνετε το πρόσωπό σας, ειδικά όταν πρόκειται για ντεμακιγιάζ. Όταν εφαρμόζεται το μακιγιάζ στο δέρμα, απορροφάται σιγά-σιγά από τους πόρους και επειδή σχεδόν όλα τα προϊόντα μακιγιάζ περιέχουν σκληρές χημικές ουσίες. Αυτό προσθέτει και συμβάλλει στο οξειδωτικό στρες που περνάνε τα κύτταρα του δέρματος σε καθημερινή βάση.

  • Είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό με βάση το νερό και στη συνέχεια να προσθέσετε λίγο κρύο νερό από πάνω για να βοηθήσετε τους πόρους να κλείσουν.
  • ΜΗ χρησιμοποιείτε scrub προσώπου το βράδυ, απλώς χρησιμοποιήστε ένα μια ή δυο φορές την εβδομάδα για να αποφύγετε τον ερεθισμό του δέρματος και την αναγκαστική αφαίρεση των κυττάρων του δέρματός όταν δεν χρειάζεται.
  • Εφαρμόστε λίγο λάδι καρύδας ως ενυδατική κρέμα αφού καθαρίσετε το πρόσωπό σας.

Βήτα καροτίνη και βιταμίνη Α

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη ένας συνδυασμός βήτα καροτίνης, που υπάρχει σε πολλές τροφές, και βιταμίνης Α μπορεί να αποτρέψει και να επιδιορθώσει τη γήρανση του δέρματος, γι’ αυτό και συχνά τα βλέπουμε ως κύρια συστατικά σε πολλές αντιγηραντικές ενυδατικές και αντηλιακές κρέμες δέρματος. Η βήτα καροτίνη έχει αποδειχθεί ότι εμποδίζει την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου να βλάψει και να γεράσει το δέρμα και η βιταμίνη Α διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου και τις ελαστικές ίνες στο δέρμα.

  • Τόσο η βήτα καροτίνη όσο και η βιταμίνη Α υπάρχουν σε τροφές όπως τα καρότα, οι γλυκοπατάτες, το λάχανο, το σπανάκι, το πεπόνι και τα βερίκοκα.
  • Η συνιστώμενη ημερήσια δόση τόσο της βιταμίνης Α όσο και της β-καροτίνης είναι 30 mg.

Δείτε ακόμη 7 Φυσικά Συστατικά που θα Κάνουν το Δέρμα σας να Ακτινοβολεί

Εφαρμόστε χυμό αγγουριού

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Καθώς μεγαλώνετε, συστατικά του δέρματος όπως το κολλαγόνο, που προάγει τη σφριγηλότητα και η ελαστίνη, που παρέχει ελαστικότητα, παράγονται 1% λιγότερο κάθε χρόνο μετά την ηλικία των 20 ετών! Στη συνέχεια, το δέρμα αρχίζει σιγά-σιγά να λεπταίνει και να χαλαρώνει σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ο λαιμός και το στήθος. Επομένως, είναι σημαντικό να φροντίζετε αυτές τις περιοχές πιο συχνά από άλλα μέρη του σώματος με μάσκες.

Τα αγγούρια και ο χυμός αγγουριού κάνουν θαύματα όταν πρόκειται για την περιποίηση του δέρματος. Περιέχουν άφθονο πυρίτιο που είναι απαραίτητο συστατικό για υγιή ιστό του δέρματος και ασκορβικό οξύ που μπορεί να αποτρέψει την κατακράτηση νερού στο δέρμα. Όταν εφαρμόζονται τοπικά, τα αγγούρια μπορούν να αφαιρέσουν τις τοξίνες από τους πόρους του δέρματος και να σφίξουν το κολλαγόνο κάτω από το δέρμα.

Τρόπος χρήσης:

  • Πάρτε 1 αγγούρι, ξεφλουδίστε το και κόψτε το σε μικρές φέτες.
  • Τρίψτε το για 10 — 20 δευτερόλεπτα μέχρι να γίνει ένας νερουλός χυμός.
  • Μετά σουρώστε το και ξεχωρίστε το νερό από την πάστα.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας όπως θα κάνατε συνήθως το βράδυ με ένα καθαριστικό χωρίς λάδι.
  • Ταμπονάρετε τον χυμό σε ένα βαμβάκι και μετά απλώστε τον στο πρόσωπο, το λαιμό και το στήθος σας.
  • Αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να στεγνώσει.
  • Πλύνετε το πρόσωπό σας με κρύο νερό και στεγνώστε το.
  • Επαναλάβετε δύο φορές την εβδομάδα.

Αναμείξτε μαγειρική σόδα και λάδι καρύδας

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Τόσο το λάδι καρύδας όσο και η μαγειρική σόδα έχουν εξαιρετικά αντιγηραντικά οφέλη. Η μαγειρική σόδα είναι ένα φυσικό συστατικό που χρησιμοποιείται για την απολέπιση του δέρματος και την απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, τη συρρίκνωση των μεγάλων πόρων και την προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου όταν κάνετε μασάζ στο δέρμα. Το λάδι καρύδας είναι εξαιρετικό για την ενυδάτωση του δέρματος και τη θεραπεία της χαλάρωσης και των ρυτίδων που εμφανίζονται με την πάροδο του χρόνου.

Συνδυάζοντας τα 2 μαζί, θα μπορέσετε να κάνετε απολέπιση, να ενυδατωθείτε και να κάνετε μασάζ, το οποίο θα προωθήσει τη ροή του αίματος κάτω από το δέρμα και θα προκαλέσει την παραγωγή κολλαγόνου.

Τρόπος χρήσης:

  • Γεμίστε 1/4 γυάλινου βάζου με λάδι καρύδας (επιλέξτε ένα με καπάκι για να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση).
  • Προσθέστε 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Το πρωί, πάρτε 1 κουταλάκι του γλυκού από την πάστα και κάντε μασάζ σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό για 1-2 λεπτά (αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών).
  • Αφήστε για 10 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.
  • Επαναλάβετε 2 φορές την εβδομάδα.

Αναμείξτε ασπράδι αυγού και μέλι

© depositphotos.com, © depositphotos.com, © depositphotos.com

Το ασπράδι αυγού και το μέλι έχουν πολυάριθμα οφέλη για την υγεία για το δέρμα όταν εφαρμόζονται τοπικά και επιστημονικά στοιχεία μπορούν πλέον να το αποδείξουν. Σύμφωνα με μια μελέτη τα ασπράδια αυγών έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις ρυτίδες, τις λεπτές γραμμές και αντιστρέφουν τη χαλάρωση του δέρματος. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, πήραν αυγά από κοτόπουλα και διέλυσαν τα συστατικά των ασπράδιων αυγών. Με αυτόν τον τρόπο βρήκαν 69 κύριες πρωτεΐνες που αναζωογονούν και συσφίγγουν το δέρμα όταν εφαρμόζονται τοπικά.

Το μέλι είναι άφθονο σε αντιοξειδωτικά, μπορεί να αφαιρέσει τη βρωμιά και να διεισδύσει στο δέρμα. Επιπλέον, είναι υγροσκοπικό, όπως η γλυκερίνη, που σημαίνει ότι ενυδατώνει το δέρμα και απορροφά το νερό από το περιβάλλον. Συνδυάζοντας αυτά τα συστατικά μαζί γίνονται μια ισχυρή θεραπεία δέρματος.

Τρόπος χρήσης:

  • Σε ένα μπολ χωρίστε 1 ασπράδι από τον κρόκο.
  • Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας μέλι και ανακατέψτε καλά μέχρι να γίνει μια πάστα.
  • Εφαρμόστε στο δέρμα, το πρόσωπο και το λαιμό (αποφύγετε την ευαίσθητη περιοχή των ματιών).
  • Αφήστε να δράσει για 20 λεπτά.
  • Ξεπλύνετε με κρύο νερό και στεγνώστε.
  • Επαναλάβετε μία φορά την εβδομάδα.

Ασκήσεις

brightside

Όπως οι μύες των ποδιών μπορούν να ανταποκριθούν στην άσκηση με σύσφιξη και τόνωση, έτσι και οι μύες του προσώπου ανταποκρίνονται στις ασκήσεις. Οι μύες σχηματίζουν μια ισχυρή βάση για το δέρμα, οπότε όταν χάσουν τον τόνο, το δέρμα θα ακολουθήσει και θα αρχίσει να χαλαρώνει. Η θεωρία πίσω από τις ασκήσεις προσώπου και τη γιόγκα προσώπου είναι ότι μπορούν να τονώσουν τους μύες του προσώπου, να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος και να συσφίξουν το δέρμα.

Η άσκηση «Κουτάλι».

brightside

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για την ανύψωση των ζυγωματικών, τη μείωση των ρινοχειλικών πτυχών, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και τη σύσφιξη και την ενίσχυση των μυών του λαιμού.

Πώς να την εκτελέσετε:

  • Πάρτε ένα καθαρό κουταλιά της σούπας, σφίξτε τα χείλη σας και τοποθετήστε το ανάμεσά τους στη μέση.
  • Χρησιμοποιώντας το σαγόνι σας, ανασηκώστε το κουτάλι.
  • Χαμογελάστε και κρατήστε το στη θέση του για 5-10 δευτερόλεπτα.
  • Χαλαρώστε τα μάγουλά σας για ένα μικρό διάλειμμα (10 δευτερόλεπτα).
  • Επαναλάβετε 10 φορές.
  • Κάντε αυτή την άσκηση κάθε πρωί αφού ξυπνήσετε και κάθε βράδυ ακριβώς πριν τον ύπνο.

Η άσκηση ανύψωσης ματιών

Αυτή η άσκηση είναι ιδανική για ανύψωση του δέρματος γύρω από τα μάτια και τα ζυγωματικά. Μπορεί να αναζωογονήσει το δέρμα γύρω από τα μάτια και το μέτωπο και να αφαιρέσει τις λεπτές γραμμές. Επιπλέον, αυτό θα ενισχύσει τους μύες γύρω από τα μάτια και το μέτωπο.

Πώς να εκτελέσετε:

  • Βάλτε τον δείκτη και το μεσαίο δάχτυλό σας σε θέση ψαλιδιού.
  • Τοποθετήστε τα δίπλα στα μάτια σας (ένα πάνω από τα φρύδια και ένα πάνω από τα ζυγωματικά).
  • Αρχίστε να αλληθωρίζετε επανειλημμένα για 20 δευτερόλεπτα.
  • Χαλαρώστε τα μάτια σας για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Επαναλάβετε 10 φορές.
  • Κάντε αυτή την άσκηση κάθε πρωί και αφού ξυπνήσετε και κάθε βράδυ ακριβώς πριν τον ύπνο!

Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι χρειάζεται χρόνος και προσπάθεια για να συσφίξετε το χαλαρό δέρμα, αλλά η φύση έχει πάντα μια πιο αργή αλλά αποτελεσματική διαδικασία και μερικές φορές η αισθητική χειρουργική δεν είναι η απάντηση.

Δείτε επίσης 11 Μάσκες Προσώπου με Μόλις 2 Συστατικά για Αψεγάδιαστο Δέρμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.9 / 5. Αξιολογήσεις: 10

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βότκα για βλάστηση σπόρων,βότκα για πολλαπλασιασμό μοσχευμάτων,βότκα και φυτά,συμβουλές κηπουρικής,για τον κήπο

Χρησιμοποιήστε Βότκα για να Βλαστήσετε Σπόρους και να Πολλαπλασιάσετε Γρήγορα Μοσχεύματα

Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!

Επικίνδυνα καλλυντικά: Δες πως μπορείς να ελέγξεις τα δικά σου!