in , , ,

12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

υγιεινές συνήθειες,υγεία,συμβουλές υγείας,χρήσιμα
12 Υγιεινές Συνήθειες που Βλάπτουν εάν Υπερβάλλετε

Είμαστε περιτριγυρισμένοι από πολλές πληροφορίες που ισχυρίζονται ότι «σας καθοδηγούν» για το πώς να γίνετε «πιο υγιείς» ή «πιο ευτυχισμένοι». Προτείνουμε να μην πιστεύετε σε όλα όσα ακούτε ή διαβάζετε. Μερικοί μύθοι είναι ακριβώς αυτό: μύθοι. Δείξτε εύλογη αμφιβολία όταν κάτι φαίνεται πολύ τρελό για να είναι αληθινό ή, ακόμα καλύτερα, κάνετε τη δική σας έρευνα και δείτε τι είναι κατάλληλο για το σώμα και το μυαλό σας. Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο σας παρουσιάζουμε μια λίστα με συνήθειες που θεωρούνται ωφέλιμες για την υγεία. Ωστόσο, εάν υπερβάλλετε μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. 12 Καθημερινές Συνήθειες που Πρέπει να Σταματήσετε

Πίνετε 8 ποτήρια νερό κάθε μέρα.

© Bright Side / Youtube

Εάν διψάτε, συνιστάται να πιείτε νερό ειδικά εάν ζείτε κάπου ζεστό ή αν ασκείστε. Αλλά μην ξεχνάτε ότι και άλλα ροφήματα περιέχουν νερό, όπως τσάι ή αναψυκτικά, επομένως η πρόσληψη νερού συνολικά είναι υψηλότερη.

Το να πίνετε πάρα πολύ νερό είναι πράγματι κάτι που μπορεί γίνει επικίνδυνο, επειδή τα νεφρά δεν μπορούν να αποβάλλουν την περίσσεια νερού. Οι διαφορετικοί σωματότυποι μπορεί να απαιτούν περισσότερα από 8 ποτήρια την ημέρα. Και δεν υπάρχει επιστημονική απόδειξη ότι το επιπλέον νερό έχει οφέλη για την υγεία.

Τρώτε πολλά καρότα γιατί βοηθούν την νυχτερινή όραση.

© depositphotos.com, © Bride Wars/20th Century Fox, © depositphotos.com

Αυτό δεν είναι αλήθεια. Παρόλο που τα καρότα είναι ένα πολύ υγιές λαχανικό δεν θα σας δώσουν νυχτερινή όραση. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία βοηθά στην όραση, αλλά δεν θα σας βοηθήσουν στο σκοτάδι. Αυτός είναι ένας μύθος που προέρχεται από τη δεκαετία του 1940.

Όμως η κατανάλωση πάρα πολλών καρότων μπορεί να προκαλέσει καροτεναιμία, η οποία προκαλεί αποχρωματισμό του δέρματος λόγω του βήτα-καροτενίου που περιέχουν. Αρκετά άλλα φρούτα και λαχανικά έχουν και αυτή τη χρωστική ουσία.

Ο περισσότερος ύπνος περισσότερο τα σαββατοκύριακα μπορεί να σας βοηθήσει να καλύψετε τον χαμένο ύπνο.

© shutterstock.com

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για καλή σωματική και ψυχική υγεία, αλλά δεν θα καλύψετε όλες αυτές τις άυπνες νύχτες απλώς με λίγες ώρες το Σάββατο. Επίσης, εάν κοιμάστε πολύ, μπορεί να αντιμετωπίσετε δυσάρεστα ψυχικά προβλήματα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βουρτσίζετε τα δόντια μετά από κάθε γεύμα.

© shutterstock.com

Το βούρτσισμα δύο φορές την ημέρα είναι μια συνιστώμενη πρακτική, αλλά εάν βουρτσίζετε τα δόντια σας μετά από κάθε γεύμα, ξανασκεφτείτε το. Μπορεί να καταστρέψετε τα δόντια σας παρά να τα φροντίζετε. Εάν έχετε φάει ή πιείτε κάτι όξινο, μην βουρτσίζετε τα δόντια σας αμέσως, διαφορετικά, μπορείτε να αφαιρέσετε το σμάλτο τους. Περιμένετε τουλάχιστον 30 λεπτά έως μία ώρα πριν το βούρτσισμα.

Αντικαθιστάτε τη ζάχαρη με υποκατάστατα.

© shutterstock.com, © shutterstock.com

Το να το κόψετε εντελώς τη ζάχαρη και να την αντικαταστήσετε με είδη γλυκαντικών μπορεί να μην είναι και η πιο σοφή απόφαση. Ορισμένες από αυτές τις επιλογές είναι εντελώς τεχνητές και ενδέχεται να έχουν μακροχρόνιες παρενέργειες.

Λαμβάνετε συμπληρώματα διατροφής.

© Maddie Red/shutterstock.com, © aerdnat/Reddit

Ακριβώς επειδή ακούτε ότι οι άνθρωποι τα παίρνουν, αυτό δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει και εσείς. Εάν είστε vegan και έχετε ανεπάρκεια βιταμίνης Β12, τότε αυτό είναι κατανοητό. Ωστόσο, οι υψηλές δόσεις συμπληρωμάτων βιταμινών δεν αποτρέπουν ορισμένα προβλήματα υγείας και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβή, σύμφωνα με μια μελέτη. Προσπαθήστε να έχετε μια ισορροπημένη διατροφή πρωτεϊνών, υδατανθράκων και λιπαρών.

Δείτε ακόμη Σε τι Αντιστοιχούν 1.000 Θερμίδες σε Διάφορες Τροφές

Αντικαθιστάτε το γεύμα με ένα smoothie.

© Ok-Neck-9432/Reddit, © Phlebhands/Reddit

Τα smoothies είναι υπέροχα, αλλά περιέχουν κυρίως φρούτα, νερό και γάλα. Δεν σας παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα. Εκτός αυτού, πολλά smoothies περιέχουν μεγάλη ποσότητα φρούτων και η κατανάλωσή τους ταυτόχρονα μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα, οδηγώντας σε αύξηση της ινσουλίνης. Αυτό μπορεί να μεταφραστεί στην εμφάνιση περισσότερων κιλών στην ζυγαριά σας.

Διατροφή χαμηλών υδατανθράκων.

© Macaroni_Incident/Reddit, © idk2u/Reddit

Η δίαιτα κετο έχει γίνει δημοφιλής σε όλο τον κόσμο επειδή οι άνθρωποι πραγματικά χάνουν βάρος. Όταν δεν τρώτε υδατάνθρακες, το σώμα μετατρέπει το υπόλοιπο λίπος στην ενέργεια που χρειάζεται για να λειτουργήσει. Μακροπρόθεσμα, η μη κατανάλωση υδατανθράκων δεν θα σας κάνει καλό. Μπορείτε να προσπαθήσετε να αφαιρέσετε τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες, όπως το άσπρο αλεύρι ή τη λευκή ζάχαρη, αλλά τα δημητριακά ολικής αλέσεως περιέχουν πολλές ίνες.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό.

© depositphotos.com

Το αντηλιακό προστατεύει από ορισμένες δερματικές παθήσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ήλιος είναι ο νούμερο ένα εχθρός σας. Η χρήση πολύ αντηλιακού μπορεί να προκαλέσει ανεπάρκεια βιταμίνης D. Και τα άτομα με πιο σκούρο δέρμα δεν χρειάζονται απαραίτητα αντηλιακό. Οι ειδικοί συνιστούν 10 έως 15 λεπτά καθημερινή έκθεση στον ήλιο για την πρόσληψη της απαραίτητης βιταμίνη D που βοηθά στην αποτροπή της κατάθλιψης και της οστεομαλάκυνσης.

Ασκήστε κάθε μέρα.

© Ashley Graham/Instagram

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τα οφέλη του αθλητισμού, αλλά η καθημερινή άσκηση δεν αφήνει το σώμα να ξεκουραστεί. Και η ανάπαυση είναι σημαντική για την αποκατάσταση των μυών και τη χαλάρωση του σώματος. Η υπερβολική άσκηση μπορεί να στρεσάρει το σώμα και το επίπεδο κορτιζόλης να αυξηθεί σημαντικά.

Βάζετε μπατονέτες στα αυτιά.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το κερί του αυτιού δεν είναι απαραίτητα κακό. Αποτρέπει την είσοδο σκόνης ή βρωμιάς στο αυτί, αλλά αν χρησιμοποιείτε μπατονέτες καθαρίστε μόνο το εξωτερικό μέρος του. Μην τις βάζετε πολύ βαθιά στον ακουστικό πόρο, καθώς μπορεί να προκαλέσει κώφωση, ναυτία ή απώλεια γεύσης.

Αγοράζετε μόνο προϊόντα με την ένδειξη «υγιεινά».

© openfoodfacts.org, © aaron_waltman/Reddit

Δεν είναι όλα τα προϊόντα με την ένδειξη «υγιεινά» στην πραγματικότητα ωφέλιμα. Μπορεί να είναι απλώς ένα διαφημιστικό τέχνασμα, οπότε να είστε προσεκτικοί και να διαβάσετε τα συστατικά στο πίσω μέρος των ετικετών.

Δείτε επίσης Συνήθειες που έχουμε κάθε μέρα και Είναι το Ίδιο Επικίνδυνες με το Κάπνισμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ακαταστασία,οργάνωση σπιτιού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές οργάνωσης σπιτιού,χρήσιμα

8 Κακές Συνήθειες που Κάνουν το Σπίτι Ακατάστατο

διαχωριστικά δωματίων,πλεονεκτήματα διαχωριστικών δωματίων,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Βασικά Πλεονεκτήματα των Διαχωριστικών Δωματίων