Η ακαταστασία στο σπίτι δεν είναι μόνο θέμα αισθητικής αλλά και πηγή άγχους που έχει τεράστια επίδραση στην ψυχολογική κατάσταση. Για να λάμπει πάντα το σπίτι σας, όχι μόνο είναι απαραίτητο να το καθαρίζετε τακτικά αλλά και να διατηρείτε τα πράγματα οργανωμένα. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές διαδεδομένες και ασυνείδητες συνήθειες που μπορούν να μας εμποδίσουν να το κάνουμε αυτό. 31 έξυπνες ιδέες για αποθήκευση και οργάνωση σπιτιού! Μέρος 1ο
Φέρνετε στο σπίτι περιττά πράγματα
Προσπαθήστε να μην φέρνετε πράγματα στο σπίτι που δημιουργούν ακαταστασία. Αυτά μπορεί να είναι αναμνηστικά, συμβολικά δώρα, φυλλάδια και περιοδικά. Επιπλέον, αν αγοράσατε μια νέα τσαγιέρα ή ένα νέο τζιν μην τα πλέον στο σπίτι.
Χρησιμοποιείτε ηλεκτρική σκούπα μόνο για τον καθαρισμό του δαπέδου
Για κάποιο λόγο, τα ειδικά ακροφύσια για τη συλλογή σκόνης και καθαρισμού καναπέδων δεν είναι πάντα δημοφιλή, αν και μπορούν να διευκολύνουν το καθάρισμα. Σκονισμένα ράφια, περβάζια παραθύρων, καλοριφέρ, καναπέδες και στρώματα, δυσπρόσιτες γωνίες – όλα αυτά μπορούν να καθαριστούν εύκολα με τη βοήθεια μιας ηλεκτρικής σκούπας. περαιτέρω υγρό καθαρισμό.
Δεν αφαιρείτε αμέσως λεκέδες σαπουνιού στο μπάνιο
Αρχίστε να ξεπλένετε τις επιφάνειες στο μπάνιο αμέσως μετά τη χρήση τους. Για να διατηρήσετε τον νιπτήρα καθαρό, φροντίστε να το πλύνετε τουλάχιστον μία φορά, στο τέλος της ημέρας. Επιπλέον, συνιστάται να σκουπίσετε το ντους ή την μπανιέρα για να αφαιρέσετε σημαντικό μέρος του στρώματος σαπουνιού. Αυτή η συνήθεια δεν θα διαρκέσει περισσότερο από 2 λεπτά την ημέρα και θα διατηρήσει το μπάνιο σας καθαρό για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Δεν μαζεύετε τα στεγνά ρούχα από την απλώστρα
Δεν αφήνετε τα πλυμένα ρούχα στο πλυντήριο για αρκετές ημέρες, επειδή απλά θα αρχίσουν να μυρίζουν άσχημα. Το ίδιο πρέπει να τηρείται και για τα στεγνά ρούχα. Δεν πρέπει να τα αφήνετε στην απλώστρα καθώς θα γεμίσουν σκόνη ή τρίχες εάν έχετε κατοικίδιο.
Δείτε ακόμη 14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού για να το απογειώσετε!
Τοποθετείτε τα ρούχα σε στοίβες
Είναι βολικό να διατηρείτε τα μαγειρικά σκεύη όπως τα τηγάνια σε στοίβες αλλά όχι τα ρούχα. Τα μπλουζάκια το ένα πάνω στο άλλο θα φαίνονται τακτοποιημένα μόνο για λίγες μέρες. Μετά, πιθανότατα θα κουραστείτε να κρατάτε τις τακτοποιημένες τις στοίβες ρούχων. Εάν τακτοποιήσετε τα ρούχα σας οριζόντια όχι μόνο θα εξοικονομήσετε χώρο αλλά και θα διευκολύνετε λίγο τη ζωή σας. Γιατί θα είναι πιο βολικό να δείτε και να επιλέξετε τι να φορέσετε.
Αφήνετε διάφορα αντικείμενα στα τραπέζια
Είναι βολικό να έχετε στη διάθεσή σας τα πιο χρησιμοποιούμενα αντικείμενα, αλλά πολλές φορές καταλήγουμε να αφήνουμε στα τραπέζια μας με ό, τι έχουμε στο σπίτι. Για αυτόν τον λόγο, προσπαθήστε να αφήνετε μόνο μερικά απαραίτητα αντικείμενα τόσο στο γραφείο όσο και στο τραπέζι της κουζίνας.
Δεν τακτοποιείτε πράγματα πριν πάτε για ύπνο
Συνηθίστε να αφιερώνετε 10-15 λεπτά κάθε βράδυ για τακτοποίηση. Καθαρίστε το τραπέζι, πλύνετε τα πιάτα, βάλτε όλα τα πράγματα στη θέση τους, ετοιμάστε ρούχα για την επόμενη μέρα και μαζέψτε τα σκουπίδια.
Κρατάτε απαραίτητα και περιττά πράγματα μαζί
Μια άλλη πηγή του αιώνιου χάος στα ντουλάπια και στα ράφια είναι να αποθηκεύετε πράγματα που χρησιμοποιείτε συνεχώς και περιττά πράγματα μαζί.
Όλα τα αντικείμενα που δεν είναι για πέταμα θα πρέπει να τοποθετηθούν σε κουτιά αποθήκευσης (για ηλεκτρονικά είδη, ρούχα, παιχνίδια, αξεσουάρ κουζίνας κ.λπ.).
Δείτε επίσης 40 Ιδέες οργάνωσης με κουτιά και καλάθια!