in , ,

14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού για να το απογειώσετε!

14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού
14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού

Η ακαταστασία στο σπίτι μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας ακόμη και να προκαλέσει άγχος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται ολόκληρη ημέρα για να τακτοποιήσετε το σπίτι σας. Υπάρχουν μερικοί έξυπνοι και πρακτικοί τρόποι για να οργανώσετε το χώρο σας. 25 Ιδέες Αποθήκευσης Μικρών Αντικειμένων

Μαγνητική βάση για μαχαίρια και ψαλίδια

© depositphotos

Οι μαγνητικές βάσεις για μαγειρικά σκεύη είναι πιο υγιεινές από τις ξύλινες καθώς το ξύλο μπορεί να απορροφήσει την υγρασία, δημιουργώντας ένα εξαιρετικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ωστόσο, η μαγνητική βάση μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε κατάλληλο σημείο στον τοίχο, είτε βρίσκεται πάνω από το νεροχύτη είτε πάνω από ένα πάγκο. Θα ελευθερώσει χώρο και θα κάνει την κουζίνα σας να φαίνεται λιγότερο ακατάστατη.

Δοχεία για αποθήκευση

© Jason Finn/Shutterstock, © depositphotos

Τα δοχεία από μεταλλικά σύρματα θα δείχνουν όμορφα ενώ ένα δοχείο σε στιλ γλάστρας είναι καλό για την αποθήκευση μαχαιριών, κουτάλων ή σφουγγαριών για το πλύσιμο των πιάτων.

Κρίκοι κουρτίνας ντους

brightside

Αυτά οι κρίκοι είναι πολύ πιο πρακτικοί από ό, τι νομίζετε. Μπορούν να τοποθετηθούν σε μια ντουλάπα για να κρεμάσετε γραβάτες, κασκόλ, ζώνες ή τσάντες. Στην κουζίνα, μπορείτε να κρεμάσετε κατσαρόλια ή πετσέτες.

Ένας αποθηκευτικός χώρος για μικρά αντικείμενα σε κάθε δωμάτιο

brightside

Επαγγελματικές κάρτες, φυλλάδια με κωδικούς προσφοράς στα αγαπημένα σας καταστήματα, λαστιχάκια μαλλιών, μια λίστα μαναβικής και άλλα μικρά πράγματα μπορούν να δημιουργήσουν ακαταστασία. Μπορεί να βαρεθείτε να τα βάζετε συνέχεια στη θέση τους κάθε φορά που τα χρησιμοποιείτε, αλλά υπάρχει ένας απλός τρόπος για να λύσετε το πρόβλημα. Τοποθετήστε ένα μικρό βάζο ή ένα όμορφο κουτί σε κάθε δωμάτιο για να αποθηκεύετε όλα αυτά τα πράγματα.

Ο «κανόνας των 5 πραγμάτων»

© depositphotos

Εάν ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα ή δεν σας αρέσει η ιδέα να έχετε κουτιά και συρτάρια παντού, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον κανόνα “5 πράγματα”. Κάθε μέρα, βρείτε πράγματα που είναι σε λάθος σημείο στο σπίτι και τοποθετήστε τα εκεί που θα έπρεπε να είναι. Για παράδειγμα, τοποθετήστε τα παπούτσια σε μια παπουτσοθήκη και ένα βιβλίο σε μια βιβλιοθήκη. Θα σας πάρει μόνο μερικά λεπτά την ημέρα και σύντομα το σπίτι σας θα είναι πιο τακτοποιημένο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αποθήκευση καθαριστικών σε διαφορετικά δωμάτια

© depositphotos, © depositphotos

Εάν αποθηκεύετε καθαριστικά σε κάθε δωμάτιο, οι πιθανότητες να διατηρήσετε το σπίτι σας τακτοποιημένο και καθαρό θα είναι πολύ υψηλότερες. Δεν θα χρειάζεται να πάτε σε άλλο δωμάτιο για να πάρετε ένα απορρυπαντικό για να καθαρίσετε ή να σκουπίσετε έναν λεκέ στον καναπέ. Θα έχετε όλα τα απαραίτητα πράγματα στο χέρι.

Αποθηκεύστε καθαριστικά για το φούρνο στην κουζίνα, για τα χαλιά στο καθιστικό και μαντηλάκια για τον καθαρισμό της οθόνης στο δωμάτιο όπου βρίσκεται ο υπολογιστής. Το σημαντικό είναι να βρείτε μια άνετη γωνιά και ένα όμορφο δοχείο για αυτά, ώστε να μην προσελκύσουν την προσοχή.

Κοσμήματα σε κουτί χειροτεχνίας ή σε κουτί χαπιών

brightside

Είναι βολικό να κρεμάτε τα κοσμήματα , αλλά γρήγορα θα σκονιστούν. Για να αποφευχθεί η ακαταστασία, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα κουτί χειροτεχνίας. Τοποθετήστε τα σκουλαρίκια στα μικρά τμήματα και τα κολιέ και βραχιόλια στα μεγαλύτερα τμήματα.

Δείτε ακόμη Πώς να Οργανώσετε το Σπίτι σας με Μαγνήτες

Περιστρεφόμενη ή πολυεπίπεδη βάση για αποθήκευση καρυκευμάτων

© ssfaulkn / flickr

Κουτιά με μπαχαρικά ή βιταμίνες μπορούν να τοποθετηθούν σε μια περιστρεφόμενη βάση. Θα εξοικονομήσει χώρο και θα έχετε όλα τα απαραίτητα δίπλα σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα γωνιακά ντουλάπια είναι το ιδανικό μέρος για τέτοιες θήκες.

Φώτα στη ντουλάπα

© depositphotos

Το ζήτημα της μη εύρεσης των σωστών ρούχων μπορεί να λυθεί για πάντα με την εγκατάσταση φωτιστικών οροφής στην ντουλάπα. Μπορούν να διαμορφωθούν ώστε να ανάβουν όταν ανοίγουν οι πόρτες ή χρησιμοποιώντας διακόπτη.

Βάση φόρτισης, χώρος αποθήκευσης καλλυντικών και πολλά άλλα στο κομοδίνο σας

Δεν θα χρειαστεί ποτέ ξανά να τακτοποιήσετε τα συρτάρια σας αν απλώς αλλάξετε τα πράγματά σας μία φορά. Τοποθετήστε ένα όμορφο χαρτί στο κάτω μέρος του συρταριού και τακτοποιήστε τα κουτιά σας: θα μπορείτε να έχετε ηλεκτρονικά σε ένα και καλλυντικά είδη ή σημειωματάρια σε ένα άλλο.

Κάθετα διπλωμένα τραπεζομάντιλα και πετσέτες για εξοικονόμηση χώρου

Εάν έχετε τόσα τραπεζομάντιλα και πετσέτες που δεν χωράνε στη ντουλάπα ή το συρτάρι, μπορείτε να τα διπλώσετε κάθετα, ακολουθώντας τη μέθοδο KonMari. Θα καταλάβουν πολύ λιγότερο χώρο και θα είναι πολύ πιο εύκολο να βρείτε αυτό που χρειάζεστε επειδή δεν θα χρειαστεί να ανακατέψετε ολόκληρη τη στοίβα.

Εξοικονόμηση χρόνου με δίσκο για παπούτσια, ειδικά όταν ο καιρός είναι κακός

Για να αποφύγετε τον καθαρισμό του δαπέδου κάθε φορά που μπαίνετε σπίτι, πάρτε ένα δίσκο παπουτσιών. Τοποθετήστε τα σε αυτό μετά την επιστροφή στο σπίτι τους χειμερινούς μήνες ή μια βροχερή μέρα. Το νερό θα στραγγίσει στον δίσκο και θα διατηρήσει το πάτωμα καθαρό. Επιπλέον, εάν τοποθετήσετε μερικά βότσαλα σε αυτό, τα παπούτσια σας θα παραμένουν πάντα στεγνά.

Καλάθι ή κουτί για να αποθηκεύσετε όλες τις παντόφλες σας

Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ψάχνετε για τις παντόφλες ή το ζευγάρι τους, αν έχετε καλάθι ή κουτί αποθήκευσης στην είσοδο. Όχι μόνο θα ελαχιστοποιήσει την ακαταστασία, αλλά προσθέτει επίσης μια ωραία και ζεστή έμφαση στο σπίτι σας.

Αποθήκευση γαντιών σε υφασμάτινη τσάντα

brightside

Σίγουρα έχετε βρεθεί στη θέση να ψάχνετε τα γάντια σας σε ολόκληρο το σπίτι. Μπορείτε να το αποφύγετε, χρησιμοποιώντας μια υφασμάτινη τσάντα αγορών. Κρεμάστε την σε ένα γάντζο στο πίσω μέρος της πόρτας της ντουλάπας ή σε μια κρεμάστρα.

Δείτε επίσης 13 Κακές Συνήθειες που Κάνουν Κάθε Σπίτι Ακατάστατο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

25 Ζωηρά Γκρι και Κίτρινα Σαλόνια

25 Ζωηρά Γκρι και Κίτρινα Σαλόνια που θα σας “κλέψουν” την καρδιά