in , ,

11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα
11 Τροφές που Πρέπει να Αποφύγετε για Λείο Χωρίς Ρυτίδες Δέρμα

Μερικά από τα αγαπημένα μας υγιεινά και γρήγορα σνακ, όπως smoothies και αποξηραμένα φρούτα, θα μπορούσαν πραγματικά να βλάψουν την υγεία του δέρματος και να μας κάνουν να γερνάμε γρηγορότερα. Αυτό οφείλεται σε ορισμένα συστατικά όπως μεγάλες ποσότητες ζάχαρης, νατρίου και θειικών που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά το σώμα μας αφυδατώνοντάς το ή εξασθενώντας το κολλαγόνο του δέρματος. Παρακάτω δείτε μια λίστα με όλες τις τροφές που πρέπει να αποφεύγονται εάν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας όσο το δυνατόν νεότερο και χωρίς τοξίνες. Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Κονσερβοποιημένη σούπα

© Levine-Roberts/Sipa USA/East News, © jules / Flickr.com

Οι κονσέρβες σούπες είναι γεμάτες με νάτριο. Το νάτριο απορροφά το νερό στο σώμα, αφήνοντάς μας πιο αφυδατωμένους από πριν. Στην πραγματικότητα, περιέχει περισσότερη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα νατρίου. Αυτό μπορεί να επηρεάσει το δέρμα καθώς γίνεται πιο ξηρό και πιο επιρρεπές σε ρυτίδες.

Smoothies φρούτων

© Pexels.com, © Shutterstock.com

Παρά την παρουσίασή τους ως υγιεινό σνακ, είναι γεμάτα ζάχαρη! Η υπερβολική κατανάλωση της έχει συνδεθεί με την υγεία του δέρματος, καθώς επηρεάζει το κολλαγόνο και τη δομή του δέρματος. Το κολλαγόνο είναι σημαντικό για την προστασία του δέρματος και τη διατήρηση της ελαστικότητας και της νεανικής όψης. Αν πινετε πάρα πολλά smoothies μπορεί, με την πάροδο του χρόνου, να κάνει το δέρμα σας να φαίνεται πιο σκληρό και λιγότερο μαλακό και νεαρό, όλα λόγω των σακχάρων φρούτων.

Ενεργειακά ποτά

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com, © EAST NEWS

Παρόλο που αυτά τα ποτά μπορεί να είναι πολύ χρήσιμα για όσους χρειάζονται επιπλέον ενέργεια, μπορεί να βλάψουν το δέρμα σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι γεμάτα ζάχαρη και καφεΐνη που είναι και τα δύο κακά για το δέρμα σας.

Η υψηλή ποσότητα ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει την υγεία του κολλαγόνου, ενώ η καφεΐνη θα αφυδατώσει το δέρμα, κάνοντας το ευάλωτο σε βλάβες και ρυτίδες.

Τηγανητά

© Science Photo Library/EAST NEWS, © Shutterstock.com

Δεν είναι μόνο επιβλαβή για την υγεία, αλλά μας κάνουν επίσης να φαινόμαστε μεγαλύτεροι. Αυτό συμβαίνει επειδή τα τηγανητά αυξάνουν τις φλεγμονώδεις ενώσεις στο σώμα μας. Αυτό σημαίνει ότι ερεθίζουν το σώμα και μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή στο δέρμα, αφήνοντάς το πιο ευάλωτο σε βλάβες από τον ήλιο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φυτικό λάδι

© Shutterstock.com

Η μείωση της ποσότητας φυτικού ελαίου μπορεί να βοηθήσει το δέρμα μας. Επειδή το λάδι είναι γεμάτο trans-λιπαρά, στην πραγματικότητα προκαλεί φλεγμονή, που σημαίνει ότι το δέρμα είναι πιο εκτεθειμένο στις βλαβερές ακτίνες UV. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες και κηλίδες γήρατος καθώς το δέρμα δεν μπορεί να προστατευτεί σωστά.

Δείτε ακόμη 7 Τροφές για Αντιμετώπιση της Ακμής

Αποξηραμένα φρούτα

© Shutterstock.com, © IAN HOOTON/Science Photo Library RF/East News

Αυτά τα νόστιμα σνακ μπορούν να οδηγήσουν γερασμένη επιδερμίδα επειδή είναι γεμάτα θειικά άλατα τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση των φρούτων, αλλά αυξάνουν επίσης το επίπεδο των ελεύθερων ριζών στο σώμα. Αυτές βλάπτουν τα κύτταρα, το DNA και τις πρωτεΐνες, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση με τη μορφή ρυτίδων καθώς προσβάλλουν το κολλαγόνο.

Ρυζογκοφρέτες

© EAST NEWS, © mraoraor/easyfotostock/Eastnews

Ένα σνακ που μοιάζει με μια πιο υγιεινή επιλογή, οι ρυζογκοφρέτες έχουν στην πραγματικότητα υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι διασπώνται από το σώμα με τον ίδιο τρόπο όπως και τα σάκχαρα. Έχοντας πάρα πολλά σάκχαρα στο σώμα μας μειώνει το κολλαγόνο μας και μπορεί να αυξήσει τα σημάδια της γήρανσης.

Μαργαρίνη

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Θεωρήθηκε ότι είναι πιο υγιεινό από το βούτυρο, αλλά στην πραγματικότητα έχει βλαβερά πολυακόρεστα λίπη. Η υπερβολική κατανάλωσή της μπορεί να είναι επιβλαβής για το δέρμα, κάνοντας το ξηρό και πιο ζαρωμένο. Ωστόσο, μπορείτε να τρώτε μαργαρίνη με χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και δεν έχει trans λιπαρά, αλλά σε μικρή ποσότητα.

Ζυμαρικά

© Shutterstock.com

Οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες, όπως τα ζυμαρικά, το άσπρο ρύζι και το ψωμί μπορεί να είναι επιβλαβείς για το δέρμα, επειδή μπορεί να βλάψουν το κολλαγόνο του. Όλα έχουν μεγάλη επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα μπορεί να γίνει λιγότερο ελαστικό, πιο θαμπό και ζαρωμένο.

Σιρόπι αγαύης

© Pexels.com, © Webum/easyfotostock/Eastnews

Αυτή η εναλλακτική λύση για το μέλι είναι στην πραγματικότητα πολύ υψηλή σε φρουκτόζη, η οποία προκαλεί τη δημιουργία AGE. Συνδέονται με κυτταρική βλάβη και φλεγμονή, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν περισσότερες ρυτίδες και άλλα σημάδια γήρανσης στο δέρμα.

Γιαούρτια με γεύσεις

© Shutterstock.com, © Shutterstock.com

Αυτές οι νόστιμες λιχουδιές δεν είναι τόσο ευεργετικές όσο μπορεί να παρουσιάζονται. Αυτό συμβαίνει επειδή μεγάλη ποσότητα ζάχαρης κρύβεται μέσα σε αυτά τα μικροσκοπικά δοχεία. Τα σάκχαρα σπάνε τα αμινοξέα στο κολλαγόνο και την ελαστίνη. Αυτή η βλάβη μπορεί να προκαλέσει ρυτίδες, χαλάρωση και πρόωρη γήρανση.

Δείτε επίσης 6 Παράγοντες που Προσθέτουν Ρυτίδες στο Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

50 Πολύχρωμες Ιδέες Διακόσμησης Κουζίνας

50 Πολύχρωμες Ιδέες Διακόσμησης Κουζίνας για το 2021

14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού

14 Πρακτικές Συμβουλές Οργάνωσης Σπιτιού για να το απογειώσετε!