in , , , , ,

7 Τροφές για Αντιμετώπιση της Ακμής

7 Τροφές για Αντιμετώπιση της Ακμής

Ας είμαστε ειλικρινείς: η ακμή είναι ενοχλητική. Και ενώ υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν όπως η φροντίδα της επιδερμίδας, το ερεθιστικό άρωμα στα σαπούνια, το απορρυπαντικό ρούχων και οι διακυμάνσεις των ορμονών, η διατροφή μπορεί να διαδραματίσει επίσης ρόλο. Υπάρχουν 7 τροφές που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε το δέρμα σας να είναι καθαρό και χωρίς ακμή.

7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Σολομός

Ο σολομός είναι από τις καλύτερες πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων για τη διατροφή σας. Έχουν ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, γεγονός που τα καθιστά μια έξυπνη επιλογή για την αντιμετώπιση φλεγμονωδών καταστάσεων όπως η ακμή. Βοηθούν επίσης στη διατήρηση του φυσικού λιπιδικού φραγμού του δέρματος, το οποίο βοηθά στην προστασία του δέρματός σας από λοιμώξεις (συμπεριλαμβανομένης της ακμής!).

Σπόροι Τσία

Οι φυτικές πηγές ωμέγα-3 είναι επίσης σημαντικές για το καθαρό δέρμα, και οι σπόροι τσία είναι η καλύτερη πηγή. Σε αντίθεση με τον λιναρόσπορο, ο οποίος πρέπει πρώτα να αλεστεί, μπορείτε να πάρετε υγιεινά ωμέγα-3 λιπαρά τόσο από αλεσμένους όσο και από ολόκληρους σπόρους τσία. Σας προμηθεύει επίσης ασβέστιο, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες για να ενισχύσει την υγεία σας.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Οι τροφές που προκαλούν γρήγορες αλλαγές στο σάκχαρο στο αίμα μπορούν να συμβάλουν στην έξαρση της ακμής. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα δημητριακά ολικής αλέσεως πρέπει να μπουν στη διατροφή σας όταν προσπαθείτε να καταπραΰνετε την ακμή σας. Είναι γεμάτα με φυτικές ίνες και διατηρούν το σάκχαρο στο αίμα πιο σταθερό για να βοηθήσουν την ακμή.

Τσάι Rooibos

Το πράσινο τσάι μπορεί να προσελκύσει περισσότερη προσοχή όσον αφορά τα οφέλη για την υγεία, αλλά το rooibos είναι το καλύτερο για την αντιμετώπιση της ακμής. Είναι γεμάτο με αντιοξειδωτικά, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση του ερεθισμού που διαφορετικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε ξεσπάσματα. Ωστόσο, επειδή είναι απαλλαγμένο από καφεΐνη (σε αντίθεση με το πράσινο τσάι) είναι ακόμη πιο ενυδατικό, θα βοηθήσει καλύτερα το δέρμα σας. Περιέχει επίσης πολλά ιχνοστοιχεία, όπως ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο, που τρέφουν το δέρμα σας από μέσα προς τα έξω.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Ρεβίθια

Α, το απλό ρεβίθι: νόστιμο και εξαιρετικά προσιτό. Είναι επίσης φανταστικό στη διαχείριση των ξεσπασμάτων ακμής, χάρη στο ψευδάργυρο. Παίζει βασικό ρόλο στο ανοσοποιητικό σύστημα το οποίο πρέπει να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή. Τα χαμηλά επίπεδα ψευδαργύρου έχουν συνδεθεί με ξεσπάσματα ακμής. Τα ρεβίθια παρέχουν σημαντική ποσότητα ψευδάργυρου που χρειάζεστε την ημέρα και έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες για τη σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επίσης, το χούμους είναι νόστιμο!

Σπανάκι και λαχανίδα

Το σπανάκι και η λαχανίδα ενυδατώνουν και είναι ιδανικά για καθαρό δέρμα χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α η οποία μαζί με τον ψευδάργυρο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να καταπολεμήσει τα βακτήρια της ακμής. Επίσης προάγει την αναγέννηση κυττάρων για να διατηρηθεί το δέρμα απαλό και υγιές. Η βήτα καροτίνη, η μορφή της βιταμίνης Α που βρίσκεται σε αυτά, δίνει στο δέρμα μια φυσική λάμψη.

Βραζιλιάνικα φιστίκια

Σελήνιο, ένα βασικό μεταλλικό στοιχείο που έχει ισχυρή αντιοξειδωτική λειτουργία για την καταπολέμηση του ερεθισμού και της φλεγμονής από την ακμή. Είναι, χωρίς αμφιβολία, η καλύτερη πηγή, καθώς ένα καρύδι περιέχει όλο το σελήνιο που χρειάζεστε την ημέρα.

Είχατε Ακμή ως Έφηβοι; Δείτε γιατί Έχετε Περισσότερες Πιθανότητες να Πετύχετε

πηγή φωτογραφιών: ehow

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πως να Καταλάβετε εάν η Τουαλέτα σας Έχει Διαρροή

DIY: Φτιάξε ΣΗΜΕΡΑ ένα Βάζο με Πηλό – ΟΔΗΓΙΕΣ