in , , ,

7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Μερικοί παράγοντες όπως το βούρτσισμα των δοντιών σας και το πλύσιμο του προσώπου σας ταυτόχρονα μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο ακμής. Μπορεί να κάνετε ό, τι πρέπει αλλά η ακμή εξακολουθεί να παραμένει. Όπως αποδεικνύεται, υπάρχει πιθανώς ένας υποκείμενος λόγος για αυτό και είναι τα λάθη φροντίδας του δέρματος που μπορεί να σαμποτάρουν τις προσπάθειές σας για υγιές και καθαρό δέρμα.

Είχατε Ακμή ως Έφηβοι; Δείτε γιατί Έχετε Περισσότερες Πιθανότητες να Πετύχετε

Χρησιμοποιείτε μαντηλάκια ντεμακιγιάζ

© Depositphotos.com

Αν και είναι απίθανο να προκαλέσουν ακμή, μπορούν να αφήσουν πίσω τους βρωμιές και υπολείμματα μακιγιάζ που μπορεί να οδηγήσουν σε ακμή. Μπορεί να περιέχουν αλκοόλη, αρώματα και άλλα συστατικά που μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα. Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, υπάρχει πιθανότητα το τρίψιμο να το ερεθίσει και να προκαλέσει πρήξιμο και φλεγμονή μπλοκάροντας τους πόρους σας.

Χρήση λανθασμένου αντηλιακού

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Αν και είναι σημαντικό να προστατεύσετε το δέρμα σας από τον ήλιο, ορισμένοι τύποι αντηλιακών μπορούν να συμβάλουν στην ανάπτυξη της ακμής. Μερικές αντηλιακές φόρμουλες χρησιμοποιούν οργανικά φίλτρα με βάση το λάδι που μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να προκαλέσουν ακμή. Άλλα αντηλιακά που πρέπει να αποφύγετε είναι βαριά και φαγενογόνα προϊόντα που μπορούν να φράξουν τους πόρους και να σας προκαλέσουν σπυράκια. Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το δέρμα σας είναι να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα ημέρας που περιέχει SPF ευρέος φάσματος και να την εφαρμόζετε πάντα σε καθαρό δέρμα.

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΥΡΑΚΙΑ: 6 Τύποι Ακμής και Τι τους Προκαλεί

Δεν καθαρίζετε τα γυαλιά σας

© Depositphotos.com© Louis PREZEAU / Unsplash

Εάν έχετε συχνά σπυράκια γύρω από τα γυαλιά σας, είναι πιθανό ότι ξεχνάτε να τα καθαρίζετε μία φορά την ημέρα ιδίως τη γέφυρα της μύτης. Τα γυαλιά σας μπορεί επίσης να είναι πολύ σφιχτά και να φράζουν τους πόρους ωθώντας τα νεκρά κύτταρα του δέρματος πίσω στους πόρους. Η ρύθμιση των γυαλιών σας μπορεί να αποτρέψει το φράξιμο των πόρων.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πλένετε πολύ το πρόσωπό σας

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Ο καθαρισμός του δέρματός σας είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την καταπολέμηση και την πρόληψη της ακμής, αλλά το υπερβολικό πλύσιμο μπορεί να κάνει ακριβώς το αντίθετο. Οι δερματολόγοι πιστεύουν ότι ο καθαρισμός του δέρματος υπερβολικά μπορεί να διαταράξει την ισορροπία. Η χρήση πάρα πολλών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να καθαρίσουν την υπερβολική λιπαρότητα μπορεί να στεγνώσουν υπερβολικά το δέρμα σας και να προκαλέσουν στους αδένες ελαίου σας να παράγουν περισσότερη λιπαρότητα και περισσότερες εξάρσεις ακμής.

Χρήση πάρα πολλών προϊόντων μαλλιών

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Μερικά προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορεί επίσης να προκαλέσουν ακμή. Τα σαμπουάν, τα μαλακτικά και τα προϊόντα styling μπορούν να προκαλέσουν διαφορετικούς τύπους ακμής κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών και στο μέτωπό σας. Εάν αυτά τα προϊόντα φτάσουν στο πρόσωπο, μπορούν να μπλοκάρουν τους πόρους και να ερεθίσουν το δέρμα σας.

Πλένετε το πρόσωπό σας στο ντους

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Στο ντους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν συνήθως νερό που είναι πολύ ζεστό για το δέρμα. Είναι πολύ ερεθιστικό για το δέρμα και μπορεί να βλάψει τον προστατευτικό φραγμό του. Μπορεί επίσης να διαλύσει και να ξεπλύνει τα φυσικά έλαια στο δέρμα αφήνοντάς το ξηρό και ερεθισμένο.

Δεν καθαρίζεστε μετά από άσκηση

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Η τακτική παράλειψη του ντους μετά το γυμναστήριο μπορεί να σας προκαλέσει ακμή μετά την προπόνηση. Τα βακτήρια στο δέρμα από την εφίδρωση μπορούν να φράξουν τους πόρους και να οδηγήσουν σε ακμή. Οι δερματολόγοι συνιστούν να κάνετε ντους αμέσως μετά την άσκηση για να αφαιρέσετε τυχόν ιδρώτα, λάδι και βρωμιά που μπορεί να έχουν συσσωρευτεί.

5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY Υφασμάτινα Μπολ. Κομμάτια ύφασμα και μπαλόνια!

12 Πράγματα που Κάνουν Οποιαδήποτε Διακόσμηση Φθηνή