in , , ,

7 Τροφές που Μειώνουν τα Σημάδια της Ακμής

Τα ξεσπάσματα ακμής βλάπτουν το δέρμα και τον ιστό κάτω από αυτό. Το σώμα προσπαθεί να αποκαταστήσει αυτή τη ζημιά και παράγει κολλαγόνο. Εάν το σώμα παράγει πολύ λίγο ή πολύ κολλαγόνο, εμφανίζεται μια ουλή. Η βιομηχανία καλλυντικών έχει βρει πολλούς τρόπους για την καταπολέμηση των ουλών της ακμής, αλλά ο ευκολότερος και πιο φυσικός τρόπος να το κάνετε είναι να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με μερικές νόστιμες και υγιεινές τροφές για μια λαμπερή επιδερμίδα.

Οι Δερματολόγοι Συμβουλεύουν Πως να Μειώσετε την Κυτταρίτιδα

Κολοκύθα

Είναι εξαιρετική πηγή νιασίνης, φυλλικού οξέος, βιταμινών Α και Β και ψευδαργύρου. Η νιασίνη και το φυλλικό οξύ αυξάνουν την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνουν την ανανέωση των κυττάρων και είναι ευεργετικά στη θεραπεία της ακμής. Οι σπόροι κολοκύθας περιέχουν ψευδάργυρο, ο οποίος βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων ορμονών και της παραγωγής λαδιού και βοηθά στην επούλωση του δέρματος. Η βιταμίνη Α βοηθά στην ελαχιστοποίηση των ουλών της ακμής.

Λαχανίδα

Είναι πλούσια σε βιταμίνες C και K και είναι πηγή χαλκού και σιδήρου. Οι βιταμίνες, τα μέταλλα και τα αντιοξειδωτικά μειώνουν τον υπερχρωματισμό και βοηθούν στην εξισορρόπηση της απόχρωσης του δέρματός σας. Η βιταμίνη Κ μειώνει τις μαύρες κηλίδες στο δέρμα σας. Ο σίδηρος επιταχύνει την επούλωση ουλών ακμής.

9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

Λεμόνι

Ο χυμός λεμονιού είναι ένα φυσικό στυπτικό. Σφίγγει το κρεμασμένο δέρμα και καταπολεμά τις μαύρες κηλίδες. Η φλούδα λεμονιού περιέχει φλαβονοειδή που έχουν προστατευτικές και αντικαρκινογόνες επιδράσεις στο δέρμα σας. Ξεκινώντας τη μέρα σας με το να πίνετε ένα ποτήρι ζεστό νερό με χυμό λεμονιού ή να το χρησιμοποιήσετε στη σαλάτα θα σας βοηθήσει να έχετε υγιές και λαμπερό δέρμα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γλυκοπατάτα

Περιέχει ρετινόλη και β-καροτένιο. Το σώμα σας μετατρέπει το β-καροτένιο σε βιταμίνη Α. Αυτή η βιταμίνη λειτουργεί ως φραγμός του δέρματος ενάντια στον αποχρωματισμό, τη φλεγμονή και τους φραγμένους πόρους, που συχνά προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Η ρετινόλη είναι βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα ομορφιάς καθώς καταπολεμά τον υπερχρωματισμό, την ακμή και τις ουλές. Αντί να αγοράζετε ακριβές κρέμες, μπορείτε να απολαύσετε την αρχική μορφή ρετινόλης προσθέτοντας γλυκοπατάτες στα γεύματά σας.

Παπάγια

Είναι πλούσια σε ένα πεπτικό ένζυμο που ονομάζεται παπαΐνη που βοηθά στην απολέπιση των νεκρών κυττάρων του δέρματος, ξεφράζει τους πόρους και σβήνει τις ουλές ακμής. Διατηρεί επίσης το δέρμα σας ενυδατωμένο και αποτρέπει τυχόν μελλοντικά ξεσπάσματα.

Κουνουπίδι

Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και ενός αμινοξύ που ονομάζεται ιστιδίνη. Η βιταμίνη C καταπολεμά κάθε βλάβη που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες, βοηθά το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο και θεραπεύσει πληγές και ουλές. Η ιστιδίνη προστατεύει το δέρμα σας από τις επιβλαβείς ακτίνες UV που μπορούν να επιδεινώσουν την ακμή.

Κινόα

Περιέχει βιταμίνη Β3, επίσης γνωστή ως νιασιναμίδη, που βοηθά να καταπραΰνει το δέρμα που είναι ερεθισμένο λόγω ακμής, ροδόχρου ακμής ακόμη και εκζέματος. Ecdysteroids, ένα ιχνοστοιχείο που βρίσκεται στο κινόα βοηθά στην απομάκρυνση των ουλών που έχουν εμφανιστεί λόγω της ακμής. Επιδιορθώνει το δέρμα και ελαχιστοποιεί τον ερεθισμό.

6 Βλαβερά Πράγματα που Μπορούν να Κάνουν στο Δέρμα τα Μαντηλάκια Ντεμακιγιάζ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Συμβουλές για να Φαίνεστε Νεότερες από ό, τι Είστε Πραγματικά

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε το Λόγο