in , , , , ,

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε το Λόγο

Αφού ξυπνήσουμε το πρωί, το πρώτο πράγμα που πολλοί κάνουμε είναι να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ. Όμως, όπως αποδεικνύεται, το κάνουμε λάθος. Και είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχουν ακόμη περισσότερες καθημερινές συνήθειες που κάνουμε λάθος, σύμφωνα με τους ειδικούς.

10 Υπολείμματα Τροφίμων που Μπορείτε να Φάτε

Πίνετε καφέ πριν τις 9:30 π.μ.

© EvansHomeforBoys / reddit

Κάθε σώμα είναι διαφορετικό, αλλά υπάρχει ένας 24ωρος ορμονικός κύκλος για όλους. Με άλλα λόγια, είμαστε όλοι προγραμματισμένοι. Και η ορμόνη κορτιζόλη που μας κάνει να αισθανόμαστε ξύπνιοι συνήθως απελευθερώνεται από τις 8 π.μ. έως τις 9 π.μ. Οπότε δεν χρειάζεται να καταναλώσουμε άλλα πράγματα, όπως ο καφές, κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Οι καλύτερες στιγμές για τα διαλείμματα για καφέ σας είναι μεταξύ 9:30 π.μ. έως 11:30 π.μ. και 1:30 μ.μ. έως 5:00 μ.μ. Οι χειρότερες στιγμές είναι μεταξύ 8 π.μ. έως 9 π.μ. , 12 μ.μ. έως 1 μ.μ. και 5:30 μ.μ. έως 6:30 μ.μ.

Βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό πριν τα βράσετε

© depositphotos.com© depositphotos.com

Εάν βάζετε τα αυγά σε κρύο νερό πριν τα βράσετε, οι ειδικοί θα σας εκπλήξουν. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με ζεστό και να τελειώσετε με κρύο ώστε τα αυγά να ξεφλουδίζονται ευκολότερα. Επίσης, μπορείτε να ρυθμίσετε το χρονόμετρο για σφιχτά ή μαλακά βραστά αυγά με μεγαλύτερη ακρίβεια.

10 Καθημερινά Πράγματα που Καταστρέφουν τα Σπίτια μας

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Λανθασμένο άνοιγμα κονσερβοποιημένων τροφίμων

© depositphotos.com© depositphotos.com

Δεν είναι σπάνιο να κόψετε το δάχτυλό σας στην αιχμηρή άκρη του κουτιού αφού το ανοίξετε. Αυτό συμβαίνει επειδή έχουμε συνηθίσει να το κάνουμε με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει ένα απλό κόλπο για να αποφύγετε να τραυματιστείτε.

Απλώς τοποθετήστε το ανοιχτήρι όπως φαίνεται στην πάνω δεξιά εικόνα, ώστε να διασχίζει το κουτί. Θα το κόψει λίγο χαμηλότερο από το συνηθισμένο και στη συνέχεια μπορείτε να πιάσετε το χείλος από την κορυφή.

Αφήνετε ένα απολεπιστικό σφουγγάρι στο ντους

brightside

Το απολεπιστικό σφουγγάρι είναι χώρος αναπαραγωγής βακτηρίων που μπορούν κυριολεκτικά να αναπτυχθούν σε μια νύχτα, λένε οι ερευνητές. Και όταν το αφήνετε σε ένα υγρό, ζεστό ντους, κάνει την κατάσταση ακόμη χειρότερη. Αφήστε το σε ξηρό μέρος μετά τη χρήση. Μπορείτε να το πλύνετε στο πλυντήριο ή να το αφήσετε να μουλιάσει σε ένα αραιωμένο διάλυμα χλωρίνης για 5 λεπτά μία φορά την εβδομάδα.

Ξυρίζετε τα πόδια σας μόλις μπείτε στο ντους

© 5-Minute Crafts / youtube

Απλά μετρήστε πόσες φορές έχετε ξυρίσει τα πόδια σας και πόσες φορές το δέρμα σας έχει ερεθιστεί μετά. Ίσως αυτό συμβαίνει επειδή το κάνατε λάθος. Πρώτα απ’ όλα, μην ξυρίζεστε μόλις μπείτε στο ντους. Αφήστε το δέρμα και τις τρίχες σας να βραχούν για να αποφύγετε το συνεχές τράβηγμα των τριχών που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό του δέρματος.

Δεύτερον, μην ξυρίζετε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης των τριχών ακόμη και αν έχετε ταχύτερα αποτελέσματα. Θα τραυματίσετε απλά το δέρμα σας.

Χρησιμοποιείτε μαχαίρι για να κόψετε το κρύο βούτυρο

© TigerCreekFarm / youtube

Αν δυσκολεύεστε να κόψετε κρύο βούτυρο, υπάρχει μια καλύτερη λύση για τέλειες φέτες. Χρησιμοποιήστε έναν αποφλοιωτή σχεδιασμένο για λαχανικά και φρούτα. Τώρα μπορείτε εύκολα να τοποθετήσετε βούτυρο στο ψωμί χωρίς να λερώσετε ένα μαχαίρι. Το ίδιο κόλπο είναι επίσης βολικό για το τυρί.

Χρησιμοποιείτε τα δάχτυλά σας για να ανοίξετε τη βρύση

© 5-Minute Crafts / youtube

Για να αποφύγετε τα μικρόβια ξανά στα χεριά σας μετά το πλύσιμο τους, προσπαθήστε να αλλάξετε τη ρουτίνα σας. Ανοίξτε και κλείστε τη βρύση με τον καρπό σας όπως φαίνεται στην εικόνα. Τώρα, ακόμη και αν αγγίξετε το πρόσωπό σας, δεν θα εξαπλωθούν επιπλέον μικρόβια.

Φορτίζεται το τηλέφωνο χωρίς καθαρισμό της θύρας φόρτισης

© 5-Minute Crafts / youtube

Αυτό μπορεί να συμβεί συχνά, ειδικά αν διαπιστώσετε ότι το τηλέφωνό σας δεν φορτίζει ή φορτίζει αργά. Πριν το πάτε για επισκευή ή αγοράσετε νέο καλώδιο, καθαρίστε τη θύρα φόρτισης. Υπάρχει μια καλή πιθανότητα ότι βρωμιά ή σκόνη δεν επιτρέπει σωστή φόρτιση. Αλλά πριν το κάνετε αυτό, μην ξεχάσετε να απενεργοποιήσετε πρώτα το τηλέφωνό σας.

Δεν καθαρίζετε τις κουρτίνες με ηλεκτρική σκούπα

© depositphotos.com

Ναι, οι κουρτίνες μπορούν επίσης να καθαρίζονται με ηλεκτρική σκούπα χωρίς να χρειάζεται να τις πλένετε κάθε εβδομάδα. Το μεγαλύτερο μέρος της σκόνης συγκεντρώνεται στην κορυφή και στη βάση της. Θα πρέπει να το κάνετε τακτικά προτού η σκόνη διεισδύσει στις ίνες.

Ανοίγετε τα πατατάκια από πάνω

© MargoBakes1228 / reddit

Όταν έχετε μια σακούλα πατατάκια στα χέρια σας, η πρώτη σας σκέψη είναι να τα ανοίξετε από πάνω. Αντ’ αυτού, δοκιμάστε να τα ανοίξετε από κάτω την επόμενη φορά. Το μεγαλύτερο μέρος της γεύσης και των μπαχαρικών βρίσκονται εκεί και όταν αναποδογυρίζετε τη συσκευασία, τα αφήνετε να απλωθούν στα πατατάκια.

Δεν αφήνετε το κρέας ή το κοτόπουλο να ξεκουραστεί μετά το μαγείρεμα

© battledragons / reddit© Piratebrandito / reddit

Συχνά βιαζόμαστε να δοκιμάσουμε ένα λαχταριστό πιάτο, ειδικά όταν πεινάμε. Αλλά όταν αφήνετε το κρέας σας να ξεκουραστεί μετά το μαγείρεμα, γίνεται πιο ζουμερό. Αφήστε τη μπριζόλα σας να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και αφήστε 20 λεπτά μετά το ψήσιμο κοτόπουλου.

Χρήση αντιβακτηριακού σαπουνιού κάθε φορά που πλένεστε

© melvin3767 / reddit© BoilerTMill / reddit

Αν χρησιμοποιείτε αντιβακτηριακό σαπούνι κάθε μέρα, μάλλον θα πρέπει να το σταματήσετε. Πρώτα απ’ ‘όλα, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα αντιβακτηριακά σαπούνια είναι πιο αποτελεσματικά στο πλύσιμο από τα απλά σαπούνια. Δεύτερον, τα αντιβακτηριακά προϊόντα περιέχουν τρικλοζάνη, η οποία είναι παρόμοια με τα αντιβιοτικά. Όταν χρησιμοποιούμε συχνά αυτόν τον τύπο σαπουνιού, τα βακτήρια αναπτύσσουν ανοχή με αποτέλεσμα να επηρεάζουν την υγεία των ανθρώπων. Οι ειδικοί συνιστούν τη χρήση απλού σαπουνιού καθημερινά.

10 Φυσικά Αποσμητικά σώματος που Μπορείτε να Φτιάξετε Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Τροφές που Μειώνουν τα Σημάδια της Ακμής

12 Κόλπα Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους και Σπίτια