in , , , ,

12 Κόλπα Διακόσμησης για Μικρούς Χώρους και Σπίτια

Ακριβώς επειδή τα δωμάτια στο σπίτι σας είναι μικρά, δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι ακατάστατα και άβολα. Μερικές φορές τα σπίτια έχουν μικρούς χώρους, οπότε πρέπει να σκεφτούμε νέους τρόπους για τη διαρρύθμιση των επίπλων και τη διακόσμηση. Για να το καταφέρετε αυτό, δείτε παρακάτω 13 Κόλπα για να Χρησιμοποιήσετε Μικρούς Χώρους στο Σπίτι σας και να φαίνονται πιο ευρύχωρα, τακτοποιημένα και κομψά.

ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ σε εξαιρετικά μικρό σπίτι! Πολυτέλεια σε Σπίτι 18 τ.μ.; Κι όμως Γίνεται

Βάψτε τους τοίχους λευκούς.

© stockyimages / Depositphotos© photographee.eu / Depositphotos

Αν και μπορεί να σας αρέσουν τα πλούσια χρώματα, για ένα μικρό δωμάτιο μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή. Αντίθετα, το βάψιμο των τοίχων με ανοιχτόχρωμα χρώματα, ειδικά λευκό, δίνει την εντύπωση ότι ένα δωμάτιο είναι πιο ευρύχωρο και φωτεινό. Αυτό συνιστάται ιδιαίτερα ο χώρος έχει καλή πρόσβαση σε φυσικό φως. Διαφορετικά, το λευκό δεν θα επιτύχει πραγματικά το ίδιο οπτικό εφέ που θέλετε.

Τοποθετήστε ράφια.

© nastazia / Depositphotos

Ένας πολύ καλός τρόπος βελτιστοποίησης του περιορισμένου χώρου στο σπίτι είναι η τοποθέτηση ραφιών και η χρήση γωνιακών επίπλων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε πράγματα όπως βιβλία ή ακόμη και τρόφιμα, διακοσμητικά αντικείμενα και φυτά μεταξύ άλλων.

Μικρό σπίτι; 10 Ιδέες, κόλπα και συμβουλές διακόσμησης για να δείχνει μεγαλύτερο!

Επιλέξτε έναν καναπέ σχήματος L.

© JZhuk / Depositphotos© sergey02 / Depositphotos

Οι καναπέδες είναι απαραίτητοι σε τουλάχιστον ένα από τα δωμάτια του σπιτιού σας. Ωστόσο, το πρόβλημα είναι ότι σε μικρά δωμάτια, πιάνουν πολύ χώρο. Ευτυχώς, υπάρχει ένας καλός τρόπος για να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Επιλέξτε έναν καναπέ σε σχήμα L και αξιοποιήστε στο έπακρο μια από τις γωνίες του καθιστικού. Ιδανικός είναι ένας χωρίς μπράτσα, καθώς θα αφήσει περισσότερο χώρο για τους επισκέπτες σας να καθίσουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο.

© eaniton / Depositphotos

Προκειμένου να δημιουργήσετε οπτικά ένα πιο ευρύχωρο και φωτεινό δωμάτιο, τοποθετήστε έναν μεγάλο καθρέφτη στον τοίχο. Ωστόσο, προσέξτε να μην γεμίσετε τους τοίχους με καθρέφτες, γιατί θα υπερφορτώσετε τον χώρο.

Διαχωρίστε τους χώρους με έπιπλα.

© pincasso / Depositphotos© photographee.eu / Depositphotos

Όταν έχετε 2 γειτονικά δωμάτια που δεν χωρίζονται με τοίχο, ο καλύτερος τρόπος για να αξιοποιήσετε στο έπακρο τους χώρους τους είναι να τα διαχωρίσετε χρησιμοποιώντας ράφια, γυάλινους τοίχους , μπαρ, παραβάν, κουρτίνες ή χαλιά. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να διατηρήσετε την ιδιωτικότητα και στα δύο δωμάτια, αποκτώντας παράλληλα πρόσβαση σε όσο το δυνατόν περισσότερο χώρο και ταυτόχρονα προσθέτοντας κομψά έπιπλα και αντικείμενα. Σε μερικές περιπτώσεις, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χαμηλά έπιπλα, ώστε να μην χρειάζεται να θυσιάσετε το φως στο δωμάτιο.

Επιλέξτε ουδέτερα χρώματα στη διακόσμηση.

© belchonock / Depositphotos© paulmaguire / Depositphotos

Οι ουδέτερες αποχρώσεις βοηθούν στη δημιουργία πιο ευρύχωρων και φιλόξενων περιβαλλόντων. Εκτός από την αγορά επίπλων σε αυτούς τους τόνους, επιλέξτε κουρτίνες που ταιριάζουν με αυτά τα χρώματα. Παραδοσιακά, οι αποχρώσεις που θεωρούνται ουδέτερες είναι: λευκές, γκρι και μπεζ. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κόκκινο για να τονίσετε ορισμένα συγκεκριμένα στοιχεία, καθώς ταιριάζει πολύ καλά με οποιοδήποτε από τα προαναφερθέντα χρώματα.

Κρεμάστε την τηλεόραση στον τοίχο.

© iriana88w / Depositphotos© w****bob5 / Depositphotos

Η τοποθέτηση ενός επίπλου τηλεόρασης, θα καταλάβει πολύ χώρο στο δωμάτιο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για κάτι άλλο. Η πολυλειτουργικότητα είναι το κλειδί όταν πρόκειται για μικρούς χώρους. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να κρεμάσετε την τηλεόραση στον τοίχο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό κιτ τοποθέτησης τηλεόρασης. Τα καλώδια μπορούν να κρυφτούν, δίνοντας στο δωμάτιο μια πιο μοντέρνα εμφάνιση.

Χρησιμοποιήστε το ταβάνι και το χώρο πάνω από τον καναπέ με σύνεση.

© 2mmedia / Depositphotos© Y-Boychenko / Depositphotos

Είτε το δωμάτιό σας έχει ψηλή οροφή είτε όχι, υπάρχει πάντα αρκετός διαθέσιμος χώρος για χρήση. Μπορείτε να κρεμάσετε φυτά, διακοσμητικά φωτιστικά και άλλα στολίδια που θα δώσουν στο δωμάτιο ζεστασιά. Ακόμα και ένα ποδήλατο μπορεί να κρεμαστεί στον τοίχο εάν δεν έχετε που να το βάλετε ή δεν θέλετε να καταλάβει περισσότερο χώρο. Με την ίδιο τρόπο, υπάρχει πάντα κενός χώρος πάνω από τον καναπέ όπου μπορείτε να τοποθετήσετε εικόνες, ράφια ή άλλα αντικείμενα.

Τοποθετήστε βιβλιοθήκες.

© bedrck / Pixabay

Εάν μπορείτε, θα ήταν ιδανικό να φτιάξετε βιβλιοθήκη προσαρμοσμένη στις ανάγκες σας τόσο από άποψη χώρου όσο και λειτουργικότητας. Με αυτόν τον τρόπο, θα κάνετε καλή χρήση του τοίχου, όπου θα έχετε ένα κλειστό και ανοιχτό μέρος για βιβλία, διακοσμητικά, τηλεόραση κ.λπ.

Μην ξεχάσετε τον χώρο των παραθύρων σας!

© littleny / Depositphotos© monkeybusiness / Depositphotos

Εάν έχετε ένα μεγάλο παράθυρο, το ιδανικό είναι να το χρησιμοποιήσετε! Για παράδειγμα, μπορείτε να το μετατρέψετε σε έναν επιπλέον καναπέ τοποθετώντας μερικά μαξιλάρια. Μπορεί να μετατραπεί σε ράφι για να τοποθετήσετε φυτά και άλλα διακοσμητικά. Μπορείτε επίσης να το μετατρέψετε σε γραφείο, το οποίο μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή γιατί θα έχει πάντα φυσικό φως.

Επιλέξτε έπιπλα που δίνουν μια αίσθηση τάξης στο σπίτι.

© photographee.eu / Depositphotos© photographee.eu / Depositphotos

Εάν τοποθετήσετε πολλά έπιπλα σε ένα μικρό δωμάτιο, θα ελαχιστοποιήσετε το χώρο για να κινήστε. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, όταν επιλέγετε έπιπλα, είναι καλύτερο να επιλέξετε όσα μπορούν εύκολα να χωρέσουν σε άλλους χώρους. Για παράδειγμα, τα πουφ μπορούν να τοποθετηθούν κάτω ή μέσα σε ένα έπιπλο όταν δεν χρησιμοποιούνται. Τα σκαμπό μπορούν να αποθηκευτούν κάτω από έναν πάγκο. Μια άλλη καλή επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε πτυσσόμενα ή αρθρωτά έπιπλα, τα οποία μπορούν να διπλωθούν όταν χρειάζεστε περισσότερο χώρο.

Χρησιμοποιήστε το μπαλκόνι σας ως προέκταση του καθιστικού για να κερδίσετε χώρο.

© elenathewise / Depositphotos© photographee.eu / Depositphotos

Εάν έχετε μπαλκόνι ή βεράντα δίπλα στο σαλόνι ή την τραπεζαρία, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως προέκταση του χώρου σας. Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να διατηρήσετε τις κουρτίνες ανοιχτές και τα παράθυρα το καλοκαίρι και να τοποθετήσετε τραπέζια, καρέκλες και άλλα χρήσιμα έπιπλα. Κάτι τέτοιο θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται πιο ευρύχωρο και άνετο.

Πώς να Αξιοποιήσετε στο Έπακρο το Μικρό Χώρο Σύμφωνα με τους Διακοσμητές και να απογειώσετε το σπίτι σας!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

12 Καθημερινά Πράγματα που Κάνουμε Λάθος και Δεν Συνειδητοποιούμε το Λόγο

Κάντο Μόνος σου! DIY Κρεμάστρα Χολ από Πιρούνια