in , , , ,

10 Φυσικά Αποσμητικά σώματος που Μπορείτε να Φτιάξετε Σπίτι

Μια μελέτη δείχνει ότι η χρήση αντιιδρωτικών προκαλεί αλλοιώσεις στις βακτηριακές αποικίες των μασχαλών, δημιουργώντας περισσότερα βακτήρια. Αν και οι συνέπειες από τη χρήση αποσμητικών δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, υπάρχουν άνθρωποι που προτιμούν να αναζητούν πιο φυσικές εναλλακτικές λύσεις για τη φροντίδα του σώματός τους ή που προσπαθούν ακόμη και να δημιουργήσουν τα δικά τους είδη προσωπικής φροντίδας στο σπίτι. Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συνταγές για να φτιάξετε τα δικά σας αποσμητικά με απλό, γρήγορο και πρακτικό τρόπο. Εάν σας ενδιαφέρει να το κάνετε, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε το γιατρό σας για να μάθετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή για τον τύπο του δέρματός σας.

Αποσμητικό ευκαλύπτου

brightside

Θα χρειαστείτε:
1/4 φλιτζάνι ανθόνερο αμαμηλίδας(Witch Hazel Water)
25 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
25 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου
Μπουκάλι ψεκασμού

6 Φυσικά Καθαριστικά και 15 Τρόποι Χρήσης τους

Το λουλούδι αμαμηλίδα έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως και τα αιθέρια έλαια, τα οποία βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης των βακτηρίων που προκαλούν δυσάρεστες οσμές και βοηθούν ακόμη και στην απομάκρυνση των κηλίδων του δέρματος.
Για να το φτιάξετε, αναμίξετε όλα συστατικά μέσα σε καθαρό μπουκάλι ψεκασμού.

Ανθόνερο με λεβάντας και ξύδι

brightside

Θα χρειαστείτε:
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
1/2 φλιτζάνι μηλόξιδο
1 κλαδάκι λεβάντας
1 φλιτζάνι νερό

Η λεβάντα είναι γνωστή για το ευχάριστο άρωμά της, αλλά έχει επίσης αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες. Το ξίδι έχει επίσης αυτές τις ιδιότητες, ωστόσο, εάν εφαρμοστεί απευθείας στο δέρμα, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και γι’ αυτό το νερό είναι τόσο σημαντικό, καθώς θα αραιώσει τα συστατικά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Σε δοχείο που είχε προηγουμένως απολυμάνει, ανακατέψτε το νερό με το ξύδι και τις σταγόνες ελαιου. Πλύνετε καλά το κλαδάκι λεβάντας και προσθέστε το στο μείγμα. Αφήστε το για 10 ώρες πριν το χρησιμοποιήσετε.

Αποσμητικό από λευκό πηλό

brightside

Θα χρειαστείτε:
50 γραμμάρια μαγειρική σόδα
25 ml λάδι καρύδας
50 γραμμάρια λευκός πηλός
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο καλέντουλας
Ένα γυάλινο βάζο

Ο λευκός πηλός βοηθά στην απορρόφηση των τοξινών από το δέρμα και στην επούλωση των ερεθισμών, ενώ το αιθέριο έλαιο καλέντουλας χρησιμοποιείται για τη θεραπεία δερματικών κακωσεων και ως θεραπεία για τιε φλεγμονες.

Ανακατέψτε τα συστατικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα. Μπορείτε να αποθηκεύσετε το προϊόν έως και ένα χρόνο εάν το φυλάξετε σε δροσερό, σκοτεινό και ξηρό μέρος.

Λοσιόν από τριαντάφυλλα και λιναρόσπορο

© Jai79 / Pixabay

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι ροδόνερο
1/4 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/4 φλιτζάνι απεσταγμένο νερό
1 κουταλιά της σούπας σπόρους λιναριού
Ένα γυάλινο βάζο

Το ροδόνερο χρησιμοποιείται ευρέως στον κόσμο των καλλυντικών χάρη στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία αποτρέπει την οξείδωση. Από την άλλη πλευρά, οι σπόροι λιναριού είναι σε θέση να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής και να διατηρήσουν το δέρμα ενυδατωμένο.

Βράστε τους σπόρους λιναριού στο αποσταγμένο νερό για 2 λεπτά. Αφαιρέστε το κατσαρόλι από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια στραγγίξτε, προσθέστε στο νερό λιναρόσπορου τη μαγειρική σόδα και το ροδόνερο και ανακατέψτε. Φυλάξτε το στο γυάλινο βάζο σε θερμοκρασία δωματίου.

Καθαρίστε και γυαλίστε ξύλινες επιφάνειες φυσικά

Μαγειρική σόδα και άμυλο αραβοσίτου

brightside

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι μαγειρική σόδα
1/2 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου

Η μαγειρική σόδα έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και το λάδι καρύδας είναι επίσης αντιφλεγμονώδες και ενυδατικό. Το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου μπορεί να αντικατασταθεί από οποιοδήποτε άλλο άρωμα, αν και το συγκεκριμένο δίνει ελαστικότητα στο δέρμα.

Για την παρασκευή του, πρέπει να αναμίξετε τα συστατικά ομοιόμορφα για να πάρετε μια αποσμητική πάστα. Απλώστε ελαφρά και περιμένετε λίγο μέχρι να απορροφηθεί το λάδι, για να διατηρήσετε την αποτελεσματικότητά του.

Αποσμητικό βανίλιας

brightside

Θα χρειαστείτε:
20 γραμμάρια κερί μέλισσας
25 γραμμάρια βούτυρο καριτέ
40 γραμμάρια έλαιο γλυκού αμυγδάλου
20 γραμμάρια οξειδίου του ψευδαργύρου
4 κάψουλες βιταμίνης Ε
3 σταγόνες άρωμα βανίλιας

Το κερί μέλισσας μπορεί να βελτιώσει το φράγμο του δέρματος και περιέχει έναν συγκεκριμένο παράγοντα προστασίας από την υπεριώδη ακτινοβολία. Το οξείδιο του ψευδαργύρου προστατεύει το δέρμα από βακτήρια εξαλείφοντας τις δυσάρεστες οσμές και η βιταμίνη Ε είναι γνωστή για την παροχή ελαστικότητας στο δέρμα.

Για να φτιάξετε αυτό το αποσμητικό, λιώστε το κερί μέλισσας, το έλαιο γλυκού αμυγδάλου γλυκό αμυγδαλέλαιο και το βούτυρο καριτέ σε μπεν μαρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Ανακατέψτε καλά και ρίξτε το υγρό μείγμα στο δοχείο. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε μόλις στερεοποιηθεί πλήρως.

Αποσμητικό εσπεριδοειδών

brightside

Θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
Φλούδες από 4 λεμόνια
Φλούδες από 3 πορτοκάλια
3/4 φλιτζάνι θαλασσινό αλάτι
1 λίτρο νερού

Το μαγνήσιο που βρίσκεται στο θαλασσινό αλάτι έχει αντιφλεγμονώδη δράση στο δέρμα και χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, οι φλούδες εσπεριδοειδών έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, εκτός από το ότι έχουν φρέσκο άρωμα.

© BruceEmmerling / Pixabay© TesaPhotography / Pixabay© evita-ochel / Pixabay© moiranazzari / Pixabay

Κόψτε τις φλούδες σε μικρά κομμάτια και βράστε τις σε ένα λίτρο νερό για 5 λεπτά. Όταν τελειώσετε, στραγγίστε το νερό και αφήστε το να κρυώσει. Στη συνέχεια, ανακατέψτε με όλα τα συστατικά για να σχηματίσετε μια πάστα και βάλτε την σε ένα δοχείο. Απλώστε με τα δάχτυλά σας.

Αποσμητικό τζελ αλόης

brightside

Θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας αλόης βέρα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 1/2 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1 κουταλιά της σούπας ροδόνερο
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνης

Η αλόη έχει διάφορες ιδιότητες που την καθιστούν μία από τις καλύτερες φυσικές επιλογές για υγιές δέρμα: διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και νεανικό και έχει θεραπευτικές, αντιιικές και αντισηπτικές ιδιότητες. Η γλυκερίνη είναι μια ισχυρή ενυδατική κρέμα που προστατεύει το δέρμα.

Πρώτα, ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με τη μαγειρική σόδα και αφήστε το να βράσει, στη συνέχεια προσθέστε το ροδόνερο και αφαιρέστε από τη φωτιά. Αφήστε να κρυώσει και προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά. Φυλάξτε το μείγμα σε γυάλινο βάζο.

Αποσμητικό γκρέιπφρουτ

© liudmilachernetska@gmail.com / Depositphotos

Θα χρειαστείτε:
5 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας
1/4 κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα
1/2 κουταλιά της σούπας άμυλο αραβοσίτου
20 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

Το άμυλο αραβοσίτου μπορεί να κρατήσει το δέρμα της μασχάλης άθικτο λόγω τριβής από ρούχα ή φυσικές κινήσεις του σώματος. Το αναζωογονητικό αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ ενεργοποιεί τις αισθήσεις. Εκτός από το υπέροχο άρωμά του, έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ανακατέψτε τα συστατικά μέχρι να πάρετε ένα ομοιογενές μείγμα και φυλάξτε σε καθαρο γυάλινο βάζο. Μπορείτε να εφαρμόσετε το αποσμητικό χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά σας ή με ξύλινο γλωσσοπίεστρο.

Προβιοτικό αποσμητικό

© Zichrini / Pixabay

Θα χρειαστείτε:
1/2 φλιτζάνι βούτυρο κακάο
1/2 φλιτζάνι λάδι καρύδας
3/4 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου
3 προβιοτικά καψάκια (χωρίς ψύξη)
15 σταγόνες αιθέριο έλαιο σανταλόξυλου

Το βούτυρο κακάο έχει αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Χάρη στην περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες, μπορεί να προστατεύσει το δέρμα από βλάβες από τον ήλιο. Τα προβιοτικά έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες και έχουν ευνοϊκές επιδράσεις στο δέρμα, είναι αντιφλεγμονώδη και μπορούν να αποτρέψουν την ακμή.

Για να ετοιμάσετε αυτό το αποσμητικό, λιώστε το βούτυρο κακάο και το λάδι καρύδας σε μπεν μαρι. Αφαιρέστε από τη φωτιά και όταν το μείγμα κρυώσει λίγο, προσθέστε τα άλλα συστατικά. Ρίξτε τα σε ένα δοχείο ενώ είναι ακόμα σε υγρή μορφή και μόλις το μείγμα στερεοποιηθεί, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε.

Κάντε τα μαλλιά σας ίσια φυσικά … χωρις σίδερο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

14 Λάθη Ανακαίνισης που Κάνουν Πολλοί Ιδιοκτήτες

12 Έξυπνες DIY Ιδέες για Καθρέφτες