in , , ,

6 Φυσικά Καθαριστικά και 15 Τρόποι Χρήσης τους

Έχετε βρεθεί ποτέ μπροστά σε ράφια προϊόντων καθαρισμού στο σούπερ μάρκετ και δεν ξέρετε τι να αγοράσετε επειδή υπάρχουν απλά πάρα πολλές επιλογές, πολλές χημικές ουσίες και λίγες πληροφορίες πως πραγματικά καθαρίζουν και τι είναι βλαβερά; Πώς να αποφασίσετε ανάμεσα στο πορτοφόλι σας, την υγεία σας, το περιβάλλον και ένα καθαρό σπίτι; Η λύση είναι ότι υπάρχουν 6 φυσικά καθαριστικά που θα τα βρείτε μέσα στο ντουλάπι σας και ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι υπάρχουν 15 τρόποι που μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε.

Ξύδι

Βρύσες και άλλα εξαρτήματα

Οι νεροχύτες, το ντους ακόμα και ένας ηλεκτρικός βραστήρας μπορούν να συγκεντρώσουν ένα στρώμα αλάτων που φεύγει αμέσως με ξύδι. Χρησιμοποιείτε ένα σφουγγάρι με ξύδι για να σκουπίσετε τη βρύση, αφήστε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια, σκουπίστε το. Για πιο επίμονους λεκέδες μπορείτε να γεμίσετε ένα μπαλόνι (ή προφυλακτικό) με ξύδι και να το δέσετε στη βρύση για να τους μαλακώσετε.

Απαλλαγείτε από οσμές

Το ξύδι απορροφά δυσάρεστες οσμές από το μαγείρεμα, το κάπνισμα, ή ούρα σκύλου. Μπορείτε να τοποθετήσετε ένα μπολ με ξύδι κοντά στην πηγή της δυσοσμίας ή να βουρτσίσετε το σημείο με μείγμα ξυδιού και νερού.

Καθαρίστε τον ηλεκτρικό βραστήρα

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Βράστε ένα μίγμα νερού και ξιδιού στον ηλεκτρικό βραστήρα για να διώξετε τα άλατα του νερού. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε αρκετές φορές με καθαρό νερό ή βράστε το νερό πριν το πετάξετε για να απαλλαγείτε από τη γεύση και τη μυρωδιά του ξιδιού.

Ξύδι + μαγειρική σόδα

Βαθύς καθαρισμός της λεκάνης τουαλέτας

Εάν βάλετε αυτά τα δύο μαζί στην τουαλέτα σας, θα απαλλαγείτε από τα υπολείμματα χωρίς καθόλου προσπάθεια. Ειδικά τα σημεία που δεν μπορεί να φτάσει η βούρτσα τουαλέτας. Μπορείτε επίσης να αποφράξετε ένα βουλωμένο σιφώνι ή νεροχύτη.

Καθαρίστε τα ασημικά

Τοποθετήστε τα ασημένια σας σκεύη ή κοσμήματα σε διάλυμα ξιδιού και μαγειρικής σόδας για δύο έως τρεις ώρες. Απλώς ξεπλύνετε και στεγνώστε τα πολύ καλά.

Μαγειρική σόδα

Καθαρίστε τα θερμός σας

Όποιος έχει θερμό γνωρίζει το πρόβλημα: εάν το γεμίσετε με καφέ, η γεύση θα παραμείνει ανεξάρτητα από το πόσες φορές το καθαρίσατε και το γεμίσατε με κάτι άλλο. Ή μόλις το γεμίσετε με τσάι, ο καφές σας δεν θα είναι ποτέ ξανά ο ίδιος. Επιπλέον, εάν δεν το καθαρίσετε αμέσως, ό, τι παραμείνει στο κάτω μέρος θα κολλήσει για πάντα. Βάλτε τρία κουταλάκια μαγειρικής σόδας, ρίξτε βραστό νερό μέσα και αφήστε το μίγμα για μια νύχτα. Την επόμενη μέρα, το θερμός θα μυρίζει σαν καινούργιο.

Καθαρίστε τις κεραμικές εστίες

Αν δεν έχετε ειδικό καθαριστικό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο τη μαγειρική σόδα. Φτιάξτε μια πάστα με δύο κουταλιές σόδας και τρεις κουταλιές της σούπας νερό, απλώστε πάνω στην εστία και αφήστε για τουλάχιστον μία ώρα. Στη συνέχεια, σκουπίστε καλά.

Αφαιρέστε λεκέδες από ταπετσαρίες

Χρησιμοποιήστε την ίδια πάστα όπως παραπάνω για να τρίψετε λεκέδες από τους τοίχους σας. Απλά εφαρμόστε την πάστα και σκουπίστε απαλά το σημείο με ένα υγρό πανί.

Αλάτι

Καθαρισμός κατσαρολικών

Θεωρείτε ότι η κατσαρόλα ή το τηγάνι δεν πρόκειται να καθαρίσουν όσο και να τα τρίβετε με το συρμάτινο σφουγγαράκι; Απλώστε αρκετό αλάτι πάνω στην επιφάνεια και θερμαίνετε το. Μόλις γίνει καφέ, σκουπίστε με καθαρή πετσέτα κουζίνας.

Καθαρίστε το φούρνο

Πασπαλίστε αλάτι αφού τελειώσετε με το ψήσιμο ενώ ο φούρνος είναι ακόμα καυτός. Μετά μπορείτε εύκολα να σκουπίσετε το αλάτι και τους λεκέδες μαζί.

Λεμόνι

Απαλλαγείτε από άλατα νερού

Φτιάξτε ένα διάλυμα με υγρό σαπούνι και χυμό λεμονιού και βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Χρησιμοποιήστε το όπου χρειάζεται, για παράδειγμα στο νεροχύτη μπάνιου για να καθαρίσετε τα άλατα νερού.

Αφαιρέστε λεκέδες φρούτων από ρούχα

Το λεμόνι αφαίρει λεκέδες σε ανοιχτόχρωμα ρούχα. Τρίψτε λίγο χυμό λεμονιού στο λεκέ πριν τοποθετήσετε το ρούχο στο πλυντήριο.

Καθαριστικό τζαμιών

Αν αναμείξετε χυμό λεμονιού, νερό και ξύδι, μπορείτε να φτιάξετε ένα αποτελεσματικό καθαριστικό τζαμιών. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και τελειώσατε.

Φυτικά έλαια

Γυάλισμα παπουτσιών

Αν θέλετε να ανανεώσετε τα παλιά δερμάτινα παπούτσια σας, ρίξτε μερικές σταγόνες λαδιού σε ένα μαλακό πανί και τρίψτε τα. Θα αποκτήσουν μια ωραία, φρέσκια λάμψη.

Αφαίρεση υπολειμμάτων αυτοκόλλητων

Μήπως τα παιδιά έβαλαν αυτοκόλλητα σε ένα ωραίο τραπέζι, ή μια αυτοκόλλητη τιμή δεν βγαίνει; Τρίψτε με λάδι και θα φύγουν αμέσως.

πηγή φωτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Avatar

Written by toftiaxa Team

Μας αρέσει να γράφουμε για καλά νέα και Ειδήσεις από την Ελλάδα και όλον τον Κόσμο. Ψάχνουμε τις καλύτερες ιδέες διακόσμησης και ο,τι μπορεί να κάνει την καθημερινότητα μας πιο εύκολη!

Ο Στέφανος Κορκολής διαθέτει τις παρτιτούρες του αφιλοκερδώς στο κοινό μέσω των Social Media!

Ο Στέφανος Κορκολής διαθέτει τις παρτιτούρες του αφιλοκερδώς στο κοινό μέσω των Social Media!

DIY ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ΒΑΖΑ! Πασχαλινά Βάζα Λαγουδάκια - Βίντεο

DIY ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ με ΒΑΖΑ! Πασχαλινά Βάζα Λαγουδάκια – Βίντεο