Τα απορρίμματα τροφίμων είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα με περισσότερο από το ένα τρίτο των διαθέσιμων τροφίμων να μην καταναλώνονται. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν πολλά υπολείμματα που μπορούν να αποθηκευτούν για νόστιμες και διατροφικές λύσεις. Αρπάξτε λοιπόν τα εργαλεία της κουζίνας σας και θα σας δείξουμε 10 Υπολείμματα Τροφίμων που Μπορείτε να Φάτε πραγματικά.
Φλούδες καρπουζιού
Το καρπούζι θεωρείται το αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο πολλών ανθρώπων, αλλά είναι πολύ συνηθισμένο να πετάμε τις φλούδες του. Επειδή όμως μοιάζουν στη γεύση και την υφή με αγγούρι μπορούν να καταναλωθούν ως σνακ ή με άλλα τουρσί λαχανικά.
10 Ασυνήθιστοι Τρόποι για να Χρησιμοποιήσετε τις Μπανανόφλουδες
Φύλλα κουνουπιδιού
Είναι μια καλή πηγή ανόργανων συστατικών, βήτα καροτένιο, σίδηρο και ασβέστιο, είναι τόσο νόστιμα όσο το ίδιο το λαχανικό και μπορείτε να φτιάξετε είτε μια θρεπτική σούπα είτε ένα τραγανό, υγιεινό σνακ.
Ανθοί κολοκυθιών
Ενώ οι ανθοί κολοκυθιών είναι δημοφιλή σε ορισμένες χώρες, όπως η Ελλάδα, ο υπόλοιπος κόσμος δεν τα βλέπει με τον ίδιο τρόπο. Μπορείτε να τους κάνετε γεμιστούς ή να τους τηγανίσετε.
Φλούδες καρότου
Πάντα καταλήγουν στα σκουπίδια. Αλλά στην πραγματικότητα είναι γευστικές και πλούσιες σε βιταμίνη C και μπορούν να μετατρέπουν σε πέστο καρότου για τα ζυμαρικά σας.
Άκρες παρμεζάνας
Παρόλο που μάθαμε ότι δεν μπορούμε να τις φάμε, υπάρχει ένας τρόπος να απολαύσουμε την γεύση τους λίγο περισσότερο. Πολλοί δεν το γνωρίζουν, αλλά η παρμεζάνα είναι εμβαπτίζετε σε νερό και θαλασσινό αλάτι για μέρες, οπότε για να φάτε τις άκρες της, πρέπει απλώς να τις ξύσετε λίγο με ένα μαχαίρι στο εξωτερικό μέρος. Στη συνέχεια, μπορείτε να τις προσθέσετε σε ζωμό ή να τις αφήσετε να λιώσουν μέσα σε μια σούπα.
Μοναδικό και οικονομικό γλυκάκι χωρίς τύψεις! Φλούδες εσπεριδοειδών με σοκολάτα!
Καρδιές λάχανου
Οι καρδιές λάχανου συχνά θεωρούνται σκουπίδια λόγω της σκληρότητάς τους και της ελαφρώς ξινής γεύσης τους. Ανακατέψτε τις με μπρόκολο, σκουός ή πατάτες και μαγειρέψτε τις μέχρι να μαλακώσουν αρκετά για να φτιάξετε έναν πλούσιο πουρέ.
Μίσχοι και φύλλα φράουλας
Οι μίσχοι και τα φύλλα της φράουλας είναι πολύ θρεπτικά και πλούσια σε αντιοξειδωτικά, αντιφλεγμονώδη, καρδιοπροστατευτικά στοιχεία και έχουν νευροπροστατευτικές ιδιότητες. Εάν δεν σας αρέσει η γεύση και η υφή, απλώς λιώστε τα σε μπλέντερ και προσθέστε τα στο smoothie σας.
Φλούδες μπανάνας
Το πέταμα τους στα σκουπίδια είναι σχεδόν μια ενστικτώδης κίνηση. Παρόλο που μπορεί να έχουν λίγο πικρή γεύση και να είναι σκληρές σε ανώριμες μπανάνες, η κατανάλωσή τους μπορεί πραγματικά να ωφελήσει την υγεία σας, καθώς είναι πλούσιες σε κάλιο, μαγνήσιο και ασβέστιο. Μια καλή ιδέα είναι να φτιάξετε μπέικον με φλούδες μπανάνας, μια υπέροχη λύση που ακόμη και τα παιδιά θα θέλουν να δοκιμάσουν.
Καφέ αβοκάντο
Μερικά από τα ώριμα ή μελανά αβοκάντο πηγαίνουν κατευθείαν στα σκουπίδια. Μπορεί να είναι πιο μαλακά, αλλά είναι ακόμα βρώσιμα και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σχεδόν σε κάθε συνταγή με αβοκάντο. Ένα από τα αγαπημένα είναι πουτίγκα σοκολάτας αβοκάντο.
Φλούδες κρεμμυδιού
Είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ιδιότητες και υπάρχει τρόπος να τις μαγειρέψετε. Βράστε τις μέχρι να μαλακώσουν και να είναι εύκαμπτες, ανακατέψτε με ελαιόλαδο και αλεύρι για να φτιάξετε κουρκούτι ένα κτύπημα. Βουτήξτε φέτες κρεμμυδιού ή κοτόπουλου και τηγανίστε τις.
20 εκπληκτικές χρήσεις για τις φλούδες φρούτων και λαχανικών!