in , , , ,

5 Θαύματα που Κάνει ένα Κρύο Ντους στο Δέρμα σας

Είμαστε συνηθισμένοι να πιστεύουμε ότι τα κρύα ντους μπορούν να μας δώσουν ώθηση ενέργειας και να μας βοηθήσουν να ξυπνήσουμε το πρωί. Όμως, το ντους σε κρύο νερό έχει και πολλά οφέλη ομορφιάς. Τα μικρά ντους με κρύο ή ελαφρώς κρύο νερό είναι ένα εύκολο τέχνασμα ομορφιάς που μπορεί να έχει απίστευτη θετική επίδραση στο δέρμα σας.

Πώς να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά τα 65

Δίνει στο δέρμα σας μια υγιή λάμψη.

© Depositphotos.com

Το κρύο ντους βοηθά στην αύξηση της κυκλοφορίας του αίματος. Για το πρόσωπό σας, αυτό μπορεί να σημαίνει μια φρέσκια λαμπερή εμφάνιση. Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται να είναι πολύ κρύο για να γίνει το δέρμα σας πιο φωτεινό. Αρκεί ελαφρώς κρύο ή ακόμα και χλιαρό νερό.

Αποτρέπει τη γήρανση του δέρματος.

© Shutterstock.com

Η συνήθεια να κάνετε καθημερινά κρύο ντους βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει νεότερο για περισσότερο. Ενεργοποιεί το νευρικό σας σύστημα και το σώμα σας απελευθερώνει ορμόνες και χημικές ουσίες στον εγκέφαλο που καταπολεμούν το άγχος. Μελέτες δείχνουν ότι το ψυχολογικό στρες έχει άμεσο αντίκτυπο στη γήρανση του δέρματος και επηρεάζει αρνητικά πολλά συστήματα στο σώμα.

Οι Δερματολόγοι Συμβουλεύουν Πως να Μειώσετε την Κυτταρίτιδα

Αποτρέπει τις δερματικές παθήσεις που σχετίζονται με το άγχος.

© Shutterstock.com

Ένα κρύο ντους στέλνει μεγάλη ποσότητα ηλεκτρικών παλμών στον εγκέφαλο και διεγείρει την απελευθέρωση «ευτυχισμένων ορμονών» ή ενδορφινών. Όταν αυτές οι χημικές ουσίες απελευθερώνονται από τον οργανισμό, τα επίπεδα του στρες σας μειώνονται και θα είστε λιγότερο επιρρεπείς σε προβλήματα δέρματος όπως ακμή, ψωρίαση και δερματίτιδα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Σφίγγει τους πόρους.

© Hichem Dahmani / Unsplash© Depositphotos.com

Ενώ το ζεστό νερό μπορεί να αφαιρέσει μερικά από τα προστατευτικά έλαια που παράγει το δέρμα σας, το ψυχρό νερό θα σφίξει προσωρινά τους πόρους σας. Δίνει ζωτικότητα στο πρόσωπό σας και ενισχύει τη λάμψη του δέρματός σας. Επειδή το κρύο νερό μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των αιμοφόρων αγγείων, το πρόσωπο μπορεί να φαίνεται λιγότερο πρησμένο ή κόκκινο.

Ανακουφίζει ορισμένες δερματικές παθήσεις.

© Shutterstock.com

Ενώ το ζεστό ντους μπορεί να ερεθίσει το δέρμα, προκαλώντας ερυθρότητα, φαγούρα, ακόμη και ξεφλούδισμα, το κρύο νερό κάνει ακριβώς το αντίθετο. Για όσους έχουν φαγούρα στο δέρμα, τα ντους με κρύο νερό μπορεί να σας βοηθήσουν να ξεπεράσετε την αίσθηση του ξύσματος. Η ψύξη του δέρματος με κρύο ντους βοηθά επίσης στη μείωση της έντονης φαγούρας που προκαλείται από την ψωρίαση, σύμφωνα με μια μελέτη.

6 Βλαβερά Πράγματα που Μπορούν να Κάνουν στο Δέρμα τα Μαντηλάκια Ντεμακιγιάζ

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 καθημερινές γυναίκες που ανακάλυψαν πόσο όμορφες είναι, όταν άλλαξαν χτένισμα στα μαλλιά τους

10 Τρόποι που το Αλάτι θα Κάνει τη Ζωή σας Ευκολότερη