in , , ,

Πώς να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά τα 65

Καθώς μεγαλώνουμε, πρέπει να προετοιμαστούμε για κάποιες αλλαγές στο σώμα μας. Το δέρμα μας χάνει την ελαστικότητά του και μέρος της νεανικής του λάμψης. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες τείνουν να φροντίζουν το δέρμα τους καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους, αλλά μόλις φτάσουν σε μια ορισμένη ηλικία, απαιτείται επιπλέον περιποίηση. Παρακάτω δείτε Πώς να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά τα 65.

9 Τρόποι για να Απαλλαγείτε από τις Κηλίδες Γάλακτος (milk spots) στο Δέρμα

Εξετάστε το δέρμα σας

topdreamer

Μετά την ηλικία των 50 ετών, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος προσβολής από δερματικές παθήσεις όπως ο καρκίνος. Επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για εξέταση και ζητήστε του να σας δείξει πώς να αναζητήσετε μόνοι σας ανωμαλίες. Εάν γνωρίζετε ποια σημεία πρέπει να αναζητήσετε, μπορείτε να αποτρέψετε την εξάπλωση τυχόν σοβαρών ασθενειών νωρίς.

Χρησιμοποιήστε προστασία για τον ήλιο

topdreamer

Μέχρι τώρα, πιθανότατα έχετε βαρεθεί να ακούτε αν φοράτε αντηλιακό. Ωστόσο, η ηλιακή βλάβη είναι μία από τις κύριες αιτίες των λεκέδων του δέρματος και των ρυτίδων. Μείνετε στη σκιά όσο το δυνατόν περισσότερο. Αν είστε για πολύ ώρα έξω, φορέστε καπέλο και αντηλιακό.

Σφίγγει το Δέρμα Καλύτερα από Botox: Φυσική Μάσκα Προσώπου που σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια Νεότερη!

Δεν παρατηρούμε τις επιπτώσεις της βλάβης από τον ήλιο μέχρι να μεγαλώσουμε αρκετά. Η μείωση της έκθεσης στις ακτίνες προκαλεί λιγότερες ρυτίδες και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του δέρματος. Οι δερματολόγοι συνιστούν να χρησιμοποιείτε δείκτη προστασίας SPF 30 ή υψηλότερο κάθε μέρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Εφαρμόστε το αντηλιακό στο πρόσωπό σας και σε οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας που θα εκτεθεί στον ήλιο. Εάν σκοπεύετε να φορέσετε μακιγιάζ, χρησιμοποιήστε το αντηλιακό σας μετά τον καθαρισμό τους δέρματος, προτού εφαρμόσετε το μακιγιάζ.

Καταπολεμήστε την ξηρότητα

topdreamer

Το δέρμα μας τείνει να στεγνώνει καθώς γερνάμε και μπορεί να μας προκαλεί φαγούρα. Για την καταπολέμηση της ξηρότητας, φροντίστε να πλένεστε με απαλό καθαριστικό αντί για σαπούνι. Χρησιμοποιήστε ζεστό αντί για καυτό νερό και καθαρίστε με ένα πανί αντί για ένα σφουγγάρι που μπορεί να ερεθίσει το δέρμα.

Όταν τελειώσετε το πλύσιμο, στεγνώστε και αφήστε λίγο νερό στο πρόσωπο και το σώμα σας. Όταν εφαρμόζετε ενυδατική κρέμα, το νερό βοηθά στην ενυδάτωση της επιδερμίδα σας. Μην ξεχάσετε να βάλετε κρέμα σε όλο το σώμα σας και όχι μόνο στο πρόσωπό σας.

Η περιοχή του λαιμού είναι ιδιαίτερα επιρρεπής σε ξηρότητα καθώς εκτίθεται καθημερινά. Όταν επιλέγετε μια ενυδατική κρέμα, προσπαθήστε να χρησιμοποιείτε φυσικά προϊόντα όσο το δυνατόν περισσότερο, για να αποφύγετε χημικές ουσίες που δεν είναι πάντα οι καλύτερες για το δέρμα σας ή το περιβάλλον.

Θρέψτε το δέρμα σας

Γνωρίζουμε ότι η υγιεινή διατροφή είναι καλύτερη για την υγεία και ευεξία. Τροφοδοτεί το δέρμα σας με τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται. Έτσι, αντί να προσπαθείτε να φαίνεστε νεότεροι χρησιμοποιώντας καλλυντικά προϊόντα, ξεκινήστε με τις τροφές σας. Μερικές που συνιστώνται για το δέρμα είναι η μαύρη σοκολάτα με πάνω από 70% κακάο, κόκκινες πιπεριές και λάδι καρύδας.

Ένα φανταστικό χαρακτηριστικό του ελαίου καρύδας είναι ότι μπορείτε να το φάτε ως μέρος μιας υγιεινής διατροφής και μπορείτε επίσης να το εφαρμόσετε εξωτερικά για να θρέψετε το δέρμα. Μην ξεχάσετε να ενυδατώστε πίνοντας αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα μαζέψει το δέρμα, μειώνοντας τις ρυτίδες.

Πάντα να πλένετε το πρόσωπό σας τη νύχτα

topdreamer

Συνηθίστε να πλένετε το πρόσωπό σας πριν πάτε για ύπνο, ακόμα κι αν δεν φοράτε μακιγιάζ. Χρησιμοποιήστε μια πιο πλούσια και πιο θρεπτική κρέμα νυχτερινής κρέμας από αυτήν που χρησιμοποιείτε το πρωί. Παρόλο που θεωρητικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την ίδια κρέμα, οι κρέμες νυχάτος έχουν σχεδιαστεί για να βοηθήσουν στην επισκευή και την αποκατάσταση του δέρματος ενώ κοιμάστε.

ΥΓΕΙΑ ΔΕΡΜΑ: Δεν πρέπει να βάζετε οδοντόκρεμα στα σπυράκια. Δείτε γιατί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

13 Πράγματα Στο Σπίτι σας που θα Κερδίσουν τους Καλεσμένους σας

10 χαρακτηριστικά που φανερώνουν ότι είσαι εξαιρετικά ευφυής αλλά δεν το γνωρίζεις