in , , ,

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΥΡΑΚΙΑ: 6 Τύποι Ακμής και Τι τους Προκαλεί

Υπάρχουν 2 κατηγορίες στις οποίες εμπίπτει η ακμή. Αυτό εξαρτάται από το εάν προκαλούν φλεγμονή ή όχι. Επομένως, υπάρχει μη φλεγμονώδης και φλεγμονώδης ακμή. Η δεύτερη είναι πιο σοβαρή σε σύγκριση με την πρώτη και τις περισσότερες φορές, πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για θεραπεία. Παρακάτω, θα σας εξηγήσουμε τι προκαλεί τους πιο συνηθισμένους τύπους ακμής πριν προχωρήσετε στη θεραπεία.

Λευκά σπυράκια

brightside.me

Πρόκειται για μη φλεγμονώδη σάρκα ή μικρά εξογκώματα λευκού χρώματος ή σπυράκια που συνήθως έχουν ένα λευκό κέντρο που περιβάλλεται από ένα κόκκινο στεφάνι. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι τρίχες μπορεί να βγαίνουν από το κέντρο ή να φαίνονται παγιδευμένες μέσα. Σχηματίζονται εξαιτίας της βρωμιάς, του σμήγματος και των νέκρων κύτταρων του δέρματος που φράζουν τους πόρους.

Μαύρα σπυράκια

brightside.me

Είναι σκούρου ή μαύρου χρώματος μη φλεγμονώδη μικρά σπυράκια εμφανίζονται ως ανυψωμένα εξογκώματα. Συνήθως, το δέρμα που περιβάλλει το σπυράκι είναι φυσιολογικό και το κέντρο είναι πιο σκούρο. Ακριβώς επειδή έχουν πιο σκούρο χρώμα, δεν σημαίνει ότι αυτές οι κηλίδες έχουν περισσότερη βρωμιά στον πόρο. Είναι απλώς ένα σημάδι ότι οι πόροι διευρύνονται και προκαλούνται από φραγμένα θυλάκια των τρίχων.

Βλατίδες

brightside.me

Είναι φλεγμονώδης ακμή που βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Το δέρμα που περιβάλλει αυτές τις κηλίδες είναι συνήθως κόκκινο και πρησμένο. Είναι ανυψωμένες, ροζ, συμπαγείς και μαλακές. Αλλά σε σύγκριση με τους 2 τύπους μη φλεγμονώδους ακμής, δεν έχουν ορατό κέντρο και δεν διευρύνονται.

Αιτίες:
Λοίμωξη του δέρματος (Molluscum contagiosum)
Ανάπτυξη μικρών αιμοφόρων αγγείων (κερασoειδή αιμαγγειώματα)
Κονδυλώματα
Έκζεμα
Αλλεργική αντίδραση

Φλύκταινες, αλλιώς γνωστές ως σπιθουράκια

brightside.me

Είναι μαλακά, μεγαλύτερα εξογκώματα που έχουν κυκλικό κέντρο. Το κέντρο είναι γεμάτο με κιτρινωπό / υπόλευκο πύον πάνω σε μια κόκκινη βάση δέρματος. Στην πραγματικότητα, μοιάζουν πολύ με μεγαλύτερα λευκά σπυράκια αλλά φλεγμονώδεις.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Αιτίες:
Αλλεργική αντίδραση συνήθως στα τρόφιμα ή στα αλλεργιογόνα τους περιβάλλοντος
Δαγκώματα εντόμων (δηλητηριώδη)
Όταν το δέρμα φράσσεται με νεκρά κύτταρα του δέρματος και σμήγμα

Οζίδια

brightside.me

Τα φλεγμονώδη, επώδυνα και σκληρά εξογκώματα που βρίσκονται βαθιά στο δέρμα είναι γνωστά ως οζίδια. Αυτός ο τύπος μπορεί να γίνει σοβαρός να προκαλέσει επιπλοκές στο δέρμα όπως ουλές και σκούρες κηλίδες. Θεωρούνται φλεγμονώδη ακμή και σχηματίζονται όταν οι φραγμένοι πόροι βλάπτουν τα κύτταρα και τον ιστό βαθιά κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Κύστες

brightside.me

Όταν μολυνθούν οι φλύκταινες αρχίζουν να πονάνε καθώς γίνονται κύστες. Η κυστική ακμή αποτελείται από λευκά ή κόκκινα, επώδυνα, μεγάλα και μαλακά εξογκώματα που βρίσκονται βαθιά στο δέρμα – ακόμη βαθύτερα από τα οζίδια. Γεμίζουν με πύον και προκαλούν σοβαρές επιπλοκές στο δέρμα, όπως ουλές.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

8 Δοκιμασμένες Μέθοδοι για την Πρόληψη της Υπερβολικής Εφίδρωσης

8 Δοκιμασμένες Μέθοδοι για την Πρόληψη της Υπερβολικής Εφίδρωσης

Φτιάξτε Καλοκαιρινούς Δίσκους για να απογειώσετε την Διακόσμηση του σπιτιού σας

Φτιάξτε Καλοκαιρινούς Δίσκους για να απογειώσετε την Διακόσμηση του σπιτιού σας!