in , , ,

Αυτά είναι τα 7 Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο δέρμα σας όταν έχετε ακμή

Αυτά είναι τα 7 Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο δέρμα σας όταν έχετε ακμή
Αυτά είναι τα 7 Πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνετε στο δέρμα σας όταν έχετε ακμή

Η εύρεση μιας θεραπείας για την ακμή που λειτουργεί για το δέρμα σας εξαρτάται από μερικές μεταβλητές και μερικές φορές τη βοήθεια ενός δερματολόγου. Αλλά οι κακές συνήθειες, όπως το να αγγίζετε το πρόσωπό σας ή να μην πλένετε τακτικά τη μαξιλαροθήκη σας, δεν θα βοηθήσουν την κατάσταση. Υπάρχουν μερικά πράγματα που όλοι οι άνθρωποι με τάση για ακμή πρέπει να προσπαθήσουν να αποφύγουν. Σπυράκια στο σώμα: 10 Συμβουλές για να Απαλλαγείτε από την Ακμή του Σώματος

7 Πράγματα που ΔΕΝ Πρέπει Ποτέ να Κάνετε στο Δέρμα σας Όταν Έχετε Ακμή

Κάπνισμα

Το κάπνισμα προκαλεί τη συστολή των μικρών τριχοειδών αγγείων και των αιμοφόρων αγγείων του δέρματος, στερώντας έτσι το δέρμα σας από το απαραίτητο οξυγόνο που χρειάζομαι για τη δημιουργία και τη διατήρηση υγιών κυττάρων.

Ξύρισμα με ξυράφι 4 λεπίδων

Ποτέ μην χρησιμοποιείτε αυτές τις λεπίδες ξυραφιού, ειδικά εάν έχετε μεγάλα εξογκώματα και επώδυνες κύστεις. Ο λόγος είναι ότι θα προκαλέσουν έντονο ερεθισμό και θα βλάψουν το δέρμα. Να χρησιμοποιείτε πάντα μονή λεπίδα όταν έχετε ακμή.

Χρήση τοπικών στεροειδών

Οι κρέμες με βάση την κορτιζόνη χωρίς ή με συνταγή, μπορούν τελικά να λεπτύνουν το δέρμα και να επιδεινώσουν την κατάσταση της ακμής μακροπρόθεσμα, εκτός από τον ερεθισμό, την ερυθρότητα και άλλες παρενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν οι στεροειδείς κρέμες. Επιπλέον, αντιμετωπίζουν τα συμπτώματα της ακμής (φλεγμονή, κνησμός, πύον) αλλά όχι τη βασική αιτία της. Ωστόσο, η εξωτερική φροντίδα του δέρματός σας συνιστάται ιδιαίτερα, αλλά θα πρέπει να γίνεται απαλά χρησιμοποιώντας αγνά φυσικά συστατικά όπως το αραιωμένο έλαιο δέντρου τσαγιού.

Δείτε ακόμη Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε – Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας

Πειράζετε τα σπυράκια της ακμής

Ποτέ, ποτέ και ποτέ μην αγγίζετε, σπάτε ή ζουλίζετε τα σπυράκια σας. Κάνοντας αυτό επιδεινώνετε την ακμή σας επιβαρύνοντας την υπάρχουσα φλεγμονή και πιέζοντας το πύον όλο και πιο βαθιά μέσα στο δέρμα. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολύ αποτελεσματικοί και ασφαλείς τρόποι αντιμετώπισης μικρών λευκών ή μαύρων στιγμάτων, αλλά αφήσετε τους επαγγελματίες εάν φροντίζετε το δέρμα σας και επιθυμείτε να αποτρέψετε περαιτέρω ουλές.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Λήψη υπερβολικών ποσοτήτων Βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α από φυσικές πηγές (πράσινα φυλλώδη λαχανικά και φρούτα και λαχανικά με βήτα καροτίνη) και σε μικρές ποσότητες μπορεί να ενισχύσει σημαντικά τη διαδικασία επούλωσης του δέρματος, αλλά όταν λαμβάνεται υπερβολικά μπορεί να βλάψει σοβαρά το συκώτι και να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας και παρενέργειες.

Λήψη αντιβιοτικών

Οι θεραπείες με αντιβιοτικά όπως η τετρακυκλίνη επιδεινώνουν την ακμή μακροπρόθεσμα. Τα αντιβιοτικά καταστρέφουν όλα τα βακτήρια στο σύστημά σας, συμπεριλαμβανομένων των καλών, προβιοτικών βακτηρίων όπως ο οξύφιλος που έχουν πολλές βασικές ιδιότητες που προάγουν το καθαρό δέρμα. Μία από αυτές τις ιδιότητες είναι η ικανότητα να προστατεύει το πεπτικό σύστημα από παράσιτα και μύκητες (που συνεχώς καταπονούν και βλάπτουν το συκώτι, ένα από τα πιο σημαντικά όργανα που είναι υπεύθυνα για τη διαδικασία επούλωσης του δέρματός σου).

Χρησιμοποιήστε φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή για τη ροδόχρου ακμή

Εάν πάσχετε από ροδόχρου ακμή, συμβουλευτείτε πάντα τον δερματολόγο σας πριν από την εφαρμογή χωρίς ιατρική συνταγή φαρμάκου στο ήδη φλεγμονώδες και πολύ ευαίσθητο δέρμα σας.

πηγή φωτογραφίας / φώτο

Δείτε επίσης 7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Πώς να καθαρίσετε τον μαύρο κύκλο γύρω από τις βρύσες - Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς τελειώνει σήμερα

Πώς να καθαρίσετε τον μαύρο κύκλο γύρω από τις βρύσες – Ο εφιάλτης κάθε νοικοκυράς τελειώνει σήμερα

Φτιάξε Σπιτικό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου για Όλο το Χρόνο με Λιγότερο από 10 Ευρώ

Φτιάξε Σπιτικό Απορρυπαντικό Πλυντηρίου για Όλο το Χρόνο με Λιγότερο από 10 Ευρώ