in , , , , , ,

Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε – Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας

Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε - Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας
Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε - Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας

Η ακμή μπορεί πραγματικά να φανερώσει τι συμβαίνει στο σώμα σας και ποια προβλήματα υγείας μπορεί να έχετε. Αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, η ακμή προκαλείται από συνήθειες του τρόπου ζωής σας που μπορούν εύκολα να αλλάξουν αμέσως. 7 Καθημερινά Πράγματα που Προκαλούν Ακμή

Γύρω από το στόμα

© Rob Bayer / Shutterstock.com, © Millana / Shutterstock.com

Η ακμή γύρω από το στόμα μπορεί να εμφανιστεί εάν το δέρμα σε αυτήν την περιοχή είναι ερεθισμένο ή αγγίζεται συχνά, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή κάποια άλλα αντικείμενα όπως ιμάντες κράνους ή μουσικά όργανα. Διάφορα καλλυντικά και προϊόντα προσώπου μπορεί επίσης να είναι η αιτία. Καθώς και ορμόνες και γενετική.

Πρώτα απ’ όλα, εάν εμφανίζεται συχνά, επισκεφθείτε έναν δερματολόγο που θα βρει μια κατάλληλη θεραπεία για εσάς. Αλλά σε κάθε περίπτωση, είναι πάντα καλύτερη η πρόληψη από την θεραπεία. Κάντε καθαρισμό του δέρματος με ένα απαλό ή ήπιο καθαριστικό δύο φορές την ημέρα. Χρησιμοποιήστε προϊόντα μακιγιάζ που φέρουν την ένδειξη «μη φαγεσωρογόνο» και προϊόντα χωρίς λάδια και μην αγγίζετε το πρόσωπό σας.

Στη μύτη

© BlurryMe / Shutterstock.com

Η μύτη είναι μια από τις πιο κοινές περιοχές του προσώπου που εμφανίζει ακμή. Είναι επειδή οι πόροι της είναι συνήθως μεγαλύτεροι, γεγονός που διευκολύνει τη βρωμιά και τα βακτήρια να τους φράξουν. Επιπλέον, το δέρμα της μύτης είναι πιο λιπαρό και κατά συνέπεια πιο ευάλωτο στην ακμή.

Η ακμή της μύτης μπορεί να προκληθεί από τη διατροφή, το άγχος και ορισμένα φάρμακα. Μερικές φορές μπορεί να είναι σημάδι πιο σοβαρών υποκείμενων προβλημάτων υγείας. Αλλά η πιο κοινή αιτία είναι η κακή υγιεινή. Επομένως, είναι πάντα καλό να προσθέτετε λίγο λάδι δέντρου τσαγιού στη φροντίδα του δέρματος, το οποίο είναι μια πολύ ήπια και αποτελεσματική θεραπεία κατά της ακμής ή σουλφακεταμίδιο του νατρίου και θείο που θα αποτρέψει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων στο δέρμα. Σε πολύ σοβαρές περιπτώσεις, συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο.

Στο μέτωπο

© natali_ploskaya / Shutterstock.com, © anastas_ / Depositphotos.com

Ο σημαντικός παράγοντας εδώ είναι η αύξηση της παραγωγής λιπαρότητας στο δέρμα. Αλλά μερικές φορές, είναι δύσκολο να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει. Ειδικά αν δεν παίρνετε ορισμένα φάρμακα και δεν είναι ορμόνες ή άγχος. Επίσης, τα μαλλιά μπορεί να είναι η πηγή της ακμής στο μέτωπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν δεν τα λούζετε αρκετά συχνά ή εάν τα μαλλιά είναι λιπαρά, το λάδι μπορεί να πέσει στο μέτωπο και να φράξει τους πόρους του. Διάφορα τζελ και κεριά μαλλιών μπορεί επίσης να είναι η αιτία, καθώς συχνά περιέχουν βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας και μπορεί να αφήσουν το δέρμα εξαιρετικά λιπαρό. Ένα απαλό καθαριστικό μπορεί να λύσει αυτό το πρόβλημα. Αν δεν σας βοηθήσει, προσπαθήστε να αποφύγετε τυχόν λιπαρά προϊόντα μαλλιών και απλώς λούστε τα μαλλιά σας πιο συχνά.

Σαγόνι και λαιμός

© belchonock / Depositphotos.com

Εάν πιστεύετε ότι η ακμή, γενικά, μπορεί να είναι ορμονική, δεν είναι πάντα έτσι. Όταν αλλάζουν ορισμένα επίπεδα ορμονών, μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένα ανδρογόνα – τον κοινό παράγοντα που συμβάλλει στην ακμή των ενηλίκων. Υπάρχουν όμως ορισμένες περιοχές που είναι πραγματικοί δείκτες ορμονικών διακυμάνσεων, και περιλαμβάνουν το σαγόνι και τον λαιμό.

Είναι απολύτως φυσιολογικό εάν συμβαίνουν διακυμάνσεις κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου. Μπορεί επίσης να προκληθεί από τη λήψη φαρμάκων όπως αντισυλληπτικά. Σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να είναι μια ιατρική κατάσταση, αλλά τις περισσότερες φορές ένα μη φαγεσωρογόνο καθαριστικό, ενυδατικό και θεραπεία ακμής μπορεί να λύσει το πρόβλημα. Ακριβώς όπως η βασική προστασία από τον ήλιο και η σωστή χρήση αντηλιακού.

Δείτε ακόμη 7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Στα μάγουλα

© AndrewLozovyi / Depositphotos.com, © NewAfrica / Depositphotos.com

Η ακμή στα μάγουλα είναι επίσης ένα πολύ κοινό πρόβλημα, ειδικά τώρα που όλοι έχουν κινητά τηλέφωνα. Απλώς αγγίζοντας το πρόσωπο αλλά ακόμα και μια απλή τηλεφωνική συνομιλία μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση σπυριών σε αυτήν την περιοχή. Τα τηλέφωνα είναι εξαιρετικά στη διάδοση βακτηρίων. Καθώς και βρώμικες μαξιλαροθήκες και σεντόνια και άλλα αντικείμενα που έρχονται σε επαφή με το δέρμα.

Η ακμή στα μάγουλα μπορεί να είναι ορμονική. Αλλά είναι πολύ πιο πιθανό να προκαλείται από ορισμένες συνήθειες του τρόπου ζωής οπότε όλα μπορούν να λυθούν με μερικές απλές αλλαγές. Όπως να σκουπίζετε το τηλέφωνό σας πριν από κάθε χρήση και να μην το μεταφέρετε σε μέρη που προκαλούν μικροβίωση, όπως το μπάνιο. Το να αλλάζετε μαξιλαροθήκες και σεντόνια κάθε εβδομάδα είναι επίσης μια καλή ιδέα, όπως το τακτικό πλύσιμο των χεριών σας.

Στην πλάτη

© Voyagerix / Depositphotos.com

Η ακμή της πλάτης μπορεί να είναι μια απλή αλλεργία στο αντηλιακό, την ενυδατική κρέμα, τις κρέμες σώματος, τα λάδια μασάζ και το κερί. Μπορεί επίσης να προκληθεί από τον ιδρώτα ο οποίος αναμειγνύεται με λάδι και τοξίνες στο δέρμα και φράζει τους πόρους. Γι’ αυτό το γρήγορο ντους μετά την άσκηση είναι τόσο σημαντικό. Και ένα σωστό πλύσιμο της πλάτης σας είναι απαραίτητο.

Τα βρώμικα ρούχα, οι κουβέρτες και τα μαξιλάρια μπορούν επίσης να γίνουν κύρια αιτία ακμής στην πλάτη. Τα ρούχα που είναι πολύ στενά είναι επίσης αιτία ακμής. Δεν επιτρέπουν στο δέρμα να αναπνεύσει, κάτι που μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό και, κατά συνέπεια, σπυράκια στην πλάτη. Εάν δεν υπάρχει προφανής εξωτερική αιτία, είναι προτιμότερο να προσέξετε τη διατροφή σας και εάν λαμβάνετε επαρκή θρεπτικά συστατικά. Το άγχος μπορεί να είναι επιπλέον παράγοντας.

Στα πόδια

© Andrii Medvediuk / Shutterstock.com

Η ακμή είναι κυρίως αποτέλεσμα βακτηρίων, σμήγματος και νεκρών κυττάρων του δέρματος που παγιδεύονται στους θύλακες των τριχών και φράζουν τους πόρους. Συνήθως προκαλείται από το τρίψιμο κάποιου αθλητικού εξοπλισμού στο δέρμα ή στα ρούχα ή στα εσώρουχα που είναι πολύ στενά.

Αλλά να είστε προσεκτικοί. Οι άνθρωποι συχνά μπορούν να μπερδέψουν την ακμή στα πόδια τους με παρόμοιες παθήσεις όπως η θυλακίτιδα, το έκζεμα ή η κεράτωση pilaris. Επομένως, εάν έχετε φαγούρα και είναι επώδυνη, είναι καλύτερα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό για θεραπεία.

Στο στήθος

© Clay Junell / Flickr, © CC BY-SA 2.0, © medipics1066 / Flickr, © CC BY 2.0

Η ακμή στο στήθος αναπτύσσεται για τους ίδιους περίπου λόγους όπως στην πλάτη και στα πόδια. Για παράδειγμα, εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, τα σκληρά απορρυπαντικά ρούχων μπορεί να φράξουν και να ερεθίσουν τους θύλακες των τριχών. Επομένως, είναι προτιμότερο να επιλέγετε υποαλλεργικά προϊόντα χωρίς θειικά άλατα και άρωμα όταν πλένετε τα ρούχα.

Το να φοράτε ρούχα που είναι πολύ στενά ή που δεν αναπνέουν καλά κατά τη διάρκεια αθλητικής δραστηριότητας μπορεί επίσης να παγιδεύσουν τον ιδρώτα, τη λιπαρότητα και τα βακτήρια στους πόρους του δέρματος. Αυτό μπορεί επίσης να συμβεί ως αποτέλεσμα της χρήσης ορισμένων λοσιόν σώματος που περιέχουν συστατικά που μπλοκάρουν τους πόρους. Επιλέξτε προϊόντα χωρίς άρωμα και λάδι την επόμενη φορά. Συνήθως χαρακτηρίζονται ως μη φαγεσωρογόνα, που σημαίνει ότι δεν φράζουν τους πόρους.

Δείτε επίσης ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΥΡΑΚΙΑ: 6 Τύποι Ακμής και Τι τους Προκαλεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 6

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Μαλλιά ΧΩΡΙΣ Κομμωτήριο: 8 Συμβουλές για Υγιή, Λαμπερά και Μεταξένια Μαλλιά Χωρίς να Πάτε καν

DIY κεριά με παλιές κηρομπογιές,DIY κατασκευές,DIY διακοσμητικά,επαναχρησιμοποίηση,

Πώς να Φτιάξετε Κεριά με Παλιές Κηρομπογιές