in , , ,

7 Καθημερινά Πράγματα που Προκαλούν Ακμή

ακμή,αιτίες,δερματικά προβλήματα,φροντίδα δέρματος,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,χρήσιμα
7 Καθημερινά Πράγματα που Προκαλούν Ακμή

Η ακμή είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα δερματικά προβλήματα που επηρεάζει περίπου το 90% όλων των ανθρώπων κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της ζωής τους και η θεραπεία της μπορεί να είναι πολύ δύσκολη. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να την προκαλέσουν και μερικά από αυτά μπορεί να βρίσκονται στην καθημερινότητά σας. 7 Τροφές για Αντιμετώπιση της Ακμής

Γλείψιμο σκύλου

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ίσως έχετε ακούσει ότι το στόμα του σκύλου είναι καθαρότερο από του ανθρώπου, αλλά αυτό δεν ισχύει. Στην πραγματικότητα, τα στόματα των σκύλων είναι γεμάτα βακτήρια και ενώ η εκδήλωση της αγάπης του σκύλου σας μπορεί να μην φαίνεται επιβλαβής, εάν έχετε ήδη ακμή, το σάλιο του μπορεί να την επιδεινώσει.

Φιλιά

© Depositphotos.com

Όταν κάποιος σας δίνει ένα φιλί, η μύτη του μπορεί να αγγίξει το πρόσωπό σας. Ο συνδυασμός λιπαρότητας και τριβής μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο δέρμα σας. Επίσης, εάν έχει μούσια, οι τρίχες μπορούν να γρατζουνίσουν το δέρμα σας, προκαλώντας ερεθισμό και μερικές φορές περισσότερα σπυράκια.

Το κινητό τηλέφωνο

© Pexels.com, © Depositphotos.com, © Pexels.com

Έχει διαπιστωθεί ότι το κινητό τηλέφωνο στην πραγματικότητα περιέχει περισσότερα βακτήρια από το κάθισμα της τουαλέτας. Κάθε φορά που αγγίζετε το δέρμα με το τηλέφωνο, το έκθετε σε βακτήρια και μικρόβια που μπορούν να προκαλέσουν ακμή και φραγμένους πόρους.

Η οδοντόκρεμα

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Το να καθαρίσετε τα σπυράκια με οδοντόκρεμα δεν συνιστάται. Τα περισσότερα είδη οδοντόκρεμας περιέχουν ορισμένα συστατικά, όπως θειικό λαυρυλικό νάτριο, τα οποία μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα και να το κάνουν πιο επιρρεπές σε ερεθισμούς και ακμή. Επιπλέον, εάν βγάζετε σπυράκια γύρω από το στόμα ή το πηγούνι, προσέξτε τι είδους οδοντόκρεμα χρησιμοποιείτε.

Δείτε ακόμη 7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Το μαλακτικό μαλλιών

Εάν παρατηρήσετε σπυράκια ή γρομπαλάκια κατά μήκος της γραμμής των μαλλιών, του μετώπου ή της πλάτης, το μαλακτικό μαλλιών μπορεί να ευθύνεται. Ρίξτε μια πιο προσεκτική ματιά στη λίστα συστατικών του, επειδή πολλά από αυτά μπορεί να φράζουν τους πόρους του δέρματος. Μια χρήσιμη συμβουλή είναι να πλένετε το πρόσωπο και το σώμα σας αφού ξεπλύνετε το μαλακτικό από τα μαλλιά σας.

Έλλειψη ύπνου

© Shutterstock.com

Ο ύπνος είναι ο χρόνος που χρησιμοποιεί το σώμα μας για να επιδιορθωθεί και να αναζωογονηθεί. Η έλλειψη ύπνου έχει αποδειχθεί ότι προκαλεί πολλά προβλήματα, όπως το άγχος. Κατά συνέπεια, αυτό οδηγεί σε φλεγμονή του δέρματος και αυξημένη παραγωγή λιπαρότητας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε φραγμένους πόρους και ακμή.

Το απορρυπαντικό πλυντηρίου

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μερικά από τα συστατικά σε ορισμένα απορρυπαντικά πλυντηρίων ρούχων μπορεί να είναι πολύ σκληρά για το δέρμα και να προκαλέσουν την αντίδρασή του, λόγω υπολειμμάτων απορρυπαντικών που παραμένουν στα ρούχα. Για παράδειγμα, όταν φοράτε τα ρούχα σας ή όταν στεγνώνετε το δέρμα με μια πετσέτα. Εάν αλλάξατε πρόσφατα απορρυπαντικό πλυντηρίου και παρατηρήσατε μερικά νέα σπυράκια στο πρόσωπο και / ή το σώμα σας, αυτός μπορεί να είναι ο λόγος.

Δείτε επίσης ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΠΥΡΑΚΙΑ: 6 Τύποι Ακμής και Τι τους Προκαλεί

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

φυσικές μασκες για μαλλιά,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά

10 Φυσικές Μάσκες για τα Μαλλιά

βραδινή άσκηση,οφέλη,ύπνος,υγεία,χρήσιμα,συμβουλές

Τι θα Συμβεί στο Σώμα σας αν Ασκήστε πριν τον Ύπνο