in , , , ,

Σπυράκια στο σώμα: 10 Συμβουλές για να Απαλλαγείτε από την Ακμή του Σώματος

Σπυράκια στο σώμα: 10 Συμβουλές για να Απαλλαγείτε από την Ακμή του Σώματος
Σπυράκια στο σώμα: 10 Συμβουλές για να Απαλλαγείτε από την Ακμή του Σώματος

Σύμφωνα με έρευνες, το 9,4% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ακμή με τη μία ή την άλλη μορφή. Αν και είναι μια αρκετά κοινή πάθηση, είναι καλύτερο να λάβετε μέτρα για τη θεραπεία της αιτίας και όχι των συμπτωμάτων και να μην έχετε ακμή στο σώμα. 7 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από τα Σημάδια Ακμής και τις Ατέλειες του Δέρματος

Μην αφήνετε τον ιδρώτα να καθίσει στο δέρμα αλλά κάντε ένα ντους.

© New Africa / Shutterstock.com

Η άθληση βοηθά πολύ οποιονδήποτε έχει ακμή, λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι διώχνετε τις τοξίνες και μέσω του ιδρώτα. Αλλά το μόνο λάθος που μπορεί να επιδεινώσει την ακμή του σώματος ή της πλάτης είναι να αφήσετε τον ιδρώτα να καθίσει στο δέρμα. Ξεπλύνετε τον ιδρώτα και τη βρωμιά όσο πιο γρήγορα μπορείτε και θυμηθείτε να πλένετε καλά τα αθλητικά ρούχα σας.

Κάντε την απολέπιση μέρος της περιποίησης του σώματός σας.

© Arturs Budkevics / Shutterstock.com

Ένα απαλό scrub απολέπισης με σαλικυλικό οξύ μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε το δέρμα σας σε βάθος και να ξεπλύνετε τον ιδρώτα, τη βρωμιά και οτιδήποτε φράζει τους πόρους και προκαλεί ακόμη περισσότερη ακμή. Επιπλέον, η απολέπιση απομακρύνει και τα νεκρά κύτταρα του δέρματος, ανανεώνοντας το δέρμα.

Αλλάξτε σε υφάσματα που αναπνέουν και έχουν χαλαρή εφαρμογή.

© Tamara Bellis / Unsplash.com

Τα στενά ρούχα μπορούν να ερεθίσουν περαιτέρω το δέρμα τρίβοντας τους πόρους και επίσης παγιδεύοντας τον ιδρώτα και τη βρωμιά στο δέρμα. Δοκιμάστε να φορέσετε φαρδιά ρούχα και επιλέξτε φυσικά υφάσματα αντί συνθετικών για να δώσετε στο δέρμα σας περισσότερο χώρο να αναπνέει.

Κρατήστε τα μακριά μαλλιά από την πλάτη.

© Tamara Bellis / Unsplash.com, © Tamara Bellis / Unsplash.com

Τα μακριά μαλλιά στην πλάτη μπορούν επίσης να προσθέσουν βρωμιά και λιπαρότητα στην πλάτη, προκαλώντας επώδυνη ακμή στους ώμους και την πλάτη. Εάν φοράτε εξώπλατη μπλούζα ή φόρεμα, είναι καλή ιδέα να κρατάτε τα μαλλιά σας μακριά από την πλάτη σας. Επίσης, μην αφήνετε τα σαμπουάν και τα κοντίσιονερ να τρέχουν από την πλάτη σας όταν κάνετε ντους γιατί μπορεί επίσης να φράξουν τους πόρους.

Επιλέξτε προϊόντα περιποίησης με βάση τα συστατικά.

© shwoonh / Reddit

Μπορεί να σας αρέσει η συσκευασία μιας μάρκας περιποίησης δέρματος, η ευκολία στη διαθεσιμότητα ή ακόμα και το άρωμα, αλλά όταν πρόκειται για δέρμα με τάση ακμής, πρέπει να κοιτάτε τις ετικέτες για συστατικά. Εκτός από το σαλικυλικό οξύ, τα προϊόντα με έλαιο δέντρου τσαγιού, φλοιό λευκής ιτιάς και άλλα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ακμής.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Δείτε ακόμη Ακμή: Σε ποιο σημείο του σώματος σας έχετε – Τι Φανερώνει η Ακμή σε 8 Μέρη του Σώματος για τον Τρόπο Ζωής σας

Φροντίστε να παραμένετε ενυδατωμένοι ανά πάσα στιγμή.

© quokkabottles / Unsplash.com

Ένας τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να καταπολεμήσει την ακμή είναι να αυξήσετε την πρόσληψη νερού. Αυτό όχι μόνο διατηρεί το δέρμα ενυδατωμένο και βοηθά να αποφύγετε την υπερβολική παραγωγή λιπαρότητας, αλλά μπορεί επίσης να υποστηρίξει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού. Αυτό, με τη σειρά του, βοηθά το σώμα να ξεπλύνει ορισμένα βακτήρια που πιστεύεται ότι προκαλούν ακμή.

Καταναλώστε περισσότερες αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές τροφές.

© natali_ploskaya / Shutterstock.com

Δεδομένου ότι η ακμή συνδέεται στενά με τη φλεγμονή, ένας από τους απλούστερους τρόπους για να την αντιμετωπίσετε είναι η προσθήκη αντιφλεγμονωδών τροφών στη διατροφή σας. Τα μούρα, ορισμένοι ξηροί καρποί, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φασόλια βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα και έτσι μπορούν να μειώσουν την ακμή.

Μην σκάτε, μην ξύνετε ή γρατσουνίζετε τα σπυράκια.

© AstroStar / Shutterstock.com

Το να σκάσετε ένα σπυράκι δεν είναι ένας τρόπος για να το θεραπεύσετε γρηγορότερα και μπορεί απλώς να σας αφήσει με πληγές, ουλές, ακόμη και μόλυνση. Αντισταθείτε στην παρόρμηση να ξύσετε και να σκάσετε τα σπυράκια στο σώμα σας. Σε περίπτωση που ο κνησμός είναι επίμονος, επισκεφτείτε έναν δερματολόγο για σας συνταγογραφηήσει ένα τοπικό σπρέι ή αλοιφή για καλύτερη και ταχύτερη επούλωση.

Χρησιμοποιείστε μη φαγεσωρογόνο αντηλιακή προστασία.

© AdoreBeautyNZ / Pixabay.com

Ο ήλιος μπορεί να είναι καλός για την υγεία σας, δεδομένου ότι βοηθά το σώμα σας να παράγει βιταμίνη D, αλλά η παρατεταμένη έκθεση για το δέρμα σας με τάση για ακμή θα οδηγήσει μόνο σε περισσότερη φλεγμονή. Επενδύστε σε ένα καλό αντηλιακό και βεβαιωθείτε ότι είναι μη φαγεσωρογόνο (κάτι που δεν φράζει τους πόρους) και ότι δεν περιέχει λάδια.

Κάντε τον ψευδάργυρο και τις τροφές χαμηλού ΓΔ μέρος της διατροφής σας.

© DUANGJAN J / Shutterstock.com

Η έρευνα δείχνει ότι οι τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή που σχετίζεται με την ακμή και επίσης να βοηθήσουν το δέρμα να παράγει ακριβώς τη σωστή ποσότητα λαδιού και σμήγματος. Τρόφιμα όπως το σπανάκι, οι σπόροι κολοκύθας, τα στρείδια και το φύτρο σιταριού είναι φυσικές πηγές ψευδαργύρου. Οι τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη (GI) βοηθούν επίσης στη μείωση της ακμής, επομένως προσθέστε φρέσκα φρούτα και λαχανικά στη διατροφή σας.

Δείτε επίσης 7 Καθημερινά Πράγματα που Προκαλούν Ακμή

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

DIY ράφια,DIY κατασκευές,επαναχρησιμοποίηση,

12 Πρακτικά και Καινοτόμα DIY Ράφια

Γυάλισμα Μωσαϊκού μόνος μου με Φυσικό τρόπο

Γυάλισμα Μωσαϊκού μόνος μου με Φυσικό τρόπο