in , ,

Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ
Τι θα Συμβεί στο Δέρμα σας εάν Κόψετε τον Καφέ

Η καφεΐνη είναι γνωστό ότι ωφελεί το δέρμα και αποτελεί βασικό συστατικό σε πολλά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας. Αλλά ένα φλιτζάνι καφέ μπορεί να παρέχει σημαντικά ιχνοστοιχεία που μπορούν να επηρεάσουν την εμφάνισή σας με πολλούς εκπληκτικούς τρόπους. Οι περισσότεροι ίσως έχουν σκεφτεί να κόψουν τον καφέ κάποια στιγμή. Αλλά αποδεικνύεται ότι το δέρμα σας πιθανότατα δεν θα σας ευχαριστήσει που το κάνατε. 7 Λάθη Φροντίδας Δέρματος που Μπορούν να Προκαλέσουν Ακμή

Μπορεί να έχετε περισσότερη ακμή.

© Shutterstock.com

Ο καφές έχει αντιοξειδωτικές και ισχυρές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που ωφελούν το δέρμα. Η τακτική κατανάλωση καφέ μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής που μπορεί να προκαλέσει η ακμή, σύμφωνα με μια μελέτη. Μπορεί επίσης να μειώσει την υπερχρωματισμό του δέρματος που σχετίζεται με φλεγμονή.

Θα είναι πιο δύσκολο να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα.

© Shutterstock.com

Τα αντιοξειδωτικά στον καφέ συμβάλλουν επίσης στη μείωση της όψης «φλούδας πορτοκαλιού». Η καφεΐνη προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων κάτω από το δέρμα, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό, με τη σειρά του, μπορεί να μειώσει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας.

Μπορεί να αντιμετωπίσετε περισσότερη μελάγχρωση.

© engin akyurt / Unsplash, © Depositphotos.com

Ένα φλιτζάνι καφέ την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε το δέρμα από τη φωτογήρανση. Πολλά ιχνοστοιχεία στον καφέ, όπως τα χλωρογόνα οξέα, βοηθούν στη μείωση της εμφάνισης των χρωστικών κηλίδων.

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο να καταπολεμηθεί η ροδόχρου ακμή.

© Shutterstock.com

Η ροδόχρου ακμή είναι μια πολύ κοινή πάθηση του δέρματος που επηρεάζει περισσότερα από 14 εκατομμύρια άτομα μόνο στις ΗΠΑ. Μπορεί να μοιάζει με μικρά σπυράκια ακμής που στην πραγματικότητα είναι μικροσκοπικά αιμοφόρα αγγεία κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Η κατανάλωση αρκετών φλιτζανιών καφέ καθημερινά μπορεί να αποτρέψει τη ροδόχρου ακμή, σύμφωνα με έρευνα. Ακόμη και η κατανάλωση ενός ή δυο φλιτζανιών ημερησίως μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από τη ροδόχρου ακμή.

Δείτε ακόμη 7 Καθημερινές Συνήθειες που Φράζουν τους Πόρους του Δέρματος

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Θα είναι πιο δύσκολο να απαλλαγείτε από μαύρους κύκλους.

© Depositphotos.com, © Sora Shimazaki / Pexels

Ο καφές μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να ξεχάσετε αυτούς τους επίμονους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια σας. Η καφεΐνη επηρεάζει τα αιμοφόρα αγγεία που συμβάλλουν στους μαύρους κύκλους, καθιστώντας τους λιγότερο ορατούς.

Το δέρμα μπορεί να γερνά πιο γρήγορα.

© Shutterstock.com

Ενώ είναι αλήθεια ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί να αφυδατώσει το δέρμα, το προστατεύει επίσης από τις βλάβες του ήλιου. Μια ομάδα ερευνητών μελέτησε περισσότερες από 100 γυναίκες και ανακάλυψαν ότι όσες έπιναν καφέ είχαν σημαντικά λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ηλιακές κηλίδες.

Δείτε επίσης Πώς να Φροντίσετε το Δέρμα σας Μετά τα 65

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Διακοσμητικές Ταπετσαρίες για να Αναζωογονήσετε το Μπάνιο

Διακοσμητικές Ταπετσαρίες για να Αναζωογονήσετε το Μπάνιο

Οι Κορυφαίες Τάσεις Κουζίνας και Μπάνιου για το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές

Οι Κορυφαίες Τάσεις Κουζίνας και Μπάνιου για το 2021 Σύμφωνα με τους Διακοσμητές