in , , ,

7 Καθημερινές Συνήθειες που Φράζουν τους Πόρους του Δέρματος

Κάθε πόρος είναι ένα άνοιγμα ενός τριχοθυλακίου. Μερικά θυλάκια στο πρόσωπο είναι τόσο μικροσκοπικά, μόλις τα βλέπουμε, αλλά αν μπορείτε να δείτε έναν πόρο, αυτό συμβαίνει συνήθως επειδή έχει μαζέψει ακαθαρσίες που τον κάνουν ορατό. Το μέγεθος των πόρων σας οφείλεται κυρίως στη γενετική και παρόλο που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για τα γονίδια μας, μπορούμε να διαχειριστούμε τις καθημερινές συνήθειες που φράζουν τους πόρους μας και μας γεμίζουν με ενοχλητικά σπυράκια.

9 φυσικοί τρόποι για να μικρύνετε τους πόρους του δέρματος

Μη χρήση προϊόντων ομορφιάς που περιέχουν ρετινόλη

© Depositphotos.com© Depositphotos.com

Ορισμένα προϊόντα περιποίησης του δέρματος μπορούν να κάνουν τους πόρους να φαίνονται μικρότεροι. Ο καλύτερος τρόπος για να φαίνονται καλύτερα είναι να χρησιμοποιήσετε τοπικά ρετινοειδή για μια νύχτα. Η ρετινόλη είναι μια μορφή βιταμίνης Α και μπορεί να ενισχύσει την λειτουργία των κυττάρων του δέρματος, συμβάλλοντας στη βελτίωση του συνολικού πάχους της επιδερμίδας και στον καθαρισμό τους από την λιπαρότητα.

Κρατάτε το τηλέφωνο κοντά στο πρόσωπο

© Shutterstock.com© MEGA/Mega Agency/East News

Τα κινητά μας έχουν 10 φορές περισσότερα μικρόβια από τα περισσότερα καθίσματα τουαλέτας. Kαθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας εκτός από μικρόβια συσσωρεύουν μακιγιάζ, φυσικά έλαια του δέρματος και τοξίνες από το περιβάλλον. Κάθε φορά που κρατάμε το τηλέφωνο δίπλα στο πρόσωπό μας γεμίζουν το δέρμα προκαλώντας φραγμένους πόρους και ερεθισμούς.

Εκτίθεστε στον ήλιο

© Depositphotos.com© Stephen Lock / i-Images/i-images/East News

Ο ήλιος αφυδατώνει το δέρμα και κάνει τους αδένες φυσικού ελαίου να υπερλειτουργούν κάνοντας τους πόρους να ανοίγουν. Το μαύρισμα μπορεί προσωρινά να καλύψει τους πόρους και να τους κάνει να φαίνονται μικρότεροι, αλλά μακροπρόθεσμα, θα κάνει ακριβώς το αντίθετο. Οι πόροι σας θα μεγεθυνθούν και η υπερβολική λιπαρότητα θα τους φράξει. Οι δερματολόγοι συνιστούν τη χρήση αντηλιακής προστασίας κάθε μέρα για να αποτρέψουν τους πόρους να ανοίξουν.

Μην παραλείπετε το toner

© Shutterstock.com

Οι πόροι που φράζουν με βρωμιές για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορούν να ξεχειλώσουν μόνιμα, και τελικά, ακόμη και ο πιο βαθύς καθαρισμός δεν θα βοηθήσει στην ελαχιστοποίησή τους. Το να αφήσετε τους πόρους χωρίς θεραπεία για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να αποδυναμώσει μόνιμα τα τοιχώματα των πόρων. Το toner παρέχει στο δέρμα σας καθημερινή απολέπιση και βοηθά στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος και των ακαθαρσιών.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δεν καθαρίζετε τα εργαλεία μακιγιάζ σας

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Ακόμα κι αν ακολουθείτε μια αυστηρή ρουτίνα φροντίδας του δέρματος, μερικές από τις τεμπέλικες συνήθειες σας εξακολουθούν να προκαλούν φραγμένους πόρους. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε τις βούρτσες και τα σφουγγαράκια μακιγιάζ, μαζεύουν λάδι, σκόνη, νεκρό δέρμα και υπολείμματα μακιγιάζ. Εάν δεν τα καθαρίζετε τακτικά, μπορούν να εναποθέσουν αυτές τις ουσίες στο πρόσωπό σας, φράζοντας τους πόρους. Ο σωστός καθαρισμός των εργαλείων μακιγιάζ μπορεί να μειώσει τη μετάδοση μικροβίων στο πρόσωπο και να αποτρέψει ερεθισμούς.

Χρήση προϊόντων μαλλιών που περιέχουν λάδι

© Depositphotos.com© Tyler Nix / Unsplash

Όταν τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών περιέχουν λάδι, μπορεί να φτάσει στο δέρμα σας, προκαλώντας φραγμένους πόρους. Βρίσκονται συνήθως στη γραμμή των μαλλιών, το μέτωπο, τις πλευρές του προσώπου και το λαιμό. Ακόμα κι αν το δέρμα σας δεν είναι επιρρεπές σε ακμή, τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών μπορούν να την προκαλέσουν. Αυτό είναι τόσο συνηθισμένο που υπάρχει και ιατρικό όνομα για αυτό: ακμή cosmetica.

Φοράτε αδιάβροχο μακιγιάζ

© Shutterstock.com© Depositphotos.com

Τα αδιάβροχα μακιγιάζ συχνά περιέχουν πολλή σιλικόνη. Αυτό το βαρύ συστατικό μπορεί να συσσωρευτεί στο δέρμα και να φράξει τους πόρους, χωρίς να επιτρέπει στο δέρμα να αναπνέει. Δεν συνιστάται η χρήση αδιάβροχου μακιγιάζ σε καθημερινή βάση, καθώς μπορεί να επιδεινώσει το δέρμα με τάση ακμής και είναι πιο δύσκολο να αφαιρεθεί.

9 Φυσικές Θεραπείες για να Απαλλαγείτε από την Τριχοφυΐα στο Πρόσωπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 1

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τι Συμβαίνει Όταν Κοιμάστε Αμέσως Μετά το Φαγητό

15 Δημοφιλή Πράγματα που Έχουν Γίνει Πλέον Ξεπερασμένα