in , , ,

Τι Συμβαίνει Όταν Κοιμάστε Αμέσως Μετά το Φαγητό

Οι άνθρωποι τείνουν να νιώθουν υπνηλία αμέσως μετά το φαγητό και δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από το να κοιμηθούν. Όμως, όπως αποδεικνύεται, αυτό ακριβώς πρέπει να αποφύγετε. Ο ύπνος ή ακόμα και το ξάπλωμα αμέσως μετά το φαγητό μπορεί να έχει κάποιες πραγματικά δυσάρεστες συνέπειες. Μπορεί να έχετε νιώσει ακόμη και μερικά από τα συμπτώματα, αλλά ποτέ δεν συνειδητοποιήσατε ότι ο ύπνος μετά το γεύμα το προκάλεσε.

Μπορεί να έχετε καούρα.

© shutterstock.com© depositphotos.com

Κανονικά, το οξύ που παράγεται κατά την πέψη της τροφής σας περιέχεται στο στομάχι. Η βαρύτητα δίνει μεγάλη βοήθεια εδώ, καθώς ωθεί τα γαστρικά υγρά προς τα κάτω. Όταν ξαπλώνετε, το οξύ κινείται μέσω του στομάχου και μπορεί να έρθει σε επαφή με τα ευαίσθητα μέρη του πεπτικού συστήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε καούρα, ένα οδυνηρό αίσθημα καψίματος στο στήθος ή το λαιμό σας.

Η ποιότητα του ύπνου επηρεάζεται.

© shutterstock.com

Η διαδικασία της πέψης συνεχίζεται ενώ κοιμάστε. Ο λόγος για τον κακό ύπνο μπορεί να είναι διαφορετικός για όλους. Θα μπορούσε να είναι ότι το μυαλό σας είναι πιο ενεργό κατά τη διάρκεια του σταδίου του μεταβολισμού, προκαλώντας να κοιμηθείτε λιγότερο βαθιά. Ένας άλλος λόγος θα μπορούσε να είναι ότι ξυπνάτε λόγω συμπτωμάτων καούρας. Εξαρτάται επίσης από το είδος και την ποσότητα του φαγητού.

Τα έντονα όνειρα ή οι εφιάλτες γίνονται πιο συνήθη.

© depositphotos.com© shutterstock.com© shutterstock.com

Υπάρχουν αυτά τα κακά όνειρα. Ο μεταβολισμός σας διεγείρεται προκαλώντας τον εγκέφαλό σας να γίνει πιο ενεργός. Μπαίνετε στον λεγόμενο ύπνο ταχείας κίνησης των ματιών (REM), ο οποίος είναι ο χρόνος όπου πραγματοποιούνται τα περισσότερα όνειρα. Επομένως, εάν παρατηρήσετε ότι έχετε πραγματικά ζωντανά ή ίσως και ανατριχιαστικά όνειρα, τότε προσπαθήστε να σταματήσετε να τρώτε πριν κοιμηθείτε

Θα ξυπνήσετε με την επιθυμία να ουρήσετε πιο συχνά.

brightside

Μερικοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν αυξημένη ανάγκη ούρησης τη νύχτα, η οποία είναι γνωστή ως νυκτουρία. Αυτό μπορεί να σχετίζεται με την ποσότητα καφεΐνης στα τρόφιμα που τρώτε. Αυτό σημαίνει ότι το φαγητό σας μπορεί να είναι διουρητικό, ή με άλλα λόγια, σας κάνει να ουρήσετε περισσότερο. Φυσικά, η καφεινη εκτος από τον καφε μπορεί να βρεθεί στο τσάι, στα ψημένα επιδόρπια που περιέχουν σοκολάτα και σε ορισμένα φάρμακα.

Μπορεί να αυξηθεί ακόμη και το βάρος σας.

brightside

Όταν πάτε στο κρεβάτι σας αμέσως μετά το φαγητό, δεν δίνετε στο σώμα αρκετό χρόνο για να κάψετε θερμίδες από το γεύμα σας. Έτσι, παρόλο που μπορεί να αισθάνεστε πολύ νυσταγμένοι μετά από ένα γεύμα και θέλετε να ξαπλώσετε στον καναπέ για έναν μικρό υπνάκο, είναι καλύτερο να προσπαθήσετε και να μείνετε ξύπνιοι εάν δεν θέλετε ανεπιθύμητα και περιττά κιλά.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Πόση ώρα πρέπει να περιμένετε για να κοιμηθείτε μετά το φαγητό

© depositphotos.com© depositphotos.com

Για να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα όπως καούρα ή άυπνες νύχτες, πρέπει το περιεχόμενο του στομαχιού σας να έχει μετακινηθεί στο λεπτό έντερο πριν πάρετε έναν υπνάκο ή πάτε για ύπνο η νύχτα. Οι διατροφολόγοι συνιστούν ότι αυτό συμβαίνει σε περίπου 3 ώρες. Είναι απλώς μια οδηγία, αλλά σίγουρα μια που πρέπει να θυμάστε.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 αψεγάδιαστες καλλονές που θα σας ξαφνιάσουν με την ηλικία τους.

7 Καθημερινές Συνήθειες που Φράζουν τους Πόρους του Δέρματος