in , , , , ,

Γιατί Πρέπει να Πίνετε 2 Ποτήρια Κομπούχα Καθημερινά

Γιατί Πρέπει να Πίνετε 2 Ποτήρια Κομπούχα Καθημερινά
Γιατί Πρέπει να Πίνετε 2 Ποτήρια Κομπούχα Καθημερινά

Δεν υπάρχει μαγικό χάπι για τη θεραπεία όλων των ασθενειών. Αλλά υπάρχουν υπερτροφές που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να βελτιώσετε την κατάσταση του δέρματος και της υγείας σας. Για παράδειγμα, η κομπούχα, ένα ποτό που έχει γεύση λεμονάδας. Απλά πίνετε 2 ποτήρια την ημέρα και θα δείτε τι διαφορά!

Για να τη φτιάξετε μόνοι σας, χρειάζεστε:
1 βιολογικό μύκητα τσαγιού kombucha (μπορεί να αγοραστεί ή μπορείτε να ζητήσετε από έναν φίλο που φτιάχνει στο σπίτι να μοιραστεί μαζί σας).
3-4 λίτρα νερό.
5-6 σακουλάκια βιολογικού μαύρου τσαγιού ή 3 κουταλιές της σούπας φύλλα τσαγιού
1 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη ή ζάχαρη καρύδας.
1 μεγάλο γυάλινο βάζο (αποστειρωμένο).
γάζα και χαρτί.

Βράστε το νερό.
Ετοιμάστε τσάι για 7 λεπτά.
Στη συνέχεια βγάλτε τα φακελάκια και προσθέστε ζάχαρη στο νερό.
Ανακατέψτε τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί πλήρως και αφήστε το νερό να κρυώσει.
Ρίξτε το κρύο νερό σε ένα μεγάλο αποστειρωμένο βάζο.
Με καθαρά χέρια, τοποθετήστε απαλά τον μύκητα του τσαγιού μέσα.
Καλύψτε με γάζα και σφίξτε το λαιμό του δοχείου με ένα λαστιχάκι.
Σε μια εβδομάδα, θα μπορείτε να πιείτε το πρώτο δροσερό ποτήρι εκλεκτής κομπούχα.
Όταν είναι έτοιμη, μπορείτε να προσθέσετε λίγη φράουλα, τζίντζερ, βασιλικό ή λεμόνι.

Ενισχύει την ενέργειά σας!

Αναπληρώνει την έλλειψη ενέργειας στο σώμα και ανακουφίζει από συμπτώματα αναιμίας όπως λήθαργο, υπνηλία και αδυναμία. Περιέχει επίσης μια μικρή δόση καφεΐνης και βιταμινών Β που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Χάρη σε όλες τις βιταμίνες και τα μέταλλα στη σύνθεση της, βελτιώνει την κατάσταση όσων αντιμετωπίζουν τακτικά σωματικό και ψυχολογικό στρες, αισθάνονται εξαντλημένοι ή αδυναμία.

Προστατεύει τις αρθρώσεις.

© reverie.london / Instagram, © yogibearclare / Instagram

Το πιο διάσημο χρήσιμο χαρακτηριστικό της κομπούχα είναι η γρήγορη και αποτελεσματική βοήθεια σε όσους πάσχουν από πόνους στις αρθρώσεις. Περιέχει γλυκοζαμίνη στην πιο προσιτή μορφή στο σώμα, σε σύγκριση με τα περισσότερα φάρμακα. Αυτή η ένωση διεγείρει την παραγωγή υαλουρονικού οξέος, το οποίο επιτρέπει στον συνδετικό ιστό να απορροφά υγρασία και να διατηρεί τη δομή και την ενυδάτωσή του. Έτσι, η χρήση αυτού του ποτού όχι μόνο παρέχει ευελιξία στο σώμα αλλά και αποτρέπει τον πρόωρο σχηματισμό ρυτίδων.

Σκοτώνει τα μικρόβια.

© kombuchaclub / Instagram, © boterkoekjes / Instagram

Καταστέλλει την ανάπτυξη παθογόνας μικροχλωρίδας λόγω της χαμηλής οξύτητάς της. Το οξικό οξύ και οι κατεχίνες σκοτώνουν τα πιο γνωστά παθογόνα, ακόμη και τη σαλμονέλα και το E.coli.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εάν πάσχετε από καντινίαση, μπορεί να σας βοηθήσει. Χάρη στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Cornell, διαπιστώθηκε ότι είναι αποτελεσματική στη θεραπεία αυτής της λοίμωξης, καθώς και μιας βακτηριακής λοίμωξης που προκαλεί συνήθως έλκος του δωδεκαδακτύλου.

Έχει αντιοξειδωτική δράση.

Οι πολυφαινόλες και το ασκορβικό οξύ στο τσάι είναι γνωστά για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Κατά τη διάρκεια της παρασκευής της κομπούχα , η δραστικότητα αυτών των συστατικών αυξάνεται σημαντικά λόγω της δομικής τροποποίησης αυτών των μορίων από ένζυμα. Με απλά λόγια, καθιστά αυτές τις πολύπλοκες χημικές ενώσεις πιο προσιτές στο σώμα μας.

Η αντιοξειδωτική δράση της σχετίζεται άμεσα με άλλες ευεργετικές ιδιότητες, όπως προστασία από τον καρκίνο, αυξημένη ανοσία, ανακούφιση από τη φλεγμονή και την ανακούφιση των συμπτωμάτων της αρθρίτιδας και της ουρικής αρθρίτιδας.

Επιταχύνει το μεταβολισμό.

Δρα παρόμοια με πολλά γνωστά προβιοτικά, όπως το κεφίρ ή το γιαούρτι, βοηθά στην αποκατάσταση της μικροχλωρίδας του πεπτικού συστήματος και βοηθά στη θεραπεία της δυσβακτηρίωσης. Τα βακτήρια που εμπλέκονται στη ζύμωση της κομπούχα σχηματίζουν ένα περιβάλλον που αποτρέπει την ανάπτυξη παθογόνων και δημιουργεί έναν αριθμό χρήσιμων ενζύμων.

Ως αποτέλεσμα, επιταχύνει σημαντικά το μεταβολισμό και βοηθά να ελέγχετε την όρεξή σας ανάμεσα στα γεύματα. Συνιστάται λοιπόν όταν παλεύετε με δυσκοιλιότητα ή εάν θέλετε να χάσετε βάρος.

Είναι χρήσιμη για το συκώτι.

Το ήπαρ παίζει σημαντικό ρόλο στη διαδικασία καθαρισμού. Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες της, καθώς και τα αποτελέσματα αποτοξίνωσης, καθορίζουν την ικανότητά της να προστατεύει το ήπαρ από ασθένειες που προκαλούνται από τοξίνες και οξειδωτικές διεργασίες στο σώμα.

Ορισμένες μελέτες έχουν δείξει την ικανότητα αυτού του ποτού να αποτρέπει φυσιολογικές αλλαγές στο ήπαρ κατά τη λήψη δηλητηριωδών ουσιών, συμπεριλαμβανομένων φαρμάκων ή αλκοόλ.

Βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος.

Έχει μαγικό αποτέλεσμα στο δέρμα του προσώπου. Το κάνει καθαρό, φρέσκο και του δίνει απαλό ροζ χρώμα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κομπούχα βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, λειαίνει και τονώνει το δέρμα.

Μπορείτε να το πιείτε ή να το βάλετε στο δέρμα σας. Η καλύτερη μέθοδος καθαρισμού είναι να τη χρησιμοποιήσετε αραιωμένη με μεταλλικό νερό σε αναλογία 1: 1. Χρησιμοποιήστε κομπούχα όχι πάνω από μιας εβδομάδας εάν έχετε ξηρό δέρμα. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, χρησιμοποιήστε κομπούχα πάνω από ενός μήνα.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Χρήσεις του Δεντρολίβανου Πέρα από τη Μαγειρική

Το Δεντρολίβανο Δεν Είναι Μόνο Για Την Κατσαρόλα: 10 Χρήσεις του Πέρα από τη Μαγειρική

Food Waste: Βάλτε τις Φράουλες σε Γυάλινο Βάζο για να Διαρκέσουν 3 Εβδομάδες, Να Μην Μουχλιάσουν Και Τις Πετάς

Food Waste: Βάλτε τις Φράουλες σε Γυάλινο Βάζο για να Διαρκέσουν 3 Εβδομάδες, Να Μην Μουχλιάσουν Και Τις Πετάς