in , ,

Το Δεντρολίβανο Δεν Είναι Μόνο Για Την Κατσαρόλα: 10 Χρήσεις του Πέρα από τη Μαγειρική

10 Χρήσεις του Δεντρολίβανου Πέρα από τη Μαγειρική
10 Χρήσεις του Δεντρολίβανου Πέρα από τη Μαγειρική

Αυτό το απολαυστικό γαστρονομικό βότανο έχει όλα τα είδη εκπληκτικών χρήσεων που δεν έχουν καμία σχέση με το μαγείρεμα, από την ανακούφιση από το άγχος μέχρι τον έλεγχο παρασίτων. Το δεντρολίβανο έχει δεκάδες χρήσεις στους τομείς της ιατρικής, της καθαριότητας, της φυσικής ομορφιάς και πολλά άλλα. Μην το Φας, Καθάρισε: 15 Καθημερινά Τρόφιμα με Χρήσεις Πέραν του Φαγητού

10 Χρήσεις του Δεντρολίβανου Πέρα από τη Μαγειρική

Βελτιώνει τη μνήμη και τη γνωστική λειτουργία

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει ότι η εισπνοή της μυρωδιάς του δεντρολίβανου βοήθησε τους ηλικιωμένους να θυμούνται να κάνουν πράγματα που έπρεπε σε συγκεκριμένες στιγμές, όπως να παίρνουν φάρμακα, και βοήθησε τα παιδιά σε υψηλότερες βαθμολογίες σε τεστ μνήμης και παιχνίδια αντιστοίχισης.

Το δεντρολίβανο βοηθά επίσης στην πρόληψη της γήρανσης του εγκεφάλου χάρη στην περιεκτικότητά του σε καρνοσικό οξύ που καταπολεμά τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

Ανακουφίζει από το στρες και το άγχος

Μια μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η αναπνοή της μυρωδιάς της λεβάντας και των φακελλίσκων δεντρολίβανου βοήθησε στη μείωση του άγχους των φοιτητών νοσηλευτικής πριν κάνουν ένα τεστ. Αυτοί που μύρισαν τα φακελάκια είχαν χαμηλότερους παλμούς, υποδεικνύοντας μια πιο χαλαρή ψυχική κατάσταση.

Αυτό υποστηρίζει τα ευρήματα μιας προηγούμενης μελέτης, η οποία έδειξε ότι η μυρωδιά του ελαίου δεντρολίβανου μείωνε πραγματικά τα επίπεδα της ορμόνης του στρες, της κορτιζόλης, στο σάλιο.

Αντιμετώπιση εντομών

Διατηρήστε το σπίτι σας χωρίς έντομα, τοποθετώντας κλαδάκια δεντρολίβανου δίπλα στις πόρτες και στα περβάζια των παραθύρων ή ψεκάζοντάς τα με νερό δεντρολίβανου (10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ανά ένα φλιτζάνι νερό).

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ο ψεκασμός ή η τοποθέτηση των κλαδιών κατά μήκος της πλάτης των ντουλαπιών λέγεται επίσης ότι διώχνει τα ποντίκια.

Στοματικό διάλυμα

Το δεντρολίβανο είναι εξαιρετικό για τη στοματική υγεία. Οι αντιμικροβιακές του ιδιότητες σκοτώνουν τα κακά βακτήρια που ευθύνονται για την τερηδόνα και τις ασθένειες των ούλων, ενώ φρεσκάρουν την αναπνοή σας.

Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ισχυρό φυτικό στοματικό διάλυμα με δεντρολίβανο και γαρίφαλο. Απλώς βράστε ή ρίξτε τέσσερα κλωνάρια δεντρολίβανου και τέσσερα ολόκληρα γαρίφαλα σε δύο φλιτζάνια νερό.

Φυσικό αποσμητικό

Λόγω των αντιβακτηριακών και αντιμυκητιασικών ιδιοτήτων του, το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου αποτελεί μια ισχυρή προσθήκη σε οποιοδήποτε αποσμητικό προϊόν.

Βότανα όπως το δεντρολίβανο, ο μαϊντανός, ο βασιλικός, η μέντα και το φασκόμηλο λέγεται ότι είναι φυσικά αποσμητικά σώματος και συχνά βρίσκονται σε φυσικά αποσμητικά που αγοράζονται από καταστήματα και σε σπιτικές συνταγές αποσμητικού.

Δείτε ακόμη 7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

Παυσίπονο

Εφαρμόζεται τοπικά, το έλαιο δεντρολίβανου μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των πονόδοντου, του εκζέματος, της ουρικής αρθρίτιδας, των πονοκεφάλων και του πόνου των αρθρώσεων ή των μυών.

Λόγω των αναλγητικών και αντιφλεγμονωδών ιδιοτήτων του, η γερμανική έκδοση του FDA έχει εγκρίνει το αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου ως θεραπεία για μυϊκούς πόνους και αρθρίτιδα.

Ανακουφίζει από τη συμφόρηση

Το να σιγοβράζετε δεντρολίβανο σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό και να αναπνέετε τον ατμό είναι ένα ταχείας δράσης, ισχυρό αποσυμφορητικό. Είναι ένα φυσικό αντισηπτικό που βοηθά στο άνοιγμα των ρινικών και βρογχικών οδών.

Περιποίηση δέρματος

Έλαιο δεντρολίβανου ή αραιωμένο αιθέριο έλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τοπικά για ανακούφιση και θεραπεία όλων των ειδών δερματικών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένης της ακμής και του εκζέματος.

Δυναμώνει και μακραίνει τα μαλλιά.

Έρευνες έχουν δείξει ότι ορισμένα αιθέρια έλαια, συμπεριλαμβανομένου του δεντρολίβανου, οδηγούν σε ταχύτερη ανάπτυξη των μαλλιών και βελτιώνουν την ποιότητά τους ξεμπλοκάροντας τους θύλακες των τριχών και διεγείροντας τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής.

Δοκιμάστε να αναμίξετε λεβάντα, θυμάρι, δεντρολίβανο, κέδρο και μέντα στο σαμπουάν σας και κάντε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής.

Ένα δυνατό έγχυμα από δεντρολίβανο και φύλλα τσουκνίδας κάνει επίσης ένα υπέροχο δυναμωτικό μαλλιών με βότανα μετά το σαμπουάν.

Καθαριστικό και απολυμαντικό για όλες τις χρήσεις.

Το δεντρολίβανο έχει μακρά ιστορία χρήσης στον οικιακό καθαρισμό. Παλαιοτέρα στα νοσοκομεία, το δεντρολίβανο χρησιμοποιήθηκε ως αντιμυκητιακό, αντιβακτηριακό και αντισηπτικό.

Προσθέστε μερικά κλωνάρια, μαζί με μερικές φλούδες λεμονιού σε λευκό ξύδι και νερό για να φτιάξετε το καλύτερο καθαριστικό οικιακής χρήσης για όλες τις χρήσεις.

πηγή φωτογραφίας

Δείτε επίσης Ελαιόλαδο: 20 άγνωστες χρήσεις του εκτός κουζίνας που λύνουν καθημερινά προβλήματα και δεν είχατε ξανακούσει

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4 / 5. Αξιολογήσεις: 55

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έτσι Φαντάζεται τον Έλληνα και Άλλους Ευρωπαίους

Τεχνητή Νοημοσύνη: Έτσι Φαντάζεται τον Έλληνα και Άλλους Ευρωπαίους

Γιατί Πρέπει να Πίνετε 2 Ποτήρια Κομπούχα Καθημερινά

Γιατί Πρέπει να Πίνετε 2 Ποτήρια Κομπούχα Καθημερινά