in , , , ,

Μην το Φας, Καθάρισε: 15 Καθημερινά Τρόφιμα με Χρήσεις Πέραν του Φαγητού

Μην το Φας, Καθάρισε: 15 Καθημερινά Τρόφιμα με Χρήσεις Πέραν του Φαγητού
Μην το Φας, Καθάρισε: 15 Καθημερινά Τρόφιμα με Χρήσεις Πέραν του Φαγητού

Υπάρχουν ορισμένα καθημερινά τρόφιμα που εκτός του φαγητού μπορούν να σας βοηθήσουν σε πολλές εργασίες στο σπίτι. 5 DIY Είδη Μακιγιάζ από Τρόφιμα

Ξίδι και μαγειρική σόδα ως καθαριστικό επιφανειών

© MDeal / Imgur

Η μαγειρική σόδα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τόσα πολλά διαφορετικά πράγματα στο σπίτι. Για να απαλλαγείτε από τις επίμονες βρώμικες επιφάνειες, βάλτε λίγη μαγειρική σόδα και ξύδι και αφήστε για περίπου 5 λεπτά. Σκουπίστε με ένα πανί και θα είναι τόσο λαμπερό όσο ποτέ!

Ωμές πατάτες για δερμάτινα παπούτσια

brightside

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά λειτουργεί! Για να επαναφέρετε λίγη λάμψη και να κρύψετε μικρές γρατσουνιές στα δερμάτινα παπούτσια, πάρτε μισή πατάτα και τρίψτε τα. Μετά απλώστε λίγο βερνίκι παπουτσιών και τελειώσατε.

Λεμόνια για την εξάλειψη των οσμών από τις συσκευές

brightside

Λόγω της αναζωογονητικής τους μυρωδιάς, τα λεμόνια είναι εξαιρετικά στο να κάνουν τις καθημερινές συσκευές όπως οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα ψυγεία και οι καφετιέρες να μυρίζουν υπέροχα. Απλώς ταμπονάρετε λίγο λεμόνι σε ένα βαμβάκι και βάλτε το μέσα στη συσκευή, όπως το ψυγείο για μερικές ώρες.

Κέτσαπ για γυάλισμα ασημικών

© Bo0ombaklak / Reddit

Για να επαναφέρετε τη λαμπερή λάμψη στα ασημικά σας, βάλτε λίγη κέτσαπ σε μια πετσέτα και τρίψτε τα. Όταν τελειώσετε, ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Εάν έχετε να κάνετε με πολύ μαυρισμένο ασήμι, αφήστε την κέτσαπ για 15 λεπτά.

Φλούδες πορτοκαλιού για την απόσμηση των ψυγείων

15 Everyday Foods With Purposes That Go Far Beyond Eating© BGuimberteau / Imgur

Για να αφαιρέσετε τις δυσάρεστες οσμές που αναδύονται από το ψυγείο σας, βάλτε λίγο αλάτι σε μια φλούδα πορτοκαλιού τοποθετημένη σε ένα μπολ και βάλτε την βαθιά μέσα στο ψυγείο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Γάλα για την επισκευή ραγισμένης πορσελάνης

© Pixabay.com

Για να επιδιορθώσετε ραγισμένο πορσελάνινο, το βάζετε σε ένα κατσαρολάκι με περίπου 2 φλιτζάνια γάλα. Μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου μία ώρα. Στη συνέχεια, αφήστε το γάλα να κρυώσει πριν αφαιρέσετε την πορσελάνη και το ξεπλύνετε. Θα εκπλαγείτε με το πόσες μικρές ρωγμές θα εξαφανιστούν!

Coca-Cola για αφαίρεση λεκέδων αίματος

brightside

Οι λεκέδες αίματος μπορεί να είναι εξαιρετικά δύσκολο να αφαιρεθούν από τα ρούχα. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατο. Για να το κάνετε αυτό, αδειάστε ένα ολόκληρο κουτί Coca-Cola στο πλυντήριο μαζί με το λερωμένο ρούχο, χρησιμοποιήστε το συνηθισμένο απορρυπαντικό σας και αφήστε το μηχάνημα να λειτουργήσει για έναν πλήρη κύκλο.

Δείτε ακόμη 18 Καθημερινά Πράγματα που Δεν Εχουμε Χρησιμοποιήσει Ποτέ στο Μέγιστο – Πραγματικά το τελευταίο σε τι ηλικία το Μάθατε

Φυστικοβούτυρο για αφαίρεση τσίχλας από τα μαλλιά

© Pixabay.com, © Stockade10 / Reddit

Δεν υπάρχει ίσως τίποτα πιο ενοχλητικό από το να έχει κολλήσει τσίχλα στα μαλλιά σας! Εάν αντιμετωπίζετε αυτή την ενοχλητική κατάσταση, αντί να πάρετε το ψαλίδι, βάλτε λίγο φυστικοβούτυρο στην τσίχλα και αφήστε την για μερικά λεπτά. Προσεκτικά προσπαθήστε να αφαιρέσετε την τσίχλα από τα μαλλιά σας και, τέλος, ξεπλύνετε και λούστε τα.

Μαγιονέζα για να αφαιρέσετε δακτυλίους νερού σε ξύλο

© shutterstock.com

Για να αφαιρέσετε δακτυλίους νερού σε ξύλο, βάλτε λίγη μαγιονέζα σε μια πετσέτα και τρίψτε την πληγείσα περιοχή. Χρειάζονται μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να εξαφανιστεί ο λεκές.

Φέτες ψωμί για να μαζέψετε σπασμένο ποτήρι

brightside

Όταν σπάσετε ένα γυάλινο ποτήρι, συνήθως θρυμματίζεται σε ένα εκατομμύριο μικρά κομμάτια που πάνε παντού. Μπορεί να είναι δύσκολο να μαζέψετε κάθε κομμάτι ξεχωριστά, επομένως για να κάνετε αυτή τη διαδικασία ευκολότερη, φορέστε ένα ζευγάρι γάντια, σκουπίστε πρώτα την περιοχή με ηλεκτρική σκούπα και μετά περάστε με μια φέτα ψωμί για να μαζέψετε τα επίμονα υπολείμματα γυαλιού.

Μπύρα για γυάλισμα ξύλου

brightside

Για να προσθέσετε λίγη λάμψη στο ξύλο η μπύρα είναι η λύση. Βάλτε λίγη σε ένα καθαρό πανί από μικροΐνες και σκουπίστε το στα έπιπλα. Όταν τελειώσετε, αφήστε να στεγνώσει. Και τέλος, για να τελειώσετε το γυάλισμα, σκουπίστε με ένα στεγνό πανί.

Τσάι για να απομακρύνετε τις οσμές από τα χαλιά

brightside

Για να αφαιρέσετε τις παρατεταμένες οσμές από τα χαλιά, βάλτε μερικά ξερά φύλλα τσαγιού στο χαλί και αφήστε τα για περίπου μισή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι δεν χρησιμοποιείτε υγρά φύλλα τσαγιού, καθώς αυτά μπορεί να λερώσουν το χαλί σας.

Καφές για να κρατάτε μακριά τα έντομα

brightside

Εάν έχετε έναν κήπο στο σπίτι και θέλετε να κρατήσετε τα μυρμήγκια και τα έντομα μακριά από τα πολύτιμα λουλούδια και τα φυτά σας, χρησιμοποιήστε υπολείμματα καφέ. Αρχικά, βάλτε το κατακάθι του καφέ σε ένα μπολ και τοποθετήστε το στον κήπο σας. Στη συνέχεια, κάψτε το κατακάθι του καφέ. Η έντονη μυρωδιά του καφέ, καθώς και ο καπνός, θα κρατήσουν μακριά τα έντομα όπως τα κουνούπια, οι μέλισσες και οι σφήκες.

Ζάχαρη για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ανθοδέσμων

brightside

Τα μπουκέτα λουλουδιών κάνουν κάθε δωμάτιο πιο χαρούμενο και ευχάριστο, αλλά συχνά μαραίνονται γρήγορα. Για να το αποφύγετε και να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του μπουκέτου σας, προσθέστε 1 λίτρο ζεστό νερό στο βάζο σας και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.

Αλάτι για λευκά ρούχα

brightside

Το αλάτι είναι ένα φθηνό και φιλικό προς το περιβάλλον εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λευκάνει τα ρούχα σας. Μουλιάστε το ρούχο που θέλετε όλη τη νύχτα σε αλατόνερο και το πρωί βάλτε το στο πλυντήριο μαζί με ένα τέταρτο έως μισό φλιτζάνι αλάτι.

πηγή

Δείτε επίσης Πώς να καθαρίσετε το σπίτι σας με… τρόφιμα

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 3.9 / 5. Αξιολογήσεις: 14

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

επιλογή πολυελαίων,διακόσμηση με πολυελαίους,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης,

Προσθέστε Πολυτέλεια στον Χώρο σας: Οι Καλύτεροι Τρόποι για να Διακοσμήσετε με Πολυελαίους

μόνιμα ίσια μαλλιά,DIY θεραπεία ομορφιάς,φροντίδα μαλλιών,συμβουλές για μαλλιά,ομορφιά,

Ίσια Μαλλιά Μόνιμα: Σπιτικές Θεραπείες Ομορφιάς για Μαλλιά “Πρόκα”