in , , , , ,

7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας
7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

Όπως αποδεικνύεται, το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πέρα από την κουζίνα. Οι εναλλακτικές χρήσεις του γάλακτος μπορεί να είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεστε για το σώμα, τα μαλλιά σας, ακόμα και να σας βοηθήσουν με τις καθημερινές σας δουλειές. 7 Χρήσεις του Γάλακτος στον Κήπο

Χρησιμοποιήστε γάλα για να καταπραΰνετε ένα ερεθισμένο μάτι.

brightside

Το να ρίχνετε και να ξεπλένετε τα μάτια σας με γάλα μπορεί να φαίνεται εξωπραγματικό στην αρχή, αλλά μπορεί να καταπραΰνει ένα ερεθισμένο μάτι. Τα 2 πιο συνηθισμένα πράγματα που μπορεί να ερεθίσουν τα μάτια σας είναι οι πιπεριές τσίλι και το σπρέι πιπεριού. Και τα δύο μπορεί να προκαλέσουν αίσθημα καψίματος, αλλά η προσπάθεια να τα πλύνετε με νερό μπορεί να τα κάνει να ερεθιστούν και να καινέ ακόμα περισσότερο.

Αντ’ αυτού χρησιμοποιήστε γάλα. Πρώτα πλύνετε το πρόσωπό σας με το γάλα, με κλειστά μάτια. Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα μάτια σας με το γάλα.

Χρησιμοποιήστε το γάλα ως λίπασμα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα χρησιμοποιήθηκε ως λίπασμα παλιά και υπάρχουν μερικοί καλοί λόγοι. Πρώτον, βοηθά στην ανάπτυξη των φυτών. Στη συνέχεια, προλαμβάνει την ελλείψη ασβεστίου και καταπολεμά την ερυσίβη. Μπορεί επίσης να εμποδίσει το φυτό να αρρωστήσει.

Ρίξτε γάλα γύρω από τη βάση για να το απορροφήσουν σιγά σιγά οι ρίζες ή τοποθετήστε ένα μπουκάλι με γάλα (ανάποδα) στο χώμα. Ωστόσο, να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αναμιγνύετε το γάλα με άλλα λιπάσματα. Εάν οι χημικές ουσίες αναμειχθούν με το γάλα, μπορούν πραγματικά να εξουδετερώσουν τα οφέλη του γάλακτος.

Μπορείτε να ισιώσετε τα μαλλιά σας με γάλα.

© depositphotos.com

Η χρήση γάλακτος στα μαλλιά σας όχι μόνο θα τα βοηθήσει να αναπτυχθούν και να τα κάνει λαμπερά και πιο δυνατά, αλλά θα βοηθήσει και στο ίσιωμα τους. Χρειάζεστε απλώς μια χτένα, ένα μπουκάλι ψεκασμού και 1/3 φλιτζάνι γάλα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μόλις γεμίσετε το μπουκάλι, ξεκινήστε να ψεκάζετε, να κάνετε μασάζ και να χτενίζετε τα μαλλιά σας. Δώστε λίγο χρόνο στα μαλλιά σας να απορροφήσουν το γάλα και μετά ξεβγάλτε το για να μην έχει άσχημη μυρωδιά αργότερα. Αυτό μπορεί να βοηθήσει με τα σπαστά μαλλιά, αλλά δεν θα μπορέσει να σας βοηθήσει να ισιώσετε τα σγουρά μαλλιά.

Δείτε ακόμη 6 Χρήσεις Ληγμένου Βρεφικού Γάλακτος στον Κήπο

Μπορείτε να φτιάξετε μπογιά με γάλα.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα είναι το κύριο συστατικό για την παρασκευή του χρώματος γιατί λειτουργεί ως συνδετικό για τις χρωστικές. Στην πραγματικότητα, η βαφή γάλακτος χρησιμοποιήθηκε στην αρχαία Αίγυπτο. Τα άλλα συστατικά που χρειάζεστε για να φτιάξετε αυτό το είδος χρώματος είναι λεμόνι, ένα κόσκινο, τυρόπανο και ακρυλικό χρώμα ή ξηρή χρωστική ουσία.

Απλά φροντίστε να το εφαρμόσετε γρήγορα για να μην χαλάσει. Η ξινή μυρωδιά των τοίχων θα εξαφανιστεί μόλις στεγνώσει.

Χρησιμοποιήστε γάλα για να αφαιρέσετε το μακιγιάζ.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Το γάλα δεν είναι μόνο καλό για τα μαλλιά αλλά και για το δέρμα. Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε χημικά προϊόντα για ντεμακιγιάζ, χρησιμοποιήστε γάλα. Απλώστε λίγο γάλα στο πρόσωπό σας και στη συνέχεια σκουπίστε το με ένα βαμβάκι ή μια πετσέτα. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι οι πρωτεΐνες και το λίπος στο γάλα μπορούν να βοηθήσουν το δέρμα σας να παραμείνει ενυδατωμένο βοηθώντας το να διατηρήσει την υγρασία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα για να μειώσετε τη φλεγμονή από τσίμπημα εντόμων.

© depositphotos.com, © shutterstock.com

Η πρωτεΐνη στο γάλα θα βοηθήσει να απαλύνει το δέρμα μετά από τσίμπημα κουνουπιού. Αλλά μην χρησιμοποιείτε μόνο γάλα. Ανακατέψτε το με νερό, μουλιάστε ένα μαντήλι και απλώστε το στο φλεγμονώδες δέρμα. Το ίδιο μείγμα γάλακτος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ηλιακά εγκαύματα.

Χρησιμοποιήστε γάλα για να καθαρίσετε δερμάτινα είδη.

© depositphotos.com, © depositphotos.com

Είτε θέλετε να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα, τον καναπέ ή τα παπούτσια σας, το γάλα μπορεί να σας βοηθήσει να αφαιρέσετε λεκέδες και γδαρσίματα. Είναι όχι μόνο είναι μια φθηνή λύση, αλλά επίσης δεν αφαιρεί τα φυσικά έλαια στο υλικό. Ωστόσο, μόλις σκουπίσετε το λεκιασμένο σημείο, βεβαιωθείτε ότι έχετε καθαρίσει αυτήν την περιοχή με ένα διαφορετικό πανί για να αφαιρέσετε τυχόν περίσσεια γάλακτος και να αποφύγετε μια αλλοιωμένη μυρωδιά.

πηγή

Δείτε επίσης Το Σοκολατούχο Γάλα Είναι πιο Αποτελεσματικό από Οποιοδήποτε Αθλητικό Ποτό

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.8 / 5. Αξιολογήσεις: 4

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Αγίου Βαλεντίνου,επιλογή δώρου Αγίου Βαλεντίνου,γιορτές,συμβουλές,

Πώς να Επιλέξετε το Καλύτερο Δώρο την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου για το Ταίρι σας

αυγά,διατροφή,υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,

Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες