in , ,

7 Χρήσεις του Γάλακτος στον Κήπο

χρήσεις του γάλατος στον κήπο,για τον κήπο,επαναχρησιμοποίηση ληγμένου γάλατος,χρήσιμα
7 Χρήσεις του Γάλατος στον Κήπο

Εάν σας περισσεύει ληγμένο γάλα, μην το πετάτε! Είναι μια από τις πιο οικονομικές μεθόδους με μεγάλα οφέλη για τον κήπο. Το πότισμα των φυτών με φρέσκο γάλα όχι μόνο θα βοηθήσει την ανάπτυξή τους αλλά το χώμα θα γίνει εξαιρετικά γόνιμο. Οι 6 Καλύτερες Χρήσεις Κορν Φλάουρ στον Κήπο

Λίπασμα

7 Χρήσεις του Γάλατος στον Κήπο

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λαχανικά όπως ντομάτες, πιπεριές και κολοκυθάκια. Χρησιμοποιήστε το αραιωμένο (50% γάλα και 50% νερό) για να ποτίσετε τα φυτά γύρω από τη βάση τους ή ψεκάστε τα φύλλα.

Απολυμαντικό

Αντί να χρησιμοποιήσετε ένα τοξικό διάλυμα χλωρίνης για να απολυμάνετε τα κλαδευτήρια και τα ψαλίδια, βουτήξτε τα στο γάλα για να τα απολυμάνετε. Το γάλα εμποδίζει ακόμη και τη μετάδοση πολλών ασθενειών ντομάτας, όπως ο ιός του μωσαϊκού του καπνού. Επιπλέον, τα εργαλεία δεν διαβρώνονται ούτε σκουριάζουν τόσο πολύ όταν καθαρίζονται με γάλα.

Μυκητοκτόνο

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία για την καταπολέμηση μυκητιακών ασθενειών όπως η μούχλα. Ο ψεκασμός ενός αραιωμένου μίγματος στην επιφάνεια των φύλλων μειώνει την ευαισθησία τους σε μυκητιασική προσβολή.

Δείτε ακόμη Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Γιαούρτι στις κηπουρικές Εργασίες;

Αντιμετώπιση μαύρων κηλίδων σε τριαντάφυλλα

Τα τριαντάφυλλα είναι ευαίσθητα σε μαύρες κηλίδες. Ένας τρόπος αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος είναι ο ψεκασμός τους με αραιωμένο αγελαδινό γάλα. Ο λόγος για τον οποίο είναι τόσο αποτελεσματικό είναι ότι περιέχει λακτοφερίνη, ένα ισχυρό βακτηριοκτόνο και μυκητοκτόνο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Εδαφοβελτιωτικό

Το γάλα βοηθά τα φυτά να έχουν υγιή ανάπτυξη και παραμείνουν απαλλαγμένα από ασθένειες ακόμη και παρουσία εποχιακών παθογόνων και καταστροφικών εντόμων του χώματος. Επιπλέον, η εφαρμογή γάλακτος ενισχύει την ικανότητα του χώματος να απορροφά αέρα και νερό.

Αντιμετώπιση ανεπάρκειας ασβεστίου

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αντιμετώπιση το σάπισμα της ντομάτας που προκαλείται από την έλλειψη μεταφοράς ασβεστίου στο φυτό από το χώμα.

Απώθηση εντόμων με μαλακό σώμα όπως οι αφίδες

Το γάλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση των αφιδών.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης 7 Απίθανες Χρήσεις του Listerine στον Κήπο

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.6 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

συμβουλές από μακιγιέρ διασημοτήτων,συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,lifestyle

10 Συμβουλές από Μακιγιέρ Διασημοτήτων

συμβουλές ομορφιάς,ομορφιά,φροντίδα προσώπου,φροντίδα σώματος,φροντίδα μαλλιών

10 Συμβουλές Ομορφιάς που Μάλλον Δεν Γνωρίζετε