in , , , , ,

Τα Αυγά Είναι Υγιεινά και Θρεπτικά για Κατανάλωση, Σύμφωνα με Διαιτολόγους και Μελέτες

αυγά,διατροφή,υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,
αυγά,διατροφή,υγεία,συμβουλές διατροφής,συμβουλές υγείας,

Τα αυγά μπορούν να αποτελούν μέρος μιας υγιεινής διατροφής και δεν ενέχουν σημαντικούς κινδύνους για την υγεία της καρδιάς, λένε οι διαιτολόγοι. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως πρωτεΐνες, βιταμίνες Β και μέταλλα όπως σίδηρος και σελήνιο. Σύμφωνα με έρευνες υπάρχει ελάχιστος λόγος ανησυχίας για το λίπος και τη χοληστερόλη στα αυγά εφόσον καταναλώνονται με μέτρο. Υπάρχουν καλοί λόγοι για να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας, χάρη στα σημαντικά οφέλη για τον εγκέφαλο, το ανοσοποιητικό σύστημα και την υγεία των μυών σας. Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Τρώτε Πολλά Αυγά

Δεν χρειάζεται να φοβάστε την υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά των αυγών.

Getty

Τα αυγά είναι μερικές φορές αμφιλεγόμενα επειδή είναι πλούσια σε λίπος, προκαλώντας φόβους ότι θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα χοληστερόλης ή να αυξήσουν το βάρος σας.

Ωστόσο, έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι έχουν ελάχιστους λόγους ανησυχίας. Τα αυγά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε χοληστερόλη, αλλά μπορεί στην πραγματικότητα να συμβάλλουν σε υγιή επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα σας, σύμφωνα με μελέτες.

Ως αποτέλεσμα, οι διαιτολόγοι λένε ότι είναι απολύτως υγιεινό να τρώτε τακτικά αυγά και είναι επίσης μια πλούσια πηγή διατροφής.

Εάν ανησυχείτε για τη χοληστερόλη ή έχετε παράγοντες κινδύνου όπως ο διαβήτης, μια εναλλακτική είναι να τρώτε όχι περισσότερο από ένα αυγό την ημέρα, κατά μέσο όρο ή μόνο το ασπράδι του αυγού, το οποίο είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και χαμηλό σε λιπαρά.

Τα αυγά είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης.

dusanpetkovic/Getty Images

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της κατανάλωσης αυγών είναι ότι αποτελούν μια καλή πηγή πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών και στη ρύθμιση της όρεξης. Ένα μεγάλο αυγό περιέχει 6 γραμμάρια πρωτεΐνης και περίπου 78 θερμίδες, σύμφωνα με το USDA.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Η πρωτεΐνη είναι ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό για την επιδιόρθωση των ιστών και απαραίτητη για να βοηθήσει τους μύες να γίνουν μεγαλύτεροι και πιο δυνατοί μετά την άσκηση. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη επιδιόρθωση των μυών.

Η λήψη αρκετής πρωτεΐνης μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, καθώς οι τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες μπορούν να σας κάνουν να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και επίσης να τονώσουν το μεταβολισμό.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε 2 Αυγά την Ημέρα

Τα αυγά είναι πλούσια σε χολίνη, ένα απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για έναν υγιή εγκέφαλο.

Catherine Falls Commercial/Getty Images

Τα αυγά μπορούν να βοηθήσουν στην υποστήριξη της υγείας του εγκεφάλου, καθώς είναι πλούσια σε μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται χολίνη, η οποία βρίσκεται επίσης στο άπαχο κρέας, τους ξηρούς καρπούς και ορισμένα πράσινα λαχανικά.

Η χολίνη είναι απαραίτητη για το νευρικό σύστημα, επηρεάζοντας τη διάθεση και τη μνήμη και οι περισσότεροι άνθρωποι δεν την καταναλώνουν αρκετά.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς και για τα βρέφη και τα παιδιά, για την υγιή ανάπτυξη και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου αναπτυξιακών προβλημάτων.

Τα αυγά είναι γεμάτα με βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης D.

Tomekbudujedomek/Getty Images

Οι διαιτολόγοι συστήνουν συχνά τα αυγά ως μια προσβάσιμη πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Β, της βιταμίνης D και της βιταμίνης Ε.

Τα αυγά είναι ένα από τα λίγα τρόφιμα που περιέχουν φυσικά βιταμίνη D, η οποία είναι σημαντική για γερά οστά και ένα υγιές ανοσοποιητικό σύστημα, με ένα αυγό να παρέχει περίπου το 16% της ημερήσιας συνιστώμενης ποσότητας.

Ένα μόνο αυγό περιέχει επίσης περισσότερο από το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης Β12, η οποία είναι σημαντική για τη διατήρηση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και των νευρικών κυττάρων.

Μπορείτε επίσης να φάτε αυγά για να πάρετε περισσότερη βιταμίνη Ε, ένα αντιοξειδωτικό για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου και του δέρματος, και το λίπος από τα αυγά βοηθά στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Τα αυγά μπορούν να σας βοηθήσουν να λάβετε περισσότερο σίδηρο και άλλα μέταλλα στη διατροφή σας.

ATU Images/Getty Images

Άλλα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στα αυγά περιλαμβάνουν σίδηρο, σελήνιο και ψευδάργυρο.

Ο σίδηρος είναι σημαντικός για την υγεία του αίματος και η έλλειψή του στη διατροφή σας μπορεί να οδηγήσει σε παρενέργειες όπως κόπωση, ρίγη και ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Το σελήνιο βοηθά στη ρύθμιση των ορμονών και υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και ένα αυγό προσφέρει το 28% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης.

Ο ψευδάργυρος παίζει ρόλο στην υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, καθώς και στη διάθεση και τη μνήμη.

Τα αυγά περιέχουν επίσης ίχνη άλλων μετάλλων όπως κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

πηγή

Δείτε επίσης Οι Μεγαλύτερες Διαφορές Μεταξύ 10 Ειδων Γάλακτος και Ποιο Πρέπει να Πίνετε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 4.7 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

7 Χρήσεις του Γάλακτος που Μπορεί να Σώσουν την Ημέρα σας

Φλοράλ Διακόσμηση Σαλονιού: 35 Ρομαντικές Ιδέες

Φλοράλ Διακόσμηση Σαλονιού: 35 Ρομαντικές Ιδέες