in , , , , ,

Τι Μπορεί να Συμβεί εάν Τρώτε Πολλά Αυγά

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα αυγά έχουν πολλά οφέλη για την υγεία λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών τους, όπως πρωτεΐνη και ωμέγα-3 οξέα. Ωστόσο, νέα έρευνα δείχνει ότι η υπερκατανάλωση αυγών μπορεί να μην είναι το καλύτερο για την υγεία σας. Τι θα Συμβεί αν Σταματήσετε να Πίνετε Καφέ για έναν Μήνα

Τα αυγά από μόνα τους μπορεί να προκαλέσουν δυσκοιλιότητα.

brightside

Τα αυγά έχουν άφθονη πρωτεΐνη, αλλά δεν έχουν φυτικές ίνες, οι οποίες βοηθούν την πέψη. Η έλλειψη φυτικών ινών οδηγεί σε δυσκοιλιότητα, επομένως εάν τρώτε μόνο αυγά, μπορεί να έχετε μια άβολη εμπειρία στην τουαλέτα. Γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα να τα ανακατεύετε με τροφές υψηλής περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως σπανάκι και ντομάτες.

Τα αυγά μπορεί να μειώσουν τις πιθανότητες να ζήσετε περισσότερο.

brightside

Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η πλήρης αφαίρεση των αυγών από τη διατροφή σας μπορεί να σας κάνει να ζήσετε περισσότερο, καθώς ο κρόκος του αυγού έχει υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Σε οποιαδήποτε ηλικία, εάν τρώτε περισσότερα αυγά, μπορεί να αυξήσετε αυτόν τον κίνδυνο – αλλά εάν τρώτε λιγότερο από ένα αυγό κάθε εβδομάδα, μπορεί να είστε ασφαλείς.

Ωστόσο, υπάρχει πάντα μια λύση για τη διατήρηση μιας υγιεινής διατροφής – μπορείτε ακόμα να πάρετε την πρωτεΐνη σας αντικαθιστώντας τον κρόκο του αυγού με φυτικές τροφές, ψάρια, ξηρούς καρπούς, ζυμαρικά και ψωμί.

Δείτε ακόμη Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Τα αυγά μπορεί να προκαλέσουν ακμή και σπυράκια.

© depositphotos.com

Η ακμή προκαλείται από υψηλά επίπεδα ορμονών προγεστερόνης, με τις οποίες είναι γεμάτα τα αυγά. Φυσικά, το σώμα παράγει αυτές τις ορμόνες από μόνο του, αλλά τρώγοντας αυγά, απλώς προσθέτετε επιπλέον ορμόνες στο σώμα σας.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Έτσι, αν ξαφνικά δείτε κάποια εξανθήματα στο δέρμα, τότε πρέπει να προσέξετε πόσο συχνά καταναλώνετε αυγά. Ωστόσο, εάν τρώτε αυγά σε τακτική βάση και δεν παρατηρείτε την εμφάνιση ακμής, αυτό πιθανότατα οφείλεται στο ότι δεν έχετε φάει τόσα πολλά.

Η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων.

brightside

Γενικά, οι υγιείς άνθρωποι μπορούν να τρώνε περίπου 7 αυγά την εβδομάδα χωρίς να βλάψουν την καρδιά τους και η κατανάλωση αυτών των πολλών αυγών μπορεί ακόμη και να είναι καλό για να μειώσετε τις πιθανότητες εγκεφαλικού ή να βελτιώσετε την όρασή σας.

Ωστόσο, εάν πάσχετε από πάθηση, όπως ο διαβήτης, η κατανάλωση πολλών αυγών μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιακής νόσου. Μια μελέτη διαπίστωσε μάλιστα ότι οι άνδρες που τρώνε περισσότερα από ένα αυγά κάθε μέρα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν αυτή την πάθηση – επομένως καλό είναι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στη διατροφή σας.

Τα αυγά μπορεί να σας φουσκώσουν.

brightside

Τα αυγά μπορεί να είναι ένα εξαιρετικό πρωινό γεύμα για μερικούς, αλλά όχι τόσο εάν είστε ευαίσθητοι σε ορισμένες τροφές ή έχετε δυσανεξία. Αν αναρωτιέστε γιατί φουσκώνετε ή έχετε αέρια μετά την κατανάλωση αυγών, είναι καλύτερο να κάνετε ένα τεστ αλλεργίας πριν συνεχίσετε την κατανάλωση αυγών κάθε πρωί.

Η δυσανεξία στο αυγό βασικά σημαίνει ότι δεν μπορείτε να αφομοιώσετε σωστά ένα συγκεκριμένο στοιχείο στο αυγό και μπορεί να μην έχετε ένα συγκεκριμένο ένζυμο στο σώμα σας που να μπορεί να το διασπάσει. Αυτό δεν σας προκαλεί μόνο πρήξιμο, αλλά μπορείτε επίσης να αισθανθείτε πόνο στο στομάχι, πονοκεφάλους και ένταση.

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 1.6 / 5. Αξιολογήσεις: 7

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προϊόν υπό τον φόβο έκρηξης. Αν το έχετε αγοράσει μην το χρησιμοποιήσετε. Πλήρη επιστροφή χρημάτων

Η ΙΚΕΑ ανακαλεί προϊόν υπό τον φόβο έκρηξης. Αν το έχετε αγοράσει μην το χρησιμοποιήσετε. Πλήρη επιστροφή χρημάτων

σημάδια ευτυχίας,περίεργα,συμβουλές ευτυχίας

6 Σημάδια ότι Είστε Ευτυχισμένοι Σύμφωνα με την Επιστήμη