in , ,

Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

οφέλη μελιού,κατάναλωση μελιού πριν τον ύπνο,συμβουλές υγείας,υγεία
Τι θα Συμβεί εάν Τρώτε Μέλι πριν Κοιμηθείτε

Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση του κρυολογήματος και την ενυδάτωση του δέρματος, οι επιστήμονες το αποκαλούν υπερτροφή λόγω των πολλών άλλων ιδιοτήτων του. Ο συνδυασμός του με φαγητό είναι νόστιμο και υγιεινό, αλλά αν καταναλώσετε μόνο μια κουταλιά πριν κοιμηθείτε θα εκπλαγείτε από τα θαύματα που θα αρχίσετε να βλέπετε στο σώμα σας. Τι θα Συμβεί εάν Αρχίσετε να Τρώτε Μέλι Καθημερινά

Ένας καλός βραδινός ύπνος

© Shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το μέλι περιέχει μια θρεπτική ουσία που ονομάζεται τρυπτοφάνη, μια ορμόνη που σας βοηθά να χαλαρώσετε και δίνει στο σώμα σας το σήμα ότι «ήρθε η ώρα να πάτε για ύπνο». Αν και το σώμα χρειάζεται αυτό το αμινοξύ, δεν το παράγει φυσικά και μπορούμε να το αποκτήσουμε μέσω της διατροφής καταναλώνοντας προϊόντα όπως το μέλι.

Μερικές φορές ξυπνάμε στη μέση της νύχτας. Αυτό συμβαίνει επειδή, κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος χρειάζεται μια ουσία που ονομάζεται γλυκογόνο και προκαλεί τα επινεφρίδια που βρίσκονται στα νεφρά να εκτοξεύουν αδρεναλίνη και κορτιζόλη, που δεν σας αφήνουν να κοιμηθείτε. Ευτυχώς, το μέλι περιέχει γλυκογόνο, επομένως η κατανάλωση του πριν από τον ύπνο θα σας βοηθήσει να αποφύγετε αυτή την έκρηξη αδρεναλίνης και να εξασφαλίσετε έναν καλό ύπνο.

Θα σας βοηθήσει να μειώσετε την αρτηριακή πίεση.

© Pixabay.com, © Enoc vt / Wikimedia Commons

Δεδομένου ότι η υψηλή αρτηριακή πίεση είναι ένας παράγοντας που συμβάλλει σε σημαντικό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, η διατήρηση της μέτριας και σταθερής είναι ένα καλό μέτρο για την αποφυγή καρδιακών επιπλοκών. Το μέλι περιέχει αντιοξειδωτικές ενώσεις που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση, καθιστώντας μια κουταλιά μέλι το βράδυ έναν καλό τρόπο για την πρόληψη της υπέρτασης.

Θα μειώσετε τα τριγλυκερίδια.

© Depositphotos.com

Τα τριγλυκερίδια είναι ένας τύπος λίπους που υπάρχει στο αίμα. Ένα υψηλό επίπεδο τριγλυκεριδίων σημαίνει κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και διαβήτη. Ευτυχώς, το μέλι συνδέεται με τη μείωση του επιπέδου των τριγλυκεριδίων στο σώμα. Τα μεταμορφώνουν σε καλούς συμμάχους που καθαρίζουν το αίμα από το περιττό λίπος.

Δείτε ακόμη Γιαούρτι με μέλι και σώθηκες: Η ατρόμητη δίαιτα που θα σας διώξει 7 κιλά σε 10 μέρες

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Θα τονώσει το ανοσοποιητικό σύστημα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μέλι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριακούς παράγοντες που βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, καθιστώντας το πιο δυνατό στην καταπολέμηση λοιμώξεων που προκαλούνται από μικροοργανισμούς όπως βακτήρια, μύκητες και πολυάριθμους ιούς. Εκτός από το να το καταναλώνετε κάθε βράδυ για να αυξήσετε τη φυσική σας άμυνα, μπορεί επίσης να εφαρμοστεί σε πληγές για να αφήσετε αυτά τα αντιβακτηριακά στοιχεία να λειτουργήσουν υπέρ σας.

Το σώμα θα αρχίσει να καίει λίπος πιο γρήγορα.

© Depositphotos.com

Το μέλι αυξάνει τον μεταβολισμό παράγοντας μια θερμογόνο δράση στο σώμα. Αυτό σημαίνει ότι ενισχύει την κυκλοφορία που αυξάνει λίγο τη θερμοκρασία του σώματός σας, βοηθώντας σας να κάψετε λίπος χωρίς μεγάλη προσπάθεια.

Καταπολέμηση του βήχα.

Το μέλι είναι ένα φυσικό αντιφλεγμονώδες. Έτσι, καταναλώνοντας μια κουταλιά της σούπας μέλι αναμεμειγμένο με ζεστό νερό κάθε βράδυ, μπορείτε να ελαχιστοποιήσετε τον ερεθισμό στο λαιμό και να αποφύγετε τον βήχα. Επιπλέον, το μέλι είναι ένα καλό αντιβιοτικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση τυχόν βακτηρίων που καταλήγουν στο λαιμό σας.

Καθημερινή αντιγηραντική προστασία.

© Depositphotos.com

Η καλύτερη φυσική μέθοδος για να επιβραδυνθεί η γήρανση είναι η κατανάλωση αντιοξειδωτικών και το μέλι είναι γεμάτο με αυτά. Είναι πάντα καλή ιδέα να ενυδατώνετε και να εφαρμόζετε θρεπτικούς ορούς στο δέρμα σας, αλλά η κατανάλωση μελιού κάθε βράδυ πριν κοιμηθείτε θα σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα σημάδια γήρανσης από μέσα.

Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε την κατάθλιψη.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Το μέλι περιέχει πολυφαινόλη, μια οργανική χημική ουσία που βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης καταπολεμώντας το οξειδωτικό στρες στα εγκεφαλικά κύτταρα. Εάν θέλετε να διατηρήσετε την ψυχολογική σας υγεία και να ξυπνήσετε με κίνητρο, η κατανάλωση μελιού κάθε βράδυ θα σας βοηθήσει σε αυτό.

Δείτε επίσης Μέλι και κανέλα… το γιατρικό!

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 2.3 / 5. Αξιολογήσεις: 3

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

τζάκια με τούβλα,ιδέες για τζάκια με τούβλα,διακόσμηση σπιτιού,ιδεές διακόσμησης σπιτιού

35 Ιδέες για Τζάκια με Τούβλα

τάσεις ανακαίνισης 2022,ανακαίνιση σπιτιού 2022,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

7 Νέες Τάσεις Ανακαίνισης Σπιτιού και 60 Ιδέες