in , , ,

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

γλουτένη,κόψιμο γλουτένης,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας
Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Πιστεύεται ότι τα άτομα με κοιλιοκάκη δεν πρέπει να καταναλώνουν γλουτένη, καθώς είναι επικίνδυνη για την υγεία τους. Αλλά, παραδόξως, τα άτομα που δεν έχουν αυτή την πάθηση μπορεί επίσης να ωφεληθούν από το να κόψουν ή να περιορίσουν τη γλουτένη από τα καθημερινά τους γεύματα. 9 Σημάδια που Δείχνουν οτι Έχετε Δυσανεξία στη Γλουτένη

Μπορεί να ανακουφιστείτε από τη δυσκοιλιότητα.

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

Τα άτομα που είναι ευαίσθητα στη γλουτένη μπορεί να έχουν διαφορετικές διαταραχές στο πεπτικό τους σύστημα. Κάποιοι έχουν διάρροια, αλλά κάποιοι έχουν δυσκοιλιότητα. Αυτό συμβαίνει επειδή η γλουτένη μπορεί να προκαλέσει κακή απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, σύμφωνα με τους ερευνητές. Οι διαιτολόγοι συμβουλεύουν τα άτομα που έχουν συχνή δυσκοιλιότητα να ελέγχουν αν έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.

Τα αέρια και το φούσκωμα μπορεί να μην σας απασχολούν πια.

Μπορεί μερικές φορές να αισθάνεστε άρρωστοι μετά την κατανάλωση γλουτένης, ακόμα κι αν δεν έχετε διαταραχές του ανοσοποιητικού, ισχυρίζονται οι επιστήμονες. Μπορεί να νιώθετε πρήξιμο ή αέρια. Μπορεί να σημαίνει ότι το σώμα σας δεν είναι πολύ φιλικό προς τη γλουτένη. Εάν συμβεί αυτό, μπορεί να βρείτε ανακούφιση ακολουθώντας μια διατροφή χωρίς γλουτένη. Αλλά θα πρέπει να το συζητησετε με έναν διαιτολόγο που θα είναι σε θέση να συμβουλεύσει τη σωστή διατροφή για τις ανάγκες σας.

Μπορεί να απαλλαγείτε από την ομίχλη του εγκεφάλου.

Μερικές φορές, μπορεί να έχουμε ένα θολό μυαλό, και συχνά τείνουμε να κατηγορούμε διάφορους παράγοντες, όπως το άγχος ή η έλλειψη ύπνου. Αλλά οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι ο λόγος για την ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η γλουτένη που υπάρχει στο φαγητό σας. Ωστόσο, αυτό φαίνεται να ισχύει μόνο για άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη στα γονίδιά τους, επομένως η ομίχλη του εγκεφάλου μπορεί να είναι το πρώτο σύμπτωμα για το οποίο πρέπει να μιλήσετε με έναν γιατρό.

Δείτε ακόμη 8 Μύθοι για τη Γλουτένη

Μπορεί να συλλάβετε πιο εύκολα.

Η γλουτένη μπορεί να είναι η αιτία για ανεξήγητη υπογονιμότητα, υποστηρίζουν οι επιστήμονες. Ένας από τους λόγους για τους οποίους ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να συλλάβουν μπορεί να οφείλεται στην ευαισθησία τους στη γλουτένη και μπορεί να μην υποθέσουν ποτέ ότι την έχουν μέχρι να υποβληθούν σε εξετάσεις για αυτήν. Μελέτες έχουν επίσης βρει ότι η δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να ευθύνεται όταν πρόκειται για αποβολή.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Μπορεί να αντιμετωπίζετε λιγότερες εναλλαγές της διάθεσης και να αισθάνεστε λιγότερο κατάθλιψη.

Οι επιστήμονες έχουν αποδείξει ότι υπάρχει ένας συγκεκριμένος σύνδεσμος εντέρου-εγκεφάλου στο σώμα μας. Ο τρόπος που νιώθουμε μπορεί στην πραγματικότητα να προκληθεί από αυτό που είχαμε στα πιάτα μας νωρίτερα. Αν κόψετε τη γλουτένη, μπορεί να αγχώνεστε λιγότερο και οι εναλλαγές της διάθεσής σας μπορεί να εξαφανιστούν, συμφωνα με τους επιστήμονες.

Μπορεί να αποφύγετε να έχετε «πρόσωπο γλουτένης».

Το πρόσωπο γλουτένη είναι όταν στον καθρέφτη βλέπετε πρησμένα κόκκινα μάγουλα, σκούρες κηλίδες μελάγχρωσης ή κηλίδες γύρω από το πηγούνι. Μερικές φορές, ένα άτομο που είναι ευαίσθητο στη γλουτένη μπορεί να εμφανίσει έξαψη του προσώπου, το οποίο μπορεί να είναι αποτέλεσμα ξαφνικής πτώσης της αρτηριακής πίεσης και οι επιστήμονες το συνδέουν με αλλεργία στη γλουτένη.

Οι 5 αισθήσεις σας μπορεί να αλλάξουν προς το καλύτερο.

Όταν είστε ευαίσθητοι στη γλουτένη, οι αισθήσεις σας μπορεί επίσης να αλλάξουν. Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν προβλήματα με την αίσθηση της ακοής, της γεύσης και της όσφρησης. Το κόψιμο της γλουτένης μπορεί να οδηγήσει σε βελτιώσεις στη γεύση και την όσφρηση εάν ένα άτομο είναι ευαίσθητο σε αυτήν, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

πηγή φωτό

Δείτε επίσης Πως να Αντιμετωπίσετε τη Δυσκοιλιότητα στο Σπίτι

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

ρουστίκ διακόσμηση,ιδέες ρουστίκ διακόσμησης,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

Τι Είναι η Ρουστίκ Διακόσμηση – 35 Ιδέες

οφέλη σκύλου,σκύλος και μακροζωία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα

Ο Σκύλος σας Μπορεί να σας Βοηθήσει να Ζήσετε Περισσότερο