in , , ,

Ο Σκύλος σας Μπορεί να σας Βοηθήσει να Ζήσετε Περισσότερο

οφέλη σκύλου,σκύλος και μακροζωία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα
οφέλη σκύλου,σκύλος και μακροζωία,συμβουλές υγείας,υγεία,περίεργα

Πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή ενός σκύλου κάνει θαύματα για την ευεξία, την εμφάνιση και το προσδόκιμο ζωής του ιδιόκτητή του. 14 Τυπικά Λάθη που Κάνουν Πολλοί Ιδιοκτήτες Κατοικίδιων

Μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε 10 χρόνια νεότεροι.

© TanyaLovus/shutterstock.com

Η κατοχή ενός σκύλου μπορεί να σας κάνει πιο υγιείς και σε φόρμα, αλλά οι ερευνητές βρήκαν έναν άλλο τρόπο για να μετρήσουν τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει ένας σκύλος στη ζωή κάποιου. Ανακάλυψαν ότι όσοι έχουν σκυλιά άνω των 65 ετών δείχνουν 10 χρόνια νεότεροι από την πραγματική τους ηλικία.

Μπορεί να τονώσει την αυτοεκτίμησή σας.

brightside

Οι ιδιοκτήτες σκύλων που έχουν ισχυρό δεσμό με τα κατοικίδιά τους τείνουν να έχουν υψηλότερα επίπεδα ενσυναίσθησης και αυτοεκτίμησης από εκείνους που δεν έχουν σκύλο. Επιπλέον, το να έχουν ένα χνουδωτό σύντροφο τριγύρω τους έκανε λιγότερο αγχωμένους και πιο χαρούμενους.

Μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιας νόσου.

brightside

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι ιδιοκτήτες σκύλων που κάνουν βόλτα μαζί τους τακτικά έχουν κατά το ένα τρίτο λιγότερες πιθανότητες να πάσχουν από διαβήτη. Επιπλέον, η έρευνα δείχνει ότι εάν τα παιδιά με αλλεργίες μεγαλώσουν με ένα σκύλο από τη γέννησή τους, είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν έκζεμα και άσθμα.

Δείτε ακόμη Επίθεση σκύλου: 6 πράγματα για να προστατευτείτε – Τι πρέπει να κάνετε – Προσοχή μην τον χτυπήσετε

Μπορεί να σας κρατήσει σε φόρμα.

© SAJE/shutterstock.com, © SAJE/shutterstock.com

Ποιος θέλει να πάει μια βόλτα όταν βρέχει; Πολλοί άνθρωποι θα έλεγαν όχι. Αλλά οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να βγάζουν βόλτα τους συντρόφους τους σε καθημερινή βάση. Μια μελέτη δείχνει ότι το να έχετε σκύλο σας κάνει να περπατάτε 22 λεπτά περισσότερο την ημέρα, ενώ μια άλλη διαπίστωσε ότι οι πιθανότητες οι ιδιοκτήτες σκύλων να έχουν καλύτερη φυσική κατάσταση από αυτούς που δεν έχουν.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του άγχους.

brightside

Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατοχή ενός σκύλου μπορεί να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το καθημερινό άγχος και να αυξήσετε τη διάθεσή σας. Επιπλέον, μια άλλη μελέτη δείχνει ότι το άγγιγμα, το χάιδεμα ή το αγκάλιασμά του μπορεί να σας ηρεμήσει γρήγορα εάν έχετε άγχος ή στρες.

Μπορεί να απελευθερώσει ορμόνες ευτυχίας.

brightside

Το να βρίσκεστε κοντά με σκύλους μπορεί να σας βοηθήσει να απελευθερώσετε τις ορμόνες που σας κάνουν χαρούμενους, όπως η ωκυτοκίνη, η σεροτονίνη και η ντοπαμίνη. Αυτές οι ορμόνες είναι γνωστό ότι σας κρατούν χαρούμενους, χωρίς άγχος και νέους.

Μπορεί να διευρύνει το προσδόκιμο ζωής σας.

© Rawpixel.com/shutterstock.com

Μελέτες δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες σκύλων ζουν περισσότερο κατά μέσο όρο από τους μη ιδιοκτήτες σκύλων. Επιπλέον, αν ζουν μόνοι, συχνά αναρρώνουν γρηγορότερα από σοβαρές κρίσεις υγείας, όπως καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά, χάρη στους τετράποδους φίλους τους.

Δείτε επίσης 6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

γλουτένη,κόψιμο γλουτένης,διατροφή,συμβουλές διατροφής,υγεία,συμβουλές υγείας

Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γλουτένη

11 Παιδιά Διασημοτήτων που Είναι Σχεδόν Αντίγραφα των Γονιών τους

11 Παιδιά Διασημοτήτων που Είναι Σχεδόν Αντίγραφα των Γονιών τους