in , ,

6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία

ιαπωνικά μυστικά μακροζωίας,ιαπωνικά μυστικά υγείας,συμβουλές υγείας,υγεία
6 Ιαπωνικά Μυστικά για Μακροζωία και Υγεία

Η Ιαπωνία βρίσκεται στην 1η θέση στο προσδόκιμο ζωής παγκοσμίως. Ωστόσο, το κύριο πράγμα δεν είναι απλώς να ζήσετε πολύ, αλλά να ζήσετε ευτυχισμένοι και με υγιή τρόπο. Οι Ιάπωνες έχουν μερικά μυστικά για να ζουν περισσότερο και με υγιή τρόπο. Πώς η Κατανάλωση Ρυζιού Προσφέρει Μακροζωία στους Ιάπωνες

Όσο μικρότερη μερίδα φαγητού τόσο το καλύτερο.

© Depositphotos.com

Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι οι μικρότερες μερίδες οδηγούν σε πιο αργό φαγητό. Έτσι, πραγματικά θα καταλάβετε καλύτερα αν είστε ήδη χορτάτοι ή όχι. Δώστε προτεραιότητα σε πολλά μικρά πιάτα αντί για ένα μεγάλο. Μπορεί να σας βοηθήσει να μην τρώτε υπερβολικά και, ως αποτέλεσμα, να διατηρήσετε ένα υγιές βάρος.

Φάτε μέχρι να χορτάσετε κατά 80%.

© Depositphotos.com

Το να τρώτε πολύ γρήγορα δεν συνιστάται γιατί χρειάζονται περίπου 20 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζετε να τρώτε για να στείλει ο εγκέφαλός σας σήματα πληρότητας. Οι Ιάπωνες γνωρίζουν αυτό το γεγονός και χρησιμοποιούν έναν απλό κανόνα: τρώτε μόνο μέχρι να χορτάσετε το 80% ή μόλις 8 στα 10 μέρη του γεύματός σας. Δεν χρειάζεται να πετάξετε το υπόλοιπο φαγητό, απλά πάρτε το μαζί σας ή βάλτε το στο ψυγείο.

Καταναλώστε ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και 0,9 γραμμάρια αλάτι.

© Depositphotos.com

Το Ναγκάνο είναι μια από τις πιο υγιής περιοχές της Ιαπωνίας. Η διάρκεια ζωής εκεί είναι περίπου 80-87 χρόνια. Μια έρευνα διαπίστωσε ότι οι κάτοικοί του κατανάλωναν κατά μέσο όρο 0,9 γραμμάρια αλατιού και μόνο ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρικό λάδι.

Δείτε ακόμη Γιατί οι Ιάπωνες Δεν Πίνουν Νερό με τα Γεύματα

Προτιμούν το περπάτημα από την άσκηση.

© Depositphotos.com

Είναι γνωστό ότι στους Ιάπωνες αρέσει να παραμένουν ενεργοί όλη τους τη ζωή. Ένα από τα αγαπημένα τους αθλήματα είναι το περπάτημα. Μπορούν ακόμα να συνομιλούν κατά τη διάρκεια της, επομένως είναι ένας συνδυασμός κέρδους και ευχαρίστησης.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Φάτε τόφου.

© Depositphotos.com

Το τόφου είναι επίσης ένα χαρακτηριστικό γνώρισμα της ιαπωνικής διατροφής. Δεν είναι απλώς vegan, αλλά διατηρεί το δέρμα ελαστικό, ώστε να φαίνεται νεότερο. Επιπλέον, το μειώνει τον κίνδυνο καρδιοπαθειών και καρκίνου και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους (αν δεν το παρακάνετε με άλλο είδος τροφής).

Κάντε μπάνια ή ντους με ατμό.

© Depositphotos.com

Το τελετουργικό ενός ατμόλουτρου δεν είναι απλώς χαλαρωτικό αλλά κάνει καλό και στην υγεία. Κάτι ακόμα — πρέπει να χρησιμοποιείτε αιθέρια έλαια που βοηθούν το δέρμα. Προσέξτε να μην μείνετε πολύ διαφορετικά μπορεί να υπερθερμανθείτε. Ο καλύτερος δείκτης της τέλειας θερμοκρασίας είναι το ίδιο σας το σώμα. Πρώτα και κύρια, πρέπει να είναι ευχάριστη.

Δείτε επίσης 6 Μυστικά Μακροζωίας που Μπορούμε να Υιοθετήσουμε από τους Ιάπωνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

βρώμικα σημεία σπιτιού,καθαρισμός σπιτιού,συμβουλές καθαρισμού,χρήσιμα

Τα 7 πιο Βρώμικα Σημεία στο Σπίτι Σύμφωνα με τους Ειδικούς

Κοντά μαλλιά: 40 κουρέματα σε μοντέρνο στιλ που μεταμορφώνουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας

Κοντά μαλλιά: 40 κουρέματα σε μοντέρνο στιλ που μεταμορφώνουν την εμφάνιση κάθε γυναίκας