in , ,

6 Διατροφικές Συνήθειες με τις οποίες Παραμένουν οι Γιαπωνέζες Αδύνατες

γιαπώνεζικες διατροφικές συνήθειες,συμβουλές διατροφής,διατροφή,ομορφιά,συμβουλές ομορφιάς
6 Διατροφικές Συνήθειες για να Παραμένουν οι Γιαπωνέζες Αδύνατες

Οι Γιαπωνέζες θεωρούνται από τις πιο όμορφες και κομψές στον κόσμο. Στα 30 μοιάζουν σαν να είναι 18, στα 40 σαν 25 και ζουν περισσότερο. Παραμένουν αδύνατες χάρη στα μυστικά της ιαπωνικής διατροφής και του τρόπου ζωής. Πώς η Κατανάλωση Ρυζιού Προσφέρει Μακροζωία στους Ιάπωνες

Πλούσια και ισορροπημένη διατροφή

© ar.jal

Είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι Ιάπωνες τρώνε μόνο σούσι. Η διατροφή τους είναι, στην πραγματικότητα πολύ διαφορετική. Προτιμούν ψάρια, φύκια, λαχανικά, σόγια, ρύζι, φρούτα και πράσινο τσάι. Η ιαπωνική διατροφή είναι ευπροσάρμοστη και ισορροπημένη και στερείται σχεδόν πολλών θερμίδων και πρόχειρων φαγητών.

Η φρεσκάδα και η συνάφεια με την εποχή έχουν μεγάλη σημασία και συνήθως καταναλώνουν εποχιακά προϊόντα. Τα εποχιακά ψάρια είναι επίσης προτιμότερα. Ο καιρός είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας: το χειμώνα, οι Ιάπωνες παραδοσιακά καταναλώνουν κρέας, ψάρι και ζεστά ροφήματα και σούπες, ενώ στη ζέστη του καλοκαιριού προτιμούν κρύες σούπες, θαλασσινά, κρύο ράμεν και σαλάτες.

Μέθοδοι μαγειρέματος

© galitravel

Οι Ιάπωνες παραδοσιακά μαγειρεύουν το φαγητό τους γιαχνί, ψητο στη σχάρα, στον ατμό ή τηγανητά σε ειδικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι. Τα λαχανικά κόβονται σε φέτες έτσι ώστε να φαίνονται καλύτερα και να μαγειρεύονται πιο γρήγορα. Το πλεονέκτημα τέτοιων μεθόδων είναι ότι οι τροφές διατηρούν μεγάλο μέρος των θρεπτικών τους ιδιοτήτων.

Ο ζωμός λαχανικών είναι μια δημοφιλής βάση για πολλά πιάτα. Οι Γιαπωνέζες είναι πολύ προσεκτικές με τα μπαχαρικά, ώστε το φαγητό να είναι ελαφρύ χωρίς υπερβολική επιβάρυνση στο στομάχι, το συκώτι και τα νεφρά. Η ουσία της ιαπωνικής κουζίνας είναι να τονίζει τη φυσική ομορφιά, το χρώμα και τη γεύση.

Η κουλτούρα του φαγητού

© shashinki

Το φαγητό είναι επίσης ένα τελετουργικό στην Ιαπωνία. Τρώνε αργά, μικρές μπουκιές και οι μερίδες και τα πιάτα είναι μικρά. Προσπαθούν να διατηρήσουν τη φυσική γεύση και εμφάνιση του φαγητού και έτσι σπάνια το διακοσμούν. Κάθε φαγητό έχει το δικό του πιάτο και δεν είναι ποτέ γεμάτο μέχρι το χείλος. Έτσι είναι αδύνατο να τρώτε υπερβολικά με αυτόν τον τρόπο.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

#header#

Δείτε ακόμη Γιατί οι Ιάπωνες Δεν Πίνουν Νερό με τα Γεύματα

Ρύζι αντί για ψωμί

© amazingjapan

Το ρύζι είναι απαραίτητο μέρος κάθε γεύματος και μαγειρεύεται χωρίς αλάτι ή βούτυρο. Έτσι, η απουσία τροφών με άμυλο βοηθά να διατηρηθει η σιλουέτα τους λεπτή.

Το πρωινό είναι το κύριο γεύμα της ημέρας

© specialfood

Το πρωινό είναι το πιο ουσιαστικό γεύμα της ημέρας στην Ιαπωνία. Είναι το κύριο γεύμα που περιλαμβάνει πολλά πιάτα – συνήθως ψάρια, ρύζι, ομελέτες, σούπα μίσο, σόγια με χόρτα, φύκια και τσάι.

Δεν υπάρχουν σχεδόν καθόλου γλυκά για επιδόρπιο

© vsedeserti

Το επιδόρπιο είναι μια σπάνια περίσταση και συνήθως υπάρχει λίγο από αυτό. Οι Ιάπωνες έχουν πολύ διαφορετικές προσδοκίες για γλυκά από εμάς – δεν υπάρχουν κέικ ή βουτυρόκρεμα. Έχουν ακόμη και παγωτό από ρύζι (mochi). Τα ιαπωνικά επιδόρπια είναι γενικά χαμηλά σε λιπαρά, ζάχαρη και δεν μοιάζουν με τις δυτικές γεύσεις. Ωστόσο, δεν αφήνουν τίποτα στην κοιλιά σας.

Δείτε επίσης 6 Μυστικά Μακροζωίας που Μπορούμε να Υιοθετήσουμε από τους Ιάπωνες

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

σημάδια εξαπάτησης,σημάδια για ψεύτες,συμβουλές για ψεύτες,χρήσιμα,περίεργα

8 Σημάδια για να Αποφύγετε την Εξαπάτηση

συχνά λάθη μαγειρικής,συμβουλές μαγειρικής,κόλπα μαγειρικής,χρήσιμα

10 Λάθη Μαγειρικής που Κάνουμε Συχνά Χωρίς να το Παρατηρήσουμε