in , , , ,

Γιατί οι Ιάπωνες Δεν Πίνουν Νερό με τα Γεύματα

νερό και γεύματα,συμβουλές διατροφής,διατροφή,συμβουλές υγείας,υγεία,χρήσιμα
Γιατί οι Ιάπωνες Δεν Πίνουν Νερό με τα Γεύματα

Εάν πάτε σε ένα εστιατόριο στην Ιαπωνία, μπορεί να πάρετε μόνο ένα πολύ μικρό φλιτζάνι νερό. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ότι το νερό μπορεί να επηρεάσει την πέψη, καθιστώντας πιο δύσκολο για το σώμα σας να αφομοιώσει ένα γεύμα. Και παρόλο που η σωστή ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία, το να πίνετε νερό μαζί με τα γεύματα μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, το να πιείτε ένα ποτήρι νερό με το γεύμα μπορεί να στεγνώσει το σάλιο. Μερικοί άνθρωποι προσθέτουν μια φέτα λεμονιού στο νερό τους, γεγονός που το καθιστά όξινο επηρεάζοντας την έκκριση του σάλιου. Η ξηροστομία μπορεί να οδηγήσει σε κάποια δυσάρεστα συμπτώματα, όπως κακή αναπνοή. Το νερό με λεμόνι μπορεί επίσης να επιδεινώσει ορισμένες καταστάσεις υγείας, όπως παλινδρόμηση οξέος και μπορεί να βλάψει το σμάλτο στα δόντια.

Μπορεί να βλάψει την πέψη.

© shutterstock.com

Όταν πίνετε νερό με το γεύμα, το σάλιο αραιώνεται. Αυτό, με τη σειρά του, επηρεάζει την απελευθέρωση γαστρικών υγρών που είναι υπεύθυνα για την πέψη των τροφών. Ως αποτέλεσμα, το στομάχι δεν διασπά σωστά την τροφή, προκαλώντας φούσκωμα.

Επιβραδύνει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

brightside

Επειδή το νερό κατά τη διάρκεια των γευμάτων αραιώνει τα πεπτικά υγρά, επηρεάζει το επίπεδο φυσικής οξύτητας του στομάχου. Αυτό επηρεάζει αρνητικά το πεπτικό σύστημα και αναγκάζει το σώμα να απορροφήσει λιγότερες βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά.

Δείτε ακόμη 4 Οφέλη από το Λεμονόνερο και Πόσο Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Μπορεί να προκαλέσει καούρα.

© shutterstock.com, © Depositphotos.com

Το να πίνετε νερό με τα γεύματα προσθέτει όγκο στο στομάχι και αυξάνει την πίεση σε αυτό. Έτσι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο παλινδρόμησης οξέος. Το σώμα εκκρίνει λιγότερα πεπτικά ένζυμα, οδηγώντας σε αλυσιδωτή αντίδραση παρενεργειών, όπως καούρα.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Μπορεί να προκαλέσει αύξηση βάρους.

© shutterstock.com

Το να πίνετε νερό ενώ τρώτε μπορεί να σας προσθέσει επιπλέον κιλά. Όταν το σώμα δεν μπορεί να αφομοιώσει τις τροφές αρκετά καλά, τις μετατρέπει σε λίπος και συνεπώς επιπλέον βάρος. Η κατανάλωση νερού με τα γεύματα μπορεί να απελευθερώσει περισσότερη ινσουλίνη στο αίμα, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες αποθήκευσης λίπους στο σώμα.

Πώς να αποφύγετε να πίνετε νερό με τα γεύματα

© shutterstock.com

Παρόλο που μπορεί να είναι δύσκολο να αντισταθείτε στην επιθυμία να πιείτε νερό ενώ τρώτε, ακολουθούν μερικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να το ξεπεράσετε.

  • Προτιμήστε λιγότερο αλμυρά γεύματα. Επειδή το αλάτι τείνει να σας διψά, είναι καλύτερα να επιλέξετε τροφές που περιέχουν λιγότερο.
  • Αφιερώστε χρόνο στο μάσημα το φαγητού. Οι καλά μασημένες τροφές είναι πιο εύκολες να αφομοιωθούν στο στομάχι και καθώς μασάτε παράγεται περισσότερο σάλιο, μειώνοντας την επιθυμία για νερό.
  • Πιείτε νερό 30 λεπτά πριν από το γεύμα. Η κατανάλωση νερού μισή ώρα πριν από το γεύμα είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Μπορεί επίσης να σας κάνει να νιώσετε πιο χορτάτοι, ώστε να καταλήξετε να τρώτε λιγότερες θερμίδες.
  • Μην τρώτε βιαστικά. Εάν έχετε ένα γρήγορο σνακ στο δρόμο για τη δουλειά, οι πιθανότητες είναι ότι θα σας κάνει να διψάσετε και θα πιείτε νερό με το φαγητό σας.

Δείτε επίσης Πώς να Υπολογίσετε τη Σωστή Ποσότητα Νερού που Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

πορτοκαλί καναπέδες,ιδέες για πορτοκαλί καναπέδες,διακόσμηση με πορτοκαλί καναπέδες,ιδέες διακόσμησης με πορτοκαλί καναπέδες,διακόσμηση σπιτιού,ιδέες διακόσμησης σπιτιού

45 Ιδέες για Πορτοκαλί Καναπέδες

γοτθικό σπιτικό γραφείο,ιδέες γοτθικού σπιτικού γραφείου,διακόσμηση σπιτικού γραφείου,ιδέες διακόσμησης σπιτικού γραφείου

23 Ιδέες Γοτθικού Σπιτικού Γραφείου