in , , , ,

Πώς να Υπολογίσετε τη Σωστή Ποσότητα Νερού που Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Κάθε χρόνο, οι άνθρωποι πίνουν περισσότερα από 4 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού. Ίσως έχετε ακούσει ότι πρέπει να πίνετε 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να λειτουργεί σωστά το σώμα σας. Ωστόσο, ο αριθμός δεν είναι απολύτως σωστός και θα εξηγήσουμε πώς μπορείτε να προσδιορίσετε πόση ποσότητα νερού πρέπει να πίνετε καθημερινά.

6 Συστατικά που Μπορείτε να Προσθέσετε στο Νερό για μια Υγιή και Επίπεδη Κοιλιά

Πώς βγήκε ο μύθος για τα τυπικά «8 ποτήρια νερό την ημέρα»

© Depositphotos.com

Όλα τα όργανα μας αποτελούνται από νερό. Η καρδιά και ο εγκέφαλος είναι 73% νερό, ενώ οι πνεύμονες είναι 83% νερό, για παράδειγμα. Η θεωρία ότι ένα άτομο πρέπει να πίνει 8 ποτήρια νερό την ημέρα για να διατηρήσει αυτά τα όργανα και ολόκληρο το σώμα ενυδατωμένο είναι αρκετά δημοφιλής.

Ωστόσο, αυτά τα 8 ποτήρια που ακούμε τόσο συχνά δεν αποτελούν κανόνα, αλλά μια μέση λύση. Πιθανότατα έγινε δημοφιλές επειδή φαίνεται να είναι η χρυσή τομή για όλους. Στην πραγματικότητα, το σώμα σας μπορεί να χρειαστεί περισσότερο ή λιγότερο νερό.

Παράγοντες που επηρεάζουν την αναγκαία ποσότητα νερού

© Shutterstock.com© Pixabay.com

Φύλο και ηλικία: Σε διαφορετικές ηλικίες, το σώμα μας περιέχει διαφορετική ποσότητα νερού. Επομένως, χρειάζεται διαφορετική ποσότητα για να παραμείνει ενυδατωμένο. Τα διαφορετικά φύλα περιέχουν επίσης διαφορετικές ποσότητες νερού στο σώμα.
Βάρος: Μελέτες λένε ότι οι ενήλικες με υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος είναι πιθανότερο να παραμείνουν αφυδατωμένοι. Εκτός από το να μείνετε επαρκώς ενυδατωμένοι, το νερό μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.
Περιβάλλον: Εάν ζείτε σε θερμό κλίμα, προφανώς χρειάζεστε περισσότερο νερό. Όμως, εάν ζείτε κοντά στη θάλασσα ή στον ωκεανό, όπου η υγρασία είναι υψηλότερη, το σώμα σας χρειάζεται λιγότερη ποσότητα.
Άσκηση: Εάν είστε αθλητής ή απλά ασκείστε τακτικά, θα ιδρώνετε περισσότερο. Έτσι, πρέπει να αντικαταστήσετε τα υγρά που χάνετε.

Επίσης, υπάρχουν ειδικές συνθήκες όπως:

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Κύηση και θηλασμός: Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες πρέπει να πίνουν περισσότερο νερό από το συνηθισμένο.
Κατάσταση υγείας: ο πυρετός ή διάρροια κάνουν το σώμα να χάνει νερό πιο γρήγορα από το συνηθισμένο. Είναι σημαντικό να πίνετε νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση.

Πώς να υπολογίσετε την ποσότητα νερού που χρειάζεστε

brightside

Υπάρχει ένας τύπος που θα σας βοηθήσει να υπολογίσετε την ποσότητα νερού που χρειάζεται το σώμα σας:

Η ποσότητα νερού σε λίτρα που πρέπει να πίνετε ανά ημέρα ισούται με το βάρος σας σε χιλιόγραμμα πολλαπλασιασμένη επί 0,033.

Μόλις υπολογίσετε την ποσότητα, μπορείτε να φτιάξετε ένα πρόγραμμα που θα σας βοηθήσει να θυμάστε να πίνετε όσο νερό χρειάζεστε. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με 1 ή 2 ποτήρια νερό με άδειο στομάχι. Μεταξύ άλλων, το νερό το πρωί αυξάνει την ενέργειά σας και επιταχύνει το μεταβολισμό σας. Έτσι, θα σας βοηθήσει να παραμείνετε καλά και χαρούμενοι όλη την ημέρα.

Σημείωση: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, διαφορετικές συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν αυτά τα δεδομένα, επομένως είναι σημαντικό να ακούσετε τι σας λέει το σώμα σας.

Προϊόντα που μπορούν να υποκαταστήσουν το νερό

© Pixabay.com© Pixabay.com© Pixabay.com© Pixabay.com© Pixabay.com© Pixabay.com

Αν και οι ειδικοί προτείνουν να πίνουμε μόνο νερό για να πάρουμε όλα τα υγρά που χρειαζόμαστε, μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να πίνουν τόσο πολύ νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Οπότε μπορεί να αντικατασταθεί ένα μέρος της ποσότητας νερού με διαφορετικά φρούτα και λαχανικά που περιέχουν πολύ νερό. Το καρπούζι, τα πορτοκάλια και τα αγγούρια αποτελούνται από περισσότερο από 80% νερό. Και διάφορες σούπες και ροφήματα, όπως καφές ή τσάι, μπορεί επίσης να αντικαταστήσουν αρκετά φλιτζάνια νερό.

4 Οφέλη από το Λεμονόνερο και Πόσο Πρέπει να Πίνετε Καθημερινά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

25 Ρουστίκ Ιδέες Διακόσμησης Σπιτικού Γραφείου

Κουΐζ: Το ζώο που βλέπετε πρώτο στην φωτογραφία, αποκαλύπτει κάτι για την προσωπικότητά σας

Κουΐζ: Το ζώο που βλέπετε πρώτο στην φωτογραφία, αποκαλύπτει κάτι για την προσωπικότητά σας