in , , , , ,

Αγαπάς Τα Στιγμιαία Νουντλς; Τι θα Συμβεί στο Σώμα σου Μετά την Κατανάλωση Τους

Αγαπάς Τα Στιγμιαία Νουντλς; Τι θα Συμβεί στο Σώμα σου Μετά την Κατανάλωση Τους
Αγαπάς Τα Στιγμιαία Νουντλς; Τι θα Συμβεί στο Σώμα σου Μετά την Κατανάλωση Τους

Τα στιγμιαία νουντλς δεν είναι τόσο αβλαβή όσο ίσως πιστεύουμε. Συχνά προκαλούν προβλήματα υγείας που δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ ότι οφείλονται. Αλλά είναι γρήγορο και εύκολο στην προετοιμασία, έτσι πολλοί καταλήγουν να τα τρώνε ως γεύμα. Παρακατω θα σας παρουσιάσουμε τις συνέπειες που μπορεί να έχει στο σώμα σας η κατανάλωσή τους.

Η ημερήσια συνιστάμενη ποσόστωση νατρίου θα πληρωθεί σε ένα γεύμα.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Τα στιγμιαία νουντλς είναι ως επί το πλείστον αλάτι και υδατάνθρακες, τα οποία είναι καλό μόνο για κατανάλωση με μέτρο. Εάν σε ένα γεύμα, επιτύχετε την ημερήσια πρόσληψη νατρίου, είναι πιθανό να καταναλώσετε πάρα πολλά εκείνη την ημέρα. Επίσης συχνά δεν περιέχουν αρκετή θρεπτική αξία, όπως βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Θα κατακρατήσετε περισσότερο νερό όταν τα φάτε.

© Depositphotos.com

Μετά την κατανάλωση τους δεν θα αισθάνεστε μόνο φούσκωμα, αλλά και υπνηλία. Αυτό οφείλεται στο νερό που κατακρατεί το σώμα σας αφού τα φάτε. Μπορείτε επίσης να αποκτήσετε προσωρινό βάρος.

Θα παραμείνουν στο στομάχι σας για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

© Depositphotos.com

Επειδή είναι επεξεργασμένα, παραμένουν στο στομάχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα φρέσκα νουντλς χωνεύτηκαν 2 ώρες μετά την κατανάλωση, ενώ τα στιγμιαία μόλις άρχισαν να διαλύονται.

Θα αυξήσετε τον κίνδυνο να αρρωστήσετε.

© Depositphotos.com, © Depositphotos.com

Μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες που τρώνε στιγμιαία νουντλς τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αρρωστήσουν. Μπορεί να περιλαμβάνει διαβήτη και καρδιακές παθήσεις. Το γλουταμινικό μονονάτριο (MSG), το οποίο είναι ένα πρόσθετο που υπάρχει στα στιγμιαία νουντλς μπορεί επίσης να προκαλέσει πονοκεφάλους και ναυτία.

Μπορεί να έχετε θολή όραση.

© Shutterstock.com

Αυτός ο τύπος τροφίμων παρασκευάζεται για να διαρκεί πολύ καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι περιέχει τοξικά πρόσθετα. Ένα από αυτά είναι επικίνδυνο για τον άνθρωπο, καθώς μπορεί να σας προκαλέσει θολή όραση ως παρενέργεια εάν έχετε καταναλώσει πάρα πολύ από αυτό.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Προσθέστε λαχανικά και υγιεινά συστατικά.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να απολαύσετε τα στιγμιαία νουντλς και να είναι λίγο πιο υγιή, είναι να προσθέστε μόνο λαχανικά και υγιεινά συστατικά. Αυτό θα σας επιτρέψει να ελέγξετε την ποσότητα νατρίου και να προσθέσετε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες, καθώς και να μην χρειάζεται να καταναλώνετε πρόσθετα που είναι κακό για την υγεία σας, όπως το MSG που περιέχεται στο πακέτο καρύκευσης.

Ένα πιο υγιεινό γεύμα είναι πάντα καλύτερο από τα στιγμιαία νουντλς.

© Depositphotos.com, © Shutterstock.com

Η κατανάλωση στιγμιαίων νουντλς περιστασιακά δεν θα βλάψει την υγεία σας. Ωστόσο, η τακτική κατανάλωση έχει συνδεθεί με κακή ποιότητα διατροφής και προβλήματα υγείας. Η σύσταση είναι να περιορίσετε την κατανάλωσή τους και να μην τα αντικαθιστάτε με ένα υγιεινό γεύμα σε τακτική βάση. Είναι πράγματι νόστιμα, γρήγορα και εύκολα στην προετοιμασία. Αλλά πρέπει να έχετε κατά νου ότι δεν είναι καθόλου υγιεινά.

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 5 / 5. Αξιολογήσεις: 2

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

Φυσική Λεύκανση Δοντιών Στο Σπίτι: Οι 10 Καλύτεροι Τρόποι

Φυσική Λεύκανση Δοντιών Στο Σπίτι: Οι 10 Καλύτεροι Τρόποι

Τόνος Kονσέρβας: SOS Συναγερμός για Υψηλά Eπίπεδα Yδραργύρου

Τόνος Kονσέρβας: SOS Συναγερμός για Υψηλά Eπίπεδα Yδραργύρου