in , ,

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό
Τι θα Συμβεί εάν Πίνετε Πολύ Νερό

Το νερό μεταφέρει θρεπτικά συστατικά στο σώμα, παράγει σάλιο, διατηρεί τη θερμοκρασία του σώματος και πολλά άλλα. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση του (όπως περισσότερο από ένα λίτρο ανά ώρα) μπορεί στην πραγματικότητα να δημιουργήσει προβλήματα υγείας. Τι θα Συμβεί Εάν Σταματήσετε να Τρώτε Γαλακτοκομικά

Η κοιλιά μπορεί να φουσκώσει.

Ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα στο στομάχι που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, ειδικά οι γυναίκες, είναι το φούσκωμα. Η υπερβολική κατανάλωση νερού μπορεί να σας κάνει να νιώσετε σαν να έχετε φάει ένα ολόκληρο γεύμα και να σας προκαλέσει φούσκωμα. Επιπλέον, εάν πίνετε γρήγορα το νερό, πιθανότατα καταναλώνετε αέρα και αυτό μπορεί να σας δώσει την αίσθηση της πληρότητας. Ευτυχώς, αυτό είναι μόνο προσωρινό.

Τα χέρια και τα πόδια μπορεί να πρηστούν.

Όταν πίνετε πολύ νερό σε συνδυασμό με την κατανάλωση τροφής που είναι πολύ αλμυρή, μπορεί να προκαλέσει κατακράτηση υγρών, γνωστό και ως οίδημα. Αυτό συμβαίνει όταν τα επίπεδα νατρίου στο σώμα είναι πολύ υψηλά και το νερό μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο, ειδικά στα κάτω άκρα. Το ίδιο πράγμα μπορεί να συμβεί και στα χέρια.

Στα μεταγενέστερα στάδια, και δεδομένου ότι το οίδημα είναι μια κατάσταση που επηρεάζει το εγκεφαλικό στέλεχος, μπορεί επίσης να προκαλέσει δυσλειτουργία στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Δείτε ακόμα Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Λιπαρά

Μπορεί να προκληθεί ναυτία.

Όταν καταναλώνετε πολύ νερό, τα κύτταρα στον εγκέφαλο μπορεί να αρχίσουν να διογκώνονται. Αυτό αυξάνει την πίεση στο κρανίο. Δυο από τα συμπτώματα που μπορούν να εμφανιστούν είναι ναυτία και έμετος.

Μπες στην κοινότητα! Είμαστε στο Viber Για να ενημερώνεσαι πρώτος για τα πάντα!

Ενδέχεται να εμφανίσετε συμπτώματα υπερυδάτωσης.

Συχνά δεν μπορούμε να εντοπίσουμε εύκολα τα συμπτώματα της υπερβολικής κατανάλωσης νερού, ειδικά στα αρχικά στάδια. Ένα από τα πιο κοινά που μπορεί να αντιμετωπίσετε είναι πονοκέφαλος. Επίσης, μπορεί να αισθανθείτε ναυτία, σύγχυση και αποπροσανατολισμό. Μερικά πιο σοβαρά συμπτώματα μπορεί να είναι διπλή όραση, δυσκολία στην αναπνοή, αυξημένη αρτηριακή πίεση και υπνηλία.

Παθαίνετε κράμπες εύκολα.

Για τη διατήρηση υγιούς κυκλοφορίας αίματος, μυϊκής λειτουργίας και καρδιακού ρυθμού χρειαζόμαστε ηλεκτρολύτες. Ωστόσο, η υπερβολική κατανάλωση νερού μειώνει τον αριθμό των ηλεκτρολυτών στο σώμα. Όταν αυτά τα επίπεδα είναι χαμηλά, ενδέχεται να αντιμετωπίσουμε μυϊκούς σπασμούς και κράμπες.

πηγή φωτογραφιών: brightside

Δείτε επίσης Τι θα Συμβεί εάν Σταματήσετε να Τρώτε Φρούτα και Λαχανικά

Βαθμολόγησε το Άρθρο!

Διάλεξε αστέρια! Μας βοηθάτε να γίνουμε Καλύτεροι!

Βαθμολογία 0 / 5. Αξιολογήσεις: 0

Δεν υπάρχουν αξιολογήσεις ακόμα. Γίνε ο Πρώτος που θα δώσει αστέρια!

© Απαγορεύεται η αναδημοσίευση χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του εκδότη ή χωρίς τοποθέτηση ενεργού link της πηγής σε εμφανές σημείο
Jim Taylor

Written by Jim Taylor

Γεια σου είμαι ο Jim Taylor, μου αρέσει να ψάχνω και να ενημερώνομαι για οτιδήποτε νέο κυκλοφορεί. Αγαπάω την τεχνολογία και το lifestyle. Αν θες να επικοινωνήσεις μαζί μου μπορείς στο mail μου

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

10 Πράγματα που Συμβαίνουν στο Σώμα Μετά τα 30

10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο

10 Τρόφιμα που Μπορείτε να Αποθηκεύετε στο Ψυγείο